"Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi" kitabı Türkçeye çevrildi!

Çeviri editörlüğünü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yaptığı, İngiliz yazar Joanna Williams’ın “Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi” adlı kitabı Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından basıldı.

"Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi" kitabı Türkçeye çevrildi!
16 Ocak 2024 - 17:24
Çeviri editörlüğünü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yaptığı, İngiliz yazar Joanna Williams’ın “Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi” adlı kitabı Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından basıldı.

Prof. Dr. Tarhan: “Bu konuda susmak vebaldir. Çeşitli lobilerin ve çıkarların baskısı ile susmak bilimsel ve vicdani duruşa uygun düşmezdi.”

İngiliz yazar Joanna Williams’ın Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıkan “Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi” kitabının çeviri editörlüğü Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Pof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Tarhan, kitabın arka kapak yazısında şunları dile getirdi:

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Susmak bilimsel ve vicdani duruşa uygun düşmezdi…”
“Transgender İdeolojinin Yıkıcı Etkisi, 2020’de yayımlanmış bir çalışma. Kitap, İngiltere tecrübesine ve bilimsel sorumluluklara vurgu yapıyor. Türkçeye kazandırmakla vicdani görevimizi yapmış oluyoruz. Bu konuda susmak vebaldir. Çeşitli lobilerin ve çıkarların baskısı ile susmak bilimsel ve vicdani duruşa uygun düşmezdi. Gelecek kuşaklar bizlere ‘Yazıklar olsun!" diyebilirler diye düşündük.

Çeviri editörlüğünü ben bizzat okuyarak yaptım, hiçbir çıkarma yapılmadı, bazı yerlere parantez içinde küçük açıklama imzalı olarak yazıldı. Orijinal metne saygılı olmak, editoryal etik olup, tarafımızdan özenle uygulandı.
 
En büyük zararı aile değerlerine veriyor…
 
Bundan sonra sosyal politikaları belirleyen devlet büyüklerinin sorumluluk almasını bekliyoruz, çünkü bu sorun en büyük zararı aile değerlerine vermektedir. Soyut kültüre yatırım somut kültüre yatırımdan daha önemli ve hatta öncelikli hale gelmiştir. Kültürel aktarımı artık aile yapmıyor, medya yapıyor. Anne ve babalar da bunu düşünerek çocuk yetiştirmek zorundadırlar. Eleştiri ve geri bildirimlere açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Umarım faydalı oluruz.”
 
ÜÜ Yayınlarının 78’inci çalışması olarak okurla buluşan kitap özet, giriş ve sonuç, önerilerle birlikte;
 
Sekse ve cinsiyete karşı değişen tutumlar,
Transgender ideolojinin etkisi,
İdeolojik ele geçirme,
 
bölümlerinden oluşuyor…
 
Yazar Joanna Williams kimdir?
 
Yazar Joanna Williams, Civitas’taki Özgürlük, Demokrasi ve Mağduriyet Projesi’nin
Direktörü. Daha önce Kent Üniversitesinde ders veren Williams, Women vs Feminism (2017), Academic Freedom in an Age of Conformity (2016) ve Consuming Higher Education, Why Learning Can't Be Bought (2012) kitaplarının da yazarı.
 
Why Academic Freedom Matters’ın (2017) ortak editörlüğünü yapan Williams, The Spectator, The Sun, The Telegraph ve American Conservative gibi birçok popüler yayın için eğitim, feminizm ve cinsiyet hakkında yazılar yazdı. Halen çevrimiçi Spiked dergisinde düzenli olarak köşe yazıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu