Soyer: Yerel medya yaşamak zorunda

Ege Telgraf Gazetesi’nin 64’üncü kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel medyanın önemine değinerek, şöyle dedi: “Hayat yerelde akar ve yerelin pusulaya ihtiyacı vardır. Yerel basın o pusuladır. Objektif gazetecilik yapan yerel basın özgürlüklerin güvencesidir” dedi.

Soyer: Yerel medya yaşamak zorunda
09 Ağustos 2023 - 23:13

“Yerel basın pusuladır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Telgraf Gazetesi’nin 64’üncü kuruluş yıldönümü kutlama törenine katıldı. Yerel medyanın önemine değinen Başkan Soyer, “Hayat yerelde akar ve yerelin pusulaya ihtiyacı vardır. Yerel basın o pusuladır. Objektif gazetecilik yapan yerel basın özgürlüklerin güvencesidir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Telgraf Gazetesi’nin 64’üncü kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinliğe katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ndeki geceye Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada yerel basının ve ifade özgürlüğünün önemine değinen Başkan Tunç Soyer, “Çok heyecan verici, çok güzel bir akşam. 64 yıl insanlık tarihinde çok uzun bir zaman dilimi gibi görünmeyebilir ama Türkiye’de medya sektöründe üstelik yerel basın olarak 64 yıl kesintisiz bu işe devam edebilmek olağanüstü bir gurur, olağanüstü bir başarı. O nedenle bütün kalbimle kutluyorum. Yerel medya yaşamak zorunda. Çünkü hayat yerelde akar ve yerelin pusulaya ihtiyacı vardır. Yerel basın o pusuladır. Objektif gazetecilik yapan yerel basın hepimizin özgürlüklerinin güvencesidir. Düşünce özgürlüğümüzün, demokrasimizin güvencesidir, o nedenle de kıymeti ölçülemez” diye konuştu.


“Kadın yönetici kadrosunun İzmir’e çok yakıştığını söylemek istiyorum”

Medyanın içinde bulunduğu acımasız koşullara dikkat çeken değinen Başkan Soyer, “O acımasız koşulların ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Önemli olan tüm bu koşullara rağmen var olmayı sürdürebilmek, özgürce ve bütün doğruluyla ayakta kalmayı başarabilmek. Ben bunu 64 yıldır başaran Ege Telgraf ailesine bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Ve kadın yönetici kadrosunun da İzmir’e çok yakıştığını söylemek istiyorum. Belki de başarının sırrı biraz da burada” dedi.


Yerel basına destek

Yerel basının güçlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de çok önemli bir adım attıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Yerel basınla yerel yönetim arasında tahakküm kurmayan ama sürdürülebilir organik bir bağ oluşturmaya gayret ettik. Hiç kuşkunuz olmasın o bağı güçlendirerek yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İzmir gün geçtikçe Hasan Tahsin’e yakışır bir güce kavuşuyor”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise, “İzmir gün geçtikçe Hasan Tahsin’e yakışır bir güce kavuşuyor ama bazı zorluklar da gittikçe artıyor. Yerel basın demek fikir özgürlüğü demek. Bir insanın onuru demek. Yerel basın demek sadece ve sadece düşüncelerinizi dile getirdiğiniz için cezaevine girebilmeyi göze almak demek” dedi.

“Bir onurdur gazetecilik”
Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı 64 yıl önceki heyecanla çalıştıklarını kaydederek, “İnsan hayatında ve gazete künyesinde 64 yıl çok özel bir konumdur ama bizler sanki daha dün kurulmuş gibi heyecanımızla ilkelerimizi birleştirdiğimiz sürece Ege Telgraf dimdik ayakta duracaktır. Yerel medyanın çektiği zorluklarını düşünürsek ileride çok daha zorlanacağımızı hepimiz biliyoruz. Fakat başarı hiçbir zaman kolay elde edilemez. Zaten kolay da bizim işimiz değil. Bir onurdur gazetecilik” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...