"Tarkan Örs; Dikili'deki adaylık yarışında en iddialı isim olarak görünüyor"

İzmir'in Dikili ilçesinde belediye başkan adaylığı yarışının en iddialı isimlerinden olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir- İş İnsanı Tarkan Örs, yarıştaki iddiasını artırarak sürdürüyor. İlçede 20 yıldır mali müşavir olarak hizmet veren Tarkan Örs, her kesim tarafından biliniyor ve seviliyor.

"Tarkan Örs; Dikili'deki adaylık yarışında en iddialı isim olarak görünüyor"
15 Ocak 2024 - 16:40
İzmir'in Dikili ilçesinde belediye başkan adaylığı yarışının en iddialı isimlerinden olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir- İş İnsanı Tarkan Örs, yarıştaki iddiasını artırarak sürdürüyor. İlçede 20 yıldır mali müşavir olarak hizmet veren Tarkan Örs, her kesim tarafından biliniyor ve seviliyor. Partisine aday adaylığı başvurusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öperek icazetini alan ve aday adayları arasında ismi öne çıkan Tarkan Örs'ün aday gösterilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. 



"Doğal aday" olarak nitelediği MHP Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan'a saygı duyduğunu belirten Tarkan Örs, "İlçe başkanımızın göreve talip olduğu bir yarışta bize de onu desteklemek yakışırdı" dedi ve ekledi: "Eğer ilçe başkanımız Sayın Arslan'ın aday adaylığı söz konusu olsaydı, asla ve asla bu göreve talip olmazdım."   

İlçe Başkanı Arslan'ın “Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin elini öp icazetini al, seni aday adayı olarak açıklarım” sözünden sonra hemen harekete geçtiğini belirten Tarkan Örs, MHP Genel Merkezi'ne yaptığı aday adaylığı başvuru sürecini şöyle aktardı: 

 "15 Aralık tarihinde sabah namazını kıldıktan sonra eşimle birlikte yola çıktım ve Ankara’ya MHP Genel Merkezi'ne gittik. Orada Seçim İşleri Başkanı Sayın Sadir Durmaz ile görüştüm ve aday adaylığı başvurum için gerekli evrakları teslim ettikten sonra da Sayın Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli'nin huzuruna çıkarak elini öptüm ve aday adaylığım için icazetini aldım. Fakat MHP Genel Merkezi’nin genel başkan yardımız Fethi Yıldız’ın mahalli idareler seçimi için aday adaylığı sürecinin 13 Kasım Pazartesi başladığını, belediye başkanı ile belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvurularının da 15 Aralık Cuma günü sona ereceğini belirttiği açıklamasından sonra, 2024 yılının ilk günlerinde, aday adaylığını genel merkez yerine il başkanlığına giderek il başkanımız Sayın Veysel Şahin’in yanında aday adaylıklarını açıklamaları İlçe başkanımız Mehmet Arslan’ın ‘belediye başkanı aday adayı olmak için genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin icazetini al, fotoğrafını at’ söylemleriyle maalesef çelişmiştir. Genel merkeze gidip genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’den tek icazet alan aday Tarkan Örs’tür. Bu yüzden de diğer adaylar arasından aday olarak çıkması en uygun olanı Tarkan Örs olacağını düşünüyoruz” 
 
Cumhur İttifakı’nın İzmir cenahında Dikili’nin hangi partiye bırakılacağı henüz belli değilken herkesten önce davranıp MHP’den aday adaylığını açıkladığını ve bu konuda son derece cesur davrandığını da sözlerine ekleyen Tarkan Örs, vakit kaybetmemek adına, aday adayı gibi davranmadığını ve adaylığı resmi olarak açıklanmış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Dikili’de siyasetle uğraşan bir aileden gelen ve MHP’nin 3 aday adayından biri olan Tarkan Örs, ilçede şimdiden sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmıyor. Özellikle de kırsal mahalleri ziyaret eden ve buralarda vatandaşlarını sorunlarını dinleyen Tarkan Örs, “Partimizin üç hilalli bayrağını 31 Mart gecesi Dikili Belediyesi’ne asacağız. İlçemizin anahtarını da inşallah bilge liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’e takdim edeceğiz” dedi.

Dikili’de sosyal ve mücadeleci kişiliğiyle tanınan Tarkan Örs, “Amcam Behzat Örs iş adamı kimliğinin yanı sıra ilçemize 2 dönem il genel meclis üyesi olarak hizmet etmiş bir isimdir Ablam Nesibe Örs ise 2004 seçimlerinde AK Parti’den Dikili Belediye Başkan Adayı olmuş bir kişiydi” diyerek, Örs Ailesi’nin ilçe siyasetinde eski bir aile olduğunu söyledi.

Dikili’nin mutlaka artık merkezi idarenin yatırımlarına ihtiyaç olduğunu bunun için de yerel belediyenin mutlaka Cumhur İttifakı ve MHP’den olması gerektiğini savunan Tarkan Örs, “Beni; MHP’lisi, AK Partilisi, CHP’lisi, İYİ Partilisi seviyor. Beni, Dikili halkı seviyor ve destekliyor. Açıkçası ve deyim yerindeyse bu yerel seçimlerde fırsat Dikili’nin ayağına geldi. Dikili’de uyum içinde çalışan bir Cumhur İttifakı ve onun iki bileşeni olan MHP ve AK Parti var. İki partinin başında da siyaseten deneyimli iki ilçe başkanı var. Eğer adaylığım kesinleşir ve Cumhur İttifakının Dikili Belediye Başkan Adayı olursam. İki ilçe başkanım ve parti teşkilatları ve de seçmenlerim ile Dikilili hemşerilerimi yanıma alıp seçimi kazanacağım” açıklamasında bulundu.
 
TARKAN ÖRS KİMDİR
2 Ocak 1973 Dikili doğumlu. İlkokulu Mustafa Reşitpaşa İlköğretim okulunda bitirdi. Ortaokulu Özel Türk Kolejinde, Karşıyaka Orta Okulu, liseyi Karşıyaka Gazi Lisesinde okudu. Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi 4 yıllık Maliye bölümünde okuyarak bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra Mali Müşavirlik stajını tamamlamak için çalışmaya başladı. Evli iki kız çocuğu babası. 2004 yılında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasına TÜRMOB’ un düzenlediği sınavları derece ile kazanarak kaydımı yaptırdı. 2004 yılından bu yana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetime çok ciddi sayıda vergi mükellefinin Muhasebe ve Mali Müşavirliğini yapmaya devam etmekte.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı