Prof. Özden: Su ürünleri sağlık kaynağımız!..

16 yıl boyunca 240 bin erkek ve 180 bin kadının her gün az miktarda balık içeren diyetini takip eden Çinli bilim insanları, düzenli balık tüketiminin kanser ve akut solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini azalttığını söyledi. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Ege Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü Yetiştiricilik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Osman Özden, özellikle levrek, çipura, alabalık gibi Omega-3 açısından zengin balıkların birçok hastalığı önlediğini belirtti.

Prof. Özden: Su ürünleri sağlık kaynağımız!..
25 Temmuz 2018 - 12:15

Çinli bilim insanlarının yaptığı araştırmanın balığın faydasını son derece çarpıcı olarak tekrar ortaya koyduğunu söyleyen Prof. Özden, araştırmada ortaya çıkan düzenli balık tüketen kadınların Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin yüzde 38 oranında azaldığının tespit edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin, balık çeşitliliği ve zenginliği konusunda öncü ülkelerin başında yer aldığını ifade eden Prof. Özden, “Her geçen gün balığın faydasını ortaya koyan araştırmalar sonuçlanıyor. Özellikle ülkemiz denizlerinde fazlaca bulunan ve üretilen başta levrek, çipura ve alabalık olmak üzere tüm balıklar ile karides, kalamar, midye gibi su ürünleri tüketimi bu anlamda büyük bir sağlık kaynağı” dedi.

Önemi daha fazla anlaşılıyor

Çinli bilim insanlarının bu araştırmasında düzenli balık tüketiminin kanser ve akut solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini azalttığını açıkladıklarını hatırlatan Prof. Özden, “Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti balığın faydaları saymakla bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde düzenli balık tüketen erkeklerin karaciğer hastalıklarına yakalanma riskinin yüzde 10, kadınların Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin ise yüzde 38 oranında azaldığı tespit edildi. Beslenmemizde önemi gitgide daha fazla anlaşılan balığı sofralarımızdan eksik etmemekte fayda var” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı