TOSBİ'de kadın çalışan sayısı yüzde 35'e ulaştı

Dev sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), OSB'ler içinde büyük bir farkındalığa imza attı.

TOSBİ'de kadın çalışan sayısı yüzde 35'e ulaştı
24 Mart 2023 - 22:38

TOSBİ’nin Amazonları

Dev sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), OSB'ler içinde büyük bir farkındalığa imza attı. Kadın sanayicilere gösterilen pozitif ayrımcılık meyvesini verdi. Avrupa ve Türkiye'nin dev sanayi kuruluşları, rotalarını TOSBİ'ye çevirdi. Bir çok kadın sanayici TOSBİ'de yatırıma imza attı. 5 bin kişiyi istihdam eden TOSBİ'de kadın çalışan sayısı yüzde 35'e ulaştı. Hedef ise yüzde 50 olarak belirlendi.  
 
Sektörlerin lideri 17 kadın, TOSBİ Bölge Müdürlüğü’nde kadın istihdamını daha çok artırmak için bir araya geldi. TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Alt ve üst yapı ile lojistik açıdan TOSBİ’nin en iyi avantajları bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Gürler, “Üretmek isteyen ve en önemlisi kazanmak isteyen tüm yatırımcıları da bekliyoruz” dedi.
 
TOSBİ Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu Uğuz ise kadın istihdamını güç birliği ile artıracaklarını ifade etti. Uğuz “Kadın istihdamını ve kadının sosyal hayattaki katkısını artırmayı hedefliyoruz. Elbette ki kadın işi, erkek işi diye bir ayrım yok. Kadın isterse her alanda başarılı olabilir. O yüzden TOSBİ’de kadın istihdamını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. TOSBİ Müteşebbis Heyet Üyesi Esra Boyacıoğlu da TOSBİ'nin Türkiye için çok güzel bir örnek olduğunu belirterek tüm kadın sanayicileri Tire'ye davet etti. Boyacıoğlu “Emek ve sevgiyi birleştiren, heyecanlarını alın teri olarak sanayide döken, gelecek nesillere girişimci ruhlarıyla ilham veren kadınlarla birlikte olduğum için mutluyum. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...