Sağlık sektörünün tüm paydaşları bu fuarda bir araya gelecek

Sağlık, estetik ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, sağlık profesyonelleri, üniversite öğrencileri ve mezunlar ile lise öğrencileri; 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan "Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı"nda bir araya gelecek. 

Sağlık sektörünün tüm paydaşları bu fuarda bir araya gelecek
03 Şubat 2023 - 20:34

Uluslararası ilk tematik kariyer fuarı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Televizyonunda yayınlanan, sunuculuğunu Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu’nun üstlendiği “Benim Üniversitem” programına konuk olan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan " Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı" (USEM) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Budak, “Heyecanımız, motivasyonumuz ile sağlık alanındaki tüm öğrencilerimize bir vizyon katabilmeyi amaçlıyoruz. Sadece sağlık alanında eğitim alan değil bütün öğrencilerimizi bu fuara katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Sağlık, estetik ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, sağlık profesyonelleri, üniversite öğrencileri ve mezunlar ile lise öğrencileri; 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan "Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı"nda bir araya gelecek. 

Fuar, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonu, Sağlık Bakanlığının paydaşlığı, Ege Üniversitesi başkanlığında, icra kurulu üniversiteler; Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin destekleri ve bölge üniversitelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Sağlık alanına ilgi duyan herkesin katılımına açık olan dev organizasyon, Fuar İzmir A ve C Holleri’nde “İş’te Sağlık, Sağlıkta Kariyerine Yön Ver” sloganıyla yapılacak.

 
“Sağlık alanında ilk kez uluslararası bir kariyer fuarı düzenleniyor”

Fuar organizasyonlarında tecrübeli olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak daha önce düzenlediğimiz Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22) ile birlikte, fuar organizasyonlarında ciddi bir tecrübemiz oluştu. Türkiye’deki kamu kurumları içerisinde YÖK’ün destekleriyle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonu, Sağlık Bakanlığının paydaşlığı, Ege Üniversitesinin başkanlığında; İzmir Kâtip Çelebi, Manisa Celal Bayar, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri ve Uşak Üniversiteleri ile bir icra kurulu oluşturduk ve Ege Üniversitesi olarak icra kurulu başkanlığı görevini yürütüyoruz. Gerçekleşecek olan bu fuar, sağlık alanında ilk kez uluslararası düzenlenecek bir kariyer fuarı olması sebebiyle oldukça önemli. Dolayısıyla önceki tecrübelerimizin yanı sıra bütün heyecanımız, motivasyonumuz ile sağlık alanındaki tüm öğrencilerimize bir vizyon katabilmeyi amaçlıyoruz. Sadece sağlık alanında eğitim alan değil bütün öğrencilerimizi bu fuara katılmaya davet ediyoruz. Çünkü öğrencilerimiz burada kendi okudukları bölümlerden de bir şeyler bulabilecek” dedi.

Covid-19 pandemisi süresince sağlığa bakış açısının çok değiştiğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Özellikle pandemi döneminde sağlığın kıymetini bir kez daha  anladık.  Dünyada toplum sosyolojisinin pandemi öncesi ve sonrası diye ayrıldığını düşünüyorum. Covid-19 öncesi sağlık alanında çok farklı bir bakış açısı varken sonrasında  insanlar başta bireysellik anlamında kendi sağlığını ön planda tutmak zorunda olduğunu fark etti. Bu bilinçle insanlar daha sağlıklı yaşamak istiyor, bunların yanında estetik ve medikaldeki gelişmeleri de takip ediyor.  Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz çok kapsamlı fuarın önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


“Firmaların genç beyinlere ihtiyacı var”

Fuarın sektör-öğrenci buluşmasına sahne olacağını söyleyen Rektör Budak, “Biz, bu fuarda özellikle üniversite öğrencilerimizle sağlık alanındaki kamu kuruluşları ve özel tüm firmaları, şirketleri buluşturmayı hedefliyoruz. Buradan da bu alanda çalışan tüm firmalarımızı stant açmaya davet ediyoruz. Burada öğrenciler, sağlık alanında dünya da neler oluyor, yeni teknolojiler neler, kendi mesleğini nasıl sağlık alanına entegre edebilir gibi pek çok sorunun cevabını bulacak. Öğrencilerimiz, katılımcı firmalarla mülakat yapma şansı bulacak veya staj yapma imkanına erişecek. Dünyada inanılmaz bir rekabet var. Özel sektör Ar-Ge’ye inanılmaz ağırlık veriyor. Burada bilim ve bilgi çağında yeni fikirlere, genç beyinlere ihtiyaç var. Firmaların genç düşüncelere, genç beyinlere, gençlerin dinamizmine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.  Bu fikirler firmaların geleceğe yönelik yaptıkları yatırımlarda önemli bir etken olabilir. Çünkü  bu bir gerçek ki arkadan çok kaliteli bir gençlik geliyor” dedi.

“Üniversiteli gençler bu ülkenin geleceği”
Fuarların üniversiteler bünyesinde gerçekleştirilmesinin önemine de değinen Prof. Dr. Budak, “Ülkemizde farklı alanlarda ulusal ve uluslararası tematik fuarlar Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde düzenleniyor. Ülkemiz ve devletimiz açısından gençlere yönelik yapılan fuarları önemsiyoruz. Çünkü tüm üniversitelerin gençleri bu ülkenin geleceği. Onlarla bir araya gelmek, konuşmak, iletişim kurmak çok çok önemli. Bilgilerimizi paylaşmamız, etkileşim olması, yeni şeyler geliştirmemiz bakımından bu fuar hem öğrenciler hem de firmalar açısından oldukça kıymetli. Fuarların üniversiteler bünyesinde yapılması da ayrı bir önem arz ediyor. Çünkü çağ,  bilim çağı. Ülkenin de çıkış yolu eğitim ve bilimden geçiyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Necdet Budak’ın önemli açıklamalarda bulunduğu “Benim Üniversitem”  programının tamamı, Ege Üniversitesi Televizyonu Youtube kanalından izlenebilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"