Tariş, sızma zeytinyağı alım fiyatını açıkladı: 81 TL

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 2022-2023 dönemi alım kampanyasında sızma yağlara 81 TL fiyat belirlediklerini ifade eden Birlik Başkanı Hilmi Sürek, bu rakamın üreticiyi mağdur etmeyecek bir tutar olduğuna işaret etti.

Tariş, sızma zeytinyağı alım fiyatını açıkladı: 81 TL
05 Kasım 2022 - 15:46

TARİŞ ZEYTİNYAĞINA 81 TL FİYAT BELİRLEDİ…

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, açıkladıkları 81 TL fiyatın, üreticiyi mağdur etmeyecek bir rakam olduğunu kaydederek, ‘’Birliğimiz,  üreticisini mağdur etmeyecek fiyatlarla alım kampanyasını açmıştır’’ dedi.
 
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek / Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek / Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, Birliğin ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, Kurumun bu güçlü yapısını ortakları için kullanarak, her yıl olduğu gibi bu sezon da üreticinin ürününün en iyi şekilde değerlendirilmesi için kullanacaktır’’ dedi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 2022-2023 dönemi alım kampanyasında sızma yağlara 81 TL fiyat belirlediklerini ifade eden Sürek,  bu rakamın üreticiyi mağdur etmeyecek bir tutar olduğuna işaret etti.

Başkan Sürek,  ürünün değerini koruyarak, üreticiyi mağdur etmemek amacında olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: "Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği üreticinin ürününün en iyi şekilde değerlendirilmesi hedefi doğrultusunda, her sezon başlangıcında ülke ve dünya piyasalarını dikkatli şekilde inceleyerek, politikalarını oluşturmaktadır.
Geçtiğimiz sezon da aynı titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucu başarılı bir kampanya yürüttük. Üretici ortaklarımızla omuz omuza 2021-2022 kampanya dönemini hem alımlar hem de satışlar açısından memnuniyet verici şekilde tamamladık. Bu yıl da bölge, ülke ve dünya üretimi ve fiyat oluşumlarını dikkate alarak, hassasiyetle yapılan değerlendirmeler sonucunda sızma zeytinyağına 81 TL fiyat belirleyerek,  alım kampanyasını açtık.’’ diye konuştu.

Birlik Başkanı Hilmi Sürek, 2022-2023 sezonunun Türkiye ve diğer üretici ülkeler açısından farklı bir sezon olacağı değerlendirmesini yaparak, sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılan saha çalışmalarına dayalı olarak, bu üretim sezonunda ülkemiz, tarihinin en yüksek rekoltesini realize edecek. Diğer yandan dünyanın en büyük üreticisi İspanya’da kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı olduğu bilinmektedir. İspanya’nın yanı sıra benzeri durum İtalya ve Portekiz’de de görünmektedir. Bu durum ülkemiz zeytinyağlarının değerlendirilmesi açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu fırsatı hep beraber kazanca dönüştürmeliyiz. Zeytin ve zeytinyağı üretimi için çabalayan herkese başarılı ve bereketli bir sezon diliyorum.’’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"