Tolga Gencer: İzmir turizmde önce çıkmalı

İzmir Vakfı’nın 2022-2023 yılı genel kurul toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı.

Tolga Gencer: İzmir turizmde önce çıkmalı
09 Nisan 2023 - 14:59

İzmir Vakfı tanıtım seferberliği ilan etti

İzmir Vakfı’nın 2022-2023 yılı genel kurul toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve kurul üyeleri katıldı. İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca vakfın faaliyet raporu hakkında bilgi verdi. 71 üyenin yer aldığı İzmir Vakfı’nın amaçları arasına başta turizm olmak üzere kentin ekonomik, kültürel, sanatsal ve sosyal alandaki potansiyelini, İzmir’in şehir olarak farkındalığını ve bilinirliğini artırmaya yönelik etkinlik ve eğitimler düzenleme maddeleri eklendi.


Daha çok üretmek daha çok başarmak zorundayız

Başkan Tunç Soyer, “Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında hiçbirimizin hayatı eskisi gibi olmayacak. Daha çok üretmek daha çok başarmak zorundayız. Emin olun daha gidecek çok yolumuz, başaracak çok şeyimiz var. Hayatın ritmi bazen hızlanıyor. Bazen sıçramalar yaşıyoruz. Bugün o sıçramalardan birini yaşıyoruz. Buradan bizim çıkaracağımız sonuç bu ritme ayak uydurup bu hikayeyi birlikte yazmak. Umudumuz büyük, heyecanımız büyük. İzmir Vakfı, tek başına bir kurumun ürünü değil. İzmir’de akil, kanaat önderi diyeceğimiz özel sektör temsilcilerini içerisinde barındırıyor. Biz İzmir Vakfı olarak daha iyisini daha güzelini çıkarmak zorundayız. İzmir bunu hak ediyor”dedi.


İzmir’de ekmek yiyen kim varsa bu vakfa üye olmalı

Vakıf yapısının Türkiye’deki çok güçlü yapılardan biri olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “İzmir Vakfı eşsiz bir güç. Bu senenin seferberlik senesi olmasını istiyorum. Yeni üyelerin seferberliği olsun. Vakıf tüzüğünde yapılan değişiklikle alan ve kapsam genişletildi. İzmir’de ekmek yiyen kim varsa bu vakfa üye olmalı. Bu ekmeğin büyütülmesinde bize katkı sağlamalı. Bu olmazsa;  küçük bütçelerle gücümüze ve  potansiyelimize yazık olur. Bu duruma düşmemek için vakfa destek olmamız gerek. Biz İzmir’in tanıtılması için bir şeyler yapıyoruz. İzmir’in her yerinden bu vakfa katılım bekliyoruz. Kaynağımız büyüdükçe dünyaya İzmir’i daha güçlü tanıtırız. Bu işte herkesin payı artmalı” şeklinde konuştu.

Yurt dışında fuar standlarını artık İzmir Vakfı yapıyor
Genel Kurulda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ ve TURSAB ortaklığı ile İzmir Vakfı koordinasyonunda İzmir standı ile fuar katılımlarının devam edeceği  de dile getirildi. 2023 yılında fuar katılımlarının yapılacağı yerler ise 1-4 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri ATM Dubai, 6-8 Kasım WTM Londra, 18-20 Kasım Philoxenia Selanik olarak açıklandı.

İzmir turizmde önce çıkmalı
Genel Kurulda söz alan TÜRSAB Başkan Danışmanı Tolga Gencer, “Yurt dışındaki fuarlara birlikte katılmak İzmir’in fuar ve turizm açısından bir başarısı olacak. Öncelikle turizmde İzmir öne çıkmalı” diye konuştu.  

Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir’in 7-9 Aralık tarihleri arasında düzenleneceğini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ise “Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuar ve Kongresi’nde bu sene Healty ismiyle sağlık turizmi fuarı da olacak. İzmir’de sağlık turizmini en öncelikli hale getireceğiz” dedi.

Festivalleri artırmalıyız
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir de “Çeşme’ye baktığımızda bayramda otellerde boşluk var. Ancak Çeşme Ot Festivali tarihine baktığımızda yüzde yüz doluluk var. Demek ki daha çok festival yapacağız. İzmir olarak çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İzmir’in liman kenti kimliğinin daha çok vurgulanması gerektiğini ifade ederek, “Marsilya’dan Hamburg’a kadar liman kentleri birbirlerini konuşur. Liman Festivali olmalı. Tunç Başkanımızın dediği gibi afetlere dirençli kentler olma yolunda İzmir ilerliyor. Bizler de bununla ilgili çalışmalar yürütmeliyiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"de 2024 yılının kazananları belli oldu
“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının...