Özel Ege Şehir'de Prematüre Bebekler Buluştu

Özel Ege Şehir Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle, prematüre bebekler, aileleri ve minik bedenleri sağlığına kavuşturan çalışanların katıldığı bir etkinlik düzenlendi...

Özel Ege Şehir'de Prematüre Bebekler Buluştu
19 Kasım 2018 - 13:31

Özel Ege Şehir Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Hastane Başhekimi Dr. Volkan Ertuğrul: ''Her yıl Prematüre Günü etkinliğini düzenliyoruz. Prematüre bebeklerin tedavisi, bakımı deneyimli ellerde ve tam donanımlı hastanelerde yapılması gerekir. Hemşirelere, hastane personeline çok büyük işler düşüyor. Hepsine katkıları için teşekkür ediyorum" dedi.

''Prematüre doğumun nedenleri nelerdir?''

Özel Ege Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Liya Alkılıç, Sağlıklı büyüme için organ gelişiminin çok önemli olduğunu söyledi ve prematüre bebeklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Alkılıç: ''Bebekler normal süre olarak 38 ile 42 hafta arasında dünyaya gözlerini açar. Yeni doğan bebek 37 hafta ve öncesinde doğmuş ise bu bebeğe prematüre denir. Prematüre bebeklerin ağırlığı tam zamanında doğan bebeklere göre çok daha azdır. Prematüre bebekler, organlarının gelişmeye zamanı olmadığı için sağlık sorunları yaşayabilir. Prematüre bebek riski pek çok nedene bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bunlar;

  • Daha önceden prematüre bebek doğurmuş olan kadınlar

  • İkiz, üçüz veya daha fazla doğum yapacak olan hamile kadınlar

  • Belli rahim veya servikal anormalliklere sahip kadınlar

  • İlk kez doğum yapan gençler

  • İlk çocuklarını doğuran 37 yaş üzeri kadınlar

''Anne Sütü Önemli''

Bebeğe anne sütü verilmesinin önemine vurgu yapan Dr. Liya Alkılıç: “Anne sütü bebeği rahatlatır ve her annenin sütü kendi bebeği için uygundur. Anne sütündeki koruyucu etmenler küçük prematüreler için oldukça önemlidir. Anne sütünün alerjen etkisi yoktur ve daha kolay tolere edilir. Emmesi olmayan bebekler için anne sütü steril ortamda sağılıp biriktirilmeli ve bebeğe verilmelidir'' dedi.

''Özel Ege Şehir Hastanesi Olarak Tam Donanımlı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine Sahibiz''

Hastanemizin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, yoğun bakım ihtiyacı olan tüm bebeklere gerekli desteği sağlamaktadır. Güncel bilgiler ışığında, modern tıbbi donanımıyla bebekleri kısa sürede ailelerine kavuşturmakta, ailelerin bilgilendirilmesinde ve eğitiminde gerekli kaynakları sağlamaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?