TAB Gıda büyümeye devam ediyor!

2023’TE 1.615 RESTORANA ULAŞARAK BÜYÜMESİNİ SÜRDÜREN TAB GIDA, 2024’TE DE SİSTEMİNE 200’DEN FAZLA YENİ RESTORAN EKLEYEREK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK...

TAB Gıda büyümeye devam ediyor!
18 Ocak 2024 - 14:56

TAB GIDA, DİJİTALLEŞME, RESTORAN AÇILIŞLARI VE RENOVASYON ÇALIŞMALARIYLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!

Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lideri TAB Gıda, güçlü bir başlangıç yaparak 2024 yılına girdi ve büyüme hedeflerini gerçekleştirmek üzere restoran ağını genişletmeye devam ediyor. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde sistem genelinde 59 restoran açan TAB Gıda, yılın tamamında sistemine 183 yeni restoran ekleyerek toplamda 1.615 restorana ulaştı.
 
Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lider oyuncularından TAB Gıda, hızlı büyümesini sürdürüyor. Franchise yatırımcılarına sunduğu cazip fırsatlar ve gıda işletmeciliği konusundaki ihtiyaçlarının tamamına yakınını kendi bünyesinde çözebilen benzersiz ekosistemin desteğiyle faaliyetlerine devam eden şirket, dijitalleşme yatırımları, güçlü insan kaynağı ve açtığı restoranlarla yılda ortalama 350 milyon müşteriye hizmet sunuyor, 204 milyona yakın sipariş fişini işleme alıyor.
 
30 yıllık tecrübesiyle sürdürülebilir büyümesini devam ettiren TAB Gıda, 2023 sonu itibarıyla kendi işlettiği 928 restoran ve franchise yatırımcılarıyla işletilen 687 restoranla birlikte toplamda 1.615 restorana ulaştı. 2024 yılı hedeflerini açıklayan TAB Gıda, bu yıl içinde restoran ağına 200’ün üzerinde yeni restoran ekleyerek büyümeye devam edecek.
 

TAB Gıda Co-CEO’su Sinan Ünal : “2024 yılında benzersiz gıda ekosistemimizle konsolide hasılatımızın %80 artarak 30 milyar TL seviyesine çıkmasını öngörüyoruz.  Karlı büyüme ile yatırımcılarımıza verdiğimiz güveni daha da pekiştireceğiz’’

Ekonomideki değişken koşullara rağmen TAB Gıda’da elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını söyleyen TAB Gıda Co-CEO’su Sinan Ünal, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında finansal ve operasyonel büyüme hedeflerimize ulaştığımız için mutlu ve gururluyuz. Başarılarla geçen bir yılı geride bırakırken artan restoran sayımızdan da güç alarak, önümüzdeki yılın da şirketimiz için başarılarla dolu geçeceğine inanıyoruz. Bu başarımızın arkasında yoğun çalışmalarımız ve ekosistem şirketlerimizden aldığımız güç yatıyor. Çatı şirketimiz TFI TAB Gıda Yatırımları sayesinde kırmızı etimizi, yeşilliğimizi, ekmeğimizi, patatesimizi kendimiz üretiyor, dijital inovasyonlar ve lojistik dahil birçok konuda sektörde standartları belirleyebiliyoruz. Sunduğumuz cazip fırsatlarla yatırımcılarımıza güven vermeyi ve kârlı büyüme fırsatları sunmayı sürdürüyoruz. TAB Gıda olarak, bünyemizdeki markalara yatırım yapmak isteyen yatırımcılara tedarik zinciri yönetimi, operasyonel ve pazarlama tecrübesinin yanı sıra satın alma gücünden faydalanma imkanı sağlıyoruz. 2024 yılında da Türkiye’nin her yerinde en iyi deneyimi sağlayan hizmetlerimizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz."
 

Ünal, “Sürdürülebilir büyüme stratejimizin önemli bir parçası olan dijitalleşme ve renovasyon çalışmalarından güç alarak 2024’te 200’den fazla restoran açmayı hedefliyoruz’' 

Sürdürülebilir büyümenin en önemli etkenlerinden birinin de yeni restoranlar açmak olduğunu söyleyen Sinan Ünal, “İstikrarlı bir büyüme için yeni restoranlar açmak çok önemli. Bu nedenle restoran sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Aynı zamanda mevcut restoranlarımızda yenileme ve dijitalleştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Tüm yatırımlarımızda dijital inovasyonları odağımıza alıyoruz. Müşterimize benzersiz ve en gelişmiş deneyimler yaşatmak, müşteri memnuniyetini artırmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz ve restoranlarımızı kesintisiz yatırımlarımızla güçlendiriyoruz. Özellikle büyük veri analizi ve yapay zeka çözümlerimizle desteklediğimiz dijitalleşme adımlarımızı hızlandırıyoruz. Dijitalleşen operasyonlarımız sayesinde, anlık karar verme, bunları hızla uygulama ve beklentimizi daha iyi karşılayacak sonuçlar için aksiyon alabilme yeteneklerine sahibiz. Tüm bunların yanı sıra satışlarımızı desteklemek üzere, büyük veri analizi ve yapay zekâ destekli çözümlerimiz üzerinden fark yaratan ve rekabet avantajı sunan pazarlama stratejileri uyguluyoruz. Bugün rekor sayılabilecek 1.615 restoran sayısına ulaşmamız, bize gerçekten işimizi çok iyi yaptığımızı gösteriyor. 2024 yılında da kârlı büyümeye odaklanarak, sürdürülebilir büyüme stratejimizin önemli bir parçası olan dijitalleşme ve renovasyon çalışmalarından güç alarak 200’den fazla restoran açmayı hedefliyoruz.” dedi.
 

Dünya genelinde 3000’i aşkın restoran

TAB Gıda, yaklaşık 30 yıl önce Burger King®️ markasıyla giriş yaptığı Türkiye’de hızlı servis restoran zinciri sektöründe hızla büyüdü. Şirket bugün Burger King®️, Sbarro®️, Popeyes®️, Arby’s®️ ve Subway®️ gibi beş global, Usta Dönerci®️ ve Usta Pideci®️ ile iki ulusal olmak üzere toplam yedi markayla Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Gürcistan’da 1615 restoranla hizmet veriyor. Çatı şirket TFI TAB Gıda Yatırımları ise 1600’ü aşkını Çin’de olmak üzere, TAB Gıda ile birlikte toplamda 3000’den fazla restoran işletiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...