Prof. Dr. Ramazan Sağ, Ege'ye konuk oldu

EÜ’de “İlkokul Eğitiminin Yapısını Geliştirmede Program Okuryazarlığının Önemi” anlatıldı...

Prof. Dr. Ramazan Sağ, Ege'ye konuk oldu
31 Aralık 2021 - 11:31
Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Eğitimi Ugulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) ile EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü tarafından “Kariyer Söyleşiler”’ kapsamında “İlkokul Eğitiminin Yapısını Geliştirmede Program Okuryazarlığının Önemi” konulu program gerçekleştirildi. EÜ Eğitim Fakültesinde düzenlenen söyleşiye akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü EGEÇEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Belma Cansever’in yaptığı söyleşide konuşmacı olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Sağ yer aldı.

İlkokul eğitiminin yapısını geliştirmede program okuryazarlığının önemini anlatan Prof. Dr. Ramazan Sağ, “Bir matematikçi sadece matematiği öğretmez. Çünkü öğreten kişi matematik üzerinden insanlarla etkileşimde de bulunur. Okullarda bu yapı oluşturulamıyor, oluşturulması gerekiyor. Öğretmen, öğrenciye beceriyi öğretirken aktif olmalı ve öğrenci gelişme kaydettikten sonra gözlemci olarak geri çekilmeli. Öğrencinin pes etmemesi sağlanmalıdır. Buna yönelik cesaret verici şeyler, açılımlar yapmalısınız. Öğrencilerimizin öğrenmesini sağlamak adına bilgi alımını kolaylaştıracak yapı oluşturulmalıdır” dedi.

Öğrenciyle kurulan bağın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Sağ, “Bir insanın belli konularda yaratıcı olması için odaklanmaya ihtiyacı var. En üst düzeyde merak duygusuna sahip olması da gerekiyor. Derste öğrencinin katılımını sağlamak için öğrenciyle hem zihinsel hem de duygusal olarak bağ kurmalıyız. Aynı zamanda öğrencilerimizi bilgi üretme alanlarıyla buluşturmalıyız. Çocuklara ev ortamında çeşitli sorumluluklar yüklemek okul hayatlarında alacağı sorumluluklara karşı tecrübe edinmesine yardımcı olur ” diye konuştu.

Melek Bekar, Kemal Duman, Halil Çoban / İZMİR (Ege Ajans) 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...