Torbalı'da tam teşekküllü "Hayvan hastanesi" açıldı

Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde inşa edilen, son teknoloji ile donatılmış ameliyathane dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Torbalı'da tam teşekküllü "Hayvan hastanesi" açıldı
16 Temmuz 2023 - 21:05

Patili dostlara modern ameliyathane

Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde inşa edilen, son teknoloji ile donatılmış ameliyathane dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kurulan, son teknoloji ile donatılmış ameliyathanenin açılışına Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe protokolü, Torbalı Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırımla ilçedeki sokak hayvanları için açılan ameliyathane, İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en kapsamlı hayvan ameliyathanesi oldu.


TEKİN: “HAYVANI SEVMEYEN İNSANI SEVMEZ”

Açılış töreninde söz alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayvanı sevmeyen insanı sevmez. Bu cümle aslında her şeyin özeti. Zamanında benimde hasta bir köpeğim vardı. Aydın’a hayvan hastanesinde muayene ettik. O zamandan beri aklımdadır hayvan hastanesi. Belediye Başkanı olduktan sonra da Veteriner İşleri Müdürümüz ile birlikte böyle bir projeyi hayata sokmak için kollarımızı sıvayarak tam teşekküllü hayvan hastanemizi hizmete soktuk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


ÖTER: “BİZİ BURAYA GETİREN HAYVAN SEVGİSİ”

Törende söz alan Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, yaptığı konuşmada “Bizi buraya getiren hayvan sevgisi. Sözlerime başlarken Belediye Başkanımıza, ilçemize kazandırdığı hayvan ameliyathanesi için çok teşekkür ediyorum. Başkanımız hayvan barınağımızı son derece modern hale getirdi.  Hayvansever vatandaşlarımızdan da hep olumlu dönüşler alıyoruz. Maalesef hayvanların yaşam alanlarına en fazla zararı veren biz insanlarız. Ama İzmir’de ve ilçemizde sokak hayvanlarına karşı büyük bir duyarlılık var. Torbalı’da göreve ilk başladığımda çöp kenarlarına bırakılan yemeklerden, mamalardan dolay bir şikayet almıştım. Aslında bu şikayet beni çok mutlu etti. Çünkü hayvanlarımız aç kalıyor. Lütfen özellikle yaz mevsiminde sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım. Burada da belediyemiz tarafından hayvanlarımıza çok önemli bir tesis kazandırıldı. Bundan dolayı da belediyemize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


TAM DONANIMLI AMELİYATHANE

Gaz anestezi cihazı, hasta takip monitörü, röntgen, ultrason, kan sayım cihazı, ortopedi, göz ve diş cerrahisi ameliyatları için kullanılan malzemelerin yer aldığı ameliyathanenin yanı sıra kedi ve köpekler için ayrı ayrı da iki adet de yoğun bakım ünitesi olan ameliyathane ile birlikte artık Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde olacak. Sadece sokak hayvanları için kullanılacak olan bu ameliyathane ile birlikte artık Torbalı Belediyesi, operasyon ihtiyacı olan sahipsiz sokak hayvanlarını sevk etmeyecek. Aralarında cerrahi ve dahiliye alanında doktora yapan veterinerlerin de bulunduğu 4 veteriner hekim ve bir veteriner teknikerinin de hizmet verdiği Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her gece bir veteriner hekim görevli olarak kalıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu