Ödemiş'te yeni nesil çevreci Karsan araçlar hizmete girdi

Avrupa’nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan, Türkiye’deki yerel yönetimlerin de filolarını en yeni teknolojiye sahip gelişmiş araçlarla yenilemelerine tam destek veriyor. Bu kapsamda İzmir Ödemiş’te yeni nesil çevreci Karsan araçları hizmete giriyor.

Ödemiş'te yeni nesil çevreci Karsan araçlar hizmete girdi
17 Temmuz 2023 - 06:02

Karsan’ın Çevreci Modelleri İzmir Ödemiş’te Hizmete Başladı!

Avrupa’nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan, Türkiye’deki yerel yönetimlerin de filolarını en yeni teknolojiye sahip gelişmiş araçlarla yenilemelerine tam destek veriyor. Bu kapsamda İzmir Ödemiş’te yeni nesil çevreci Karsan araçları hizmete giriyor.

Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, Belediye Ulaşım Yönetimi, S.S. Ödemiş Seyahat Motorlu Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Savaş Mersin ve üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen törende S.S. Ödemiş Yolcu Taşıyıcıları Kooperatifi’ne, 8 adet otomatik şanzımanlı çevreci ATAK ve 2 adet de JEST teslimatı gerçekleştirildi.

Karsan’ın kentlerin toplu ulaşım çözümlerine destek sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Tarihi dokusuyla İzmir’in dikkat çekici ilçelerinden olan Ödemiş’e yönelik yaptığımız bu teslimatın ilçenin toplu taşıma çözümleri için son derece kıymetli olduğuna inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz teslimatların ardından Ödemiş halkı, şehir içinde konforlu ve güvenli biçimde seyahat edecek” dedi. 

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla Avrupa’nın toplu taşıma altyapısını elektriklendiren Karsan, Türkiye’deki çalışmalarına da ara vermiyor. Geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar üreten Karsan, aynı zamanda Türkiye’deki yerel yönetimlerin de filolarını en yeni teknolojiye sahip gelişmiş araçlarla yenilemelerine tam destek veriyor. Bu kapsamda İzmir Ödemiş’te yeni nesil çevreci Karsan araçlar hizmete girdi.


Belediyelere sürdürülebilir çözümler!

Yeni araçların teslimat törenine Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, Belediye Ulaşım Yönetimi, S.S. Ödemiş Seyahat Motorlu Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Savaş Mersin ve üyeleri katılım sağladı. Törende S.S. Ödemiş Yolcu Taşıyıcıları Kooperatifi’ne, 8 adet otomatik şanzımanlı çevreci ATAK ve 2 adet de JEST teslimatı gerçekleştirildi. Dünya kara ulaşımı pazarında, müşteri ihtiyaçlarına yönelik yaratıcı, sürdürülebilir ve ilham veren çözümler sunan Karsan, geçen yıl da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı çevreci araç alımı ihalesini kazanarak 205 adet Menarinibus Citymood aracını belediyenin hizmetine sunmuştu. Kurduğu iş ortaklıkları ve öncü yenilikleriyle Karsan’ın, bugün itibarıyla dünyanın 21 farklı ülkesinde hizmet verdiğini söyleyen Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Türkiye’deki faaliyetlerimiz de son sürat devam ediyor. Türkiye’deki yerel yönetimlerin, filolarını en yeni teknolojiye sahip Karsan modelleriyle yenilemelerine tam destek veriyoruz” dedi.


Ödemiş halkının konforu artacak!

Karsan’ın, kentlerin toplu ulaşım çözümlerine destek sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Muzaffer Arpacıoğlu, “Tarihi dokusuyla İzmir’in önemli ilçelerinden olan Ödemiş’e yönelik yaptığımız bu teslimatın ilçenin toplu taşıma çözümleri için son derece kıymetli olduğuna inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz teslimatların ardından Ödemiş halkı, şehir içinde konforlu ve güvenli biçimde seyahat edebilecek” diye konuştu.



Karsan Hakkında: Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan'ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası yılda tek vardiyada ~20 bin araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 99 bin metrekaresi kapalı toplam 203 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşıma sektöründe “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında çevre dostu Jest ve Atak modellerini üretiyor. Avrupa’da sınıfının lideri %100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin üretimini gerçekleştiren Karsan, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile de Seviye 4 sürücüsüz otobüs Autonomous e-ATAK modelinin üretim ve satışını gerçekleştiriyor. %100 elektrikli olan Karsan markalı uzun otobüsler 10-12-18 metrelik e-ATA serisi ve Hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen araçlarıyla birlikte Menarinibus için de 10-12-18 metre otobüsleri üreten Karsan, 2022 itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin de üretimini gerçekleştiriyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"