Sanovel, Türkiye'nin Patent Raporu'nda başarıları ile öne çıktı

40 yıldır ilaç sektörünün önemli oyuncularından biri olan Sanovel, Türkiye’nin Patent Raporu’nda başarıları ile öne çıktı.

Sanovel, Türkiye'nin Patent Raporu'nda başarıları ile öne çıktı
13 Haziran 2023 - 22:18

Patent başvurularında ilaç sektörünün şampiyonu Sanovel oldu

İlk kez yirmi yıl önce patent başvurusunda bulunan Sanovel, bu alandaki başarılarını her geçen gün artırarak sürdürmeye devam ediyor. Yakın dönemde açıklanan Türkiye’nin Patent Raporu’nda Avrupa patent başvuru sayıları baz alınarak hazırlanan tüm sektörler ve tüm yıllar konsolide listede Türkiye üçüncüsü olan Sanovel, ilaç sektöründe ise birinci olarak zirvedeki yerini korudu. Patent ve fikri haklar alanlarındaki yetkinlikleri ile sayısız başarıya imza atan Sanovel, farklı kategorilerdeki listelerde de ilaç sektörünün birincisi olarak rapora adını yazdırdı.

Sanovel, Türkiye’nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile ortaya çıkarma ve patent ekosistemimizin gelişimini görünür kılma misyonuyla hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporu sonuçlarına göre bu alandaki başarılarıyla öne çıkarak iddiasını bir kez daha kanıtladı.

Tüm yıllar ve sektörlerin konsolide olduğu en kapsamlı listede, Avrupa Patent Sistemi patent başvuru sayılarına göre oluşturulan sıralamada Türkiye 3.’sü olan Sanovel, ilaç sektöründe 1.’liğe yerleşti. Tescil edilen Avrupa Patent Sistemi patent sayılarının yer aldığı listede Türkiye’de 4. olan Sanovel, ilaç sektöründe 1. olarak zirveye yerleşti. Uluslararası Patent Başvuru Sistemi başvuru sayılarına göre oluşturulan sıralamada 4. sırada yer alan Sanovel, Türkiye patent başvuru sayılarına göre düzenlenen listede 13. sırada, toplam tescil edilen patent sayılarına göre düzenlenen listede ise 10. sırada yer aldı.

Raporda 2022 yılı bazında yayınlanan verilere göre, Avrupa Patent Sistemi patent başvuru sayılarına göre 3. sırada, Uluslararası Patent Başvuru Sistemi başvuru sayılarına göre ise 8. sırada bulunan Sanovel, tescil edilen Avrupa Patent Sistemi patent sayısına ve Türkiye patent başvuru sayısına göre düzenlenen listelerde yer alan tek ilaç firması olmayı başardı. Sanovel tüm yıllar ve tüm sektörlerin konsolide olduğu listede ve 2022 yılı verileriyle hazırlanan tüm listelerde ilaç sektörünün şampiyonu oldu.


Hedef, yenilikçi formülasyonlarla yerli markalar yaratmak

Bir ömür sağlık vizyonuyla daha çok insana dokunabilmek ve tedavi alanlarının kapsamını geliştirmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Sanovel CEO’su Hülya Yalın; “Sektörümüzde birçok yeniliğe ve başarıya imza atarak bir dizi konuda Türk ilaç sanayine örnek teşkil ediyoruz. Patent bu konuların başında geliyor. Türkiye’nin Patent Raporu’na baktığımızda gerek kendi sektörümüzde patent şampiyonu olmamız gerekse tüm sektörler bazında önemli sıralamalarda yer almamız başarımızın en büyük kanıtıdır. Şirketimizin tarihine baktığımızda ise bu başarının tesadüf olmadığını görüyoruz. Daha önce de çok sayıda benzer başarıya imza attık. Türkiye’nin ilaç formülü alanında ilk Amerika patentini Sanovel olarak biz aldık. Sanayi Bakanlığı tarafından tüm şirketler ve tüm sektörlerin fikri mülkiyet yetkinliklerinin değerlendirildiği listede Türkiye birinciliğini elde etmiş tek ilaç firmasıyız. Avrupa Patent Ofisi’nin sektör bazlı en çok patent başvurusu yapan firmalar listesinde birinci sıradayız. 2021 yılı Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na göre ise Türkiye’de ilaç sektöründe en çok patent alan ilaç firmasıyız. Tüm bu başarıların ortak noktasında bilim ve inovasyon odağımız var. Yenilikçi formülasyonlar geliştirerek Türkiye’ye ve dünyaya yeni ürünler kazandırmaya ve ticarileşen ürünlerimizi patentler ile korumaya devam edeceğiz. Biz Sanovel olarak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve kendi bilim gücümüzden çıkan yerli markalara sahip olmak için tüm gayretimizle çalışmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı