TatilBudur, Yunan Adaları'na Tatil Planlayanlar için Dikkat Edilecek Noktaları Paylaştı

Kolay ulaşımı, tarihi zenginliği, mutfak kültürü ve sahilleri sebebiyle her zaman ilgi gören tatil rotaları arasında yer alan Yunan Adaları, kapıda vize uygulamasının başlaması ile tekrar turizm sektörünün gündemine taşındı.

TatilBudur, Yunan Adaları'na Tatil Planlayanlar için Dikkat Edilecek Noktaları Paylaştı
12 Aralık 2023 - 14:57
Kolay ulaşımı, tarihi zenginliği, mutfak kültürü ve sahilleri sebebiyle her zaman ilgi gören tatil rotaları arasında yer alan Yunan Adaları, kapıda vize uygulamasının başlaması ile tekrar turizm sektörünün gündemine taşındı. Bu yeni uygulamanın Ege Bölgesi’ne yakın Yunan Adalarına yönelik yerli turist yoğunluğu daha da artıracağını belirten TatilBudur CEO’su Onur Otruş, tatil programı yapacakları kapıda vize süreçlerini yakından takip etmeleri ve konaklama, ulaşım gibi konularda mağdur olmamaları adına acente seçiminde dikkatli olmaları konusuna dikkat çekti.
 
Türkiye ve Yunanistan’ın ortak görüşmeleri neticesinde önümüzdeki sene uygulamaya girecek olan bir haftalık kapı vizesi uygulaması, tatilciler tarafında büyük ilgi uyandırdı. Ege bölgesinde ikamet edenlerin sezonun başlaması ile birlikte kolay ulaşım sayesinde adalara daha yoğun ilgi göstereceğini belirten TatilBudur CEO’su Onur Otruş, yaz boyunca da tatil planlaması yapan Türk turistlerin uğrak noktası olacağının altını çizdi. Geçtiğimiz senelerde Midilli, Rodos, Kos ve Samos adasına yönelik programların daha çok tercih edildiğini belirten Otruş, bu sene diğer adalar için şimdiden talep almaya başladıklarını dile getirdi. Onur Otruş konuyla ilgili “Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi, Meis, Midilli, Limni, Kalymnos ve Leros adalarında geçerli olan bu düzenleme, tatil planlaması yapanların aklındaki schengen vize süreçlerinde yaşanabilecek olası gecikme ve sorunlara yönelik önyargıları büyük oranda çözdü. TatilBudur olarak talebi en iyi şekilde karşılayabilmek adına Samos ve Midilli başta olmak üzere kapı vizesi ile gidilebilecek adalara yönelik çalışmalarımızı artırarak kapasitemizi 10 katına çıkarıyoruz. Bu güzel gelişme ile oluşan fırsatları değerlendirmek kadar misafirlere güzel bir tatil deneyimi yaratabilmekte çok önemli. Bu noktada misafirlerimizin konforunu ön planda tutarak beklentilerini karşılayacak tur paketleri hazırlamaya özen gösteriyoruz.” açıklamasında bulundu.
 

“Mağduriyet yaşamamak adına güvenilir acenteler ve deneyimli kişilerden destek alınmalı”

Geleneksel schengen vize süreçlerine gerek duyulmasa da bu uygulama kapsamında yine de kapı vizesine yönelik başvuru yapılması gerektiğini belirten Onur Otruş, konaklama, ulaşım ve diğer tüm detaylar konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Otruş “Yeni düzenleme ile artık kapsamlı bir vize başvurusu gerekmiyor. Basit birkaç evrak ve vize ücreti dışında başka bir prosedür uygulanmayacak. Ancak ismi kapı vizesi olmasına rağmen misafirlerimizin seyahatlerinden 1 hafta önce yine de başvuru yapması gerektiğini tekrardan hatırlatmak isteriz. Bu noktada mağduriyet yaşamamak adına kesinlikle güvenilir acenteler üzerinden rezervasyon yapılmasını ve alanında deneyimli kişilerin yönlendirmesi ile ilerlenmesi öneririz. Otel, feribot ve diğer transfer detaylarının mutlaka teyid edilmesi ve kapı vizesi için başvuru evraklarının belirlenen 10 adadaki Yunan yetkililere ulaştırılması sorunsuz bir tatil için önemli.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...