"Nesiller Boyu Bir Ayvalık Mutfağı Hikayesi…"

Tarihi yapısı, hikayelerle dolu sokakları, deniz ve adalar manzarası ile bir liman kasabası olan Ayvalık, bölgenin bereketli topraklarında yetişen lokal lezzetleri ile de gastronomi sahnesinin vazgeçilmez bir yıldızı… 

"Nesiller Boyu Bir Ayvalık Mutfağı Hikayesi…"
20 Haziran 2023 - 14:33

D-Resort Ayvalık’ın yenilenen restoranı NESİL 1970 ve yerel malzemelerle hazırlanan mevsimsel yemek akımının Türkiye'deki öncülerinden şef Didem Şenol mutfak sırlarını paylaşıyor, gastronomi keyfinin eşsiz uyumu bu yaz Kuzey Ege’de yaşanıyor!

Tarihi yapısı, hikayelerle dolu sokakları, deniz ve adalar manzarası ile bir liman kasabası olan Ayvalık, bölgenin bereketli topraklarında yetişen lokal lezzetleri ile de gastronomi sahnesinin vazgeçilmez bir yıldızı… 
 
Her zevke hitap eden tabakların ve yerel malzemelerle hazırlanan seçkilerin neredeyse sonsuz olduğu Ayvalık’ta bulunan NESİL 1970’te ise yaratıcılığın, iyi malzemenin ve
“En iyi” yemeğin peşinde unutulmayacak bir mutfak hikayesi yaşanıyor.
 
Ayvalık Murat Reis bölgesinde yer alan, unutulmaz Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan, 70’lerden aldığı mirası günümüze yenileyerek taşıyan, 91 odası ve 91 zeytin ağacı ile D-Resort Ayvalık, NESİL 1970 ile nesiller boyudur sürdürdüğü ‘Bir Ayvalık Mutfağı Hikayesi’ne yenilikleriyle devam ediyor. 
 
Nesilden nesile aktarılan geleneksel lezzetlerinin yanı sıra bu sezon Şef Didem Şenol’un danışmanlığında Executive Şef Erdem Öztürk ve ekibi tarafından hazırlanan NESİL 1970 menüsü; Ayvalık mutfağına yeni bir soluk getirirken yerel malzemelerin çeşitliliğini, şeflerinin tekniği ile birleştirerek oluşturduğu lezzetleriyle damaktaki tatları bir üst noktaya taşıyor.
 
Öğle menüsüyle servise başlayan NESİL 1970 akşamları ise mevsimsel ve lokal ürünlerle günlük olarak hazırlanan menüsü ve deniz manzarasıyla benzersiz bir Ege akşamı deneyimine davet ediyor.  Ayvalık’ta bulunan lokal tedarikçilerden alınan yerel ve olabildiğince mevsimsel ürünlerin kullanıldığı NESİL 1970 mutfağı, üreticiye verdiği destek ile sürdürülebilir mutfağa ve şeflerinin tekniği ile de nesilden nesile uzanan bir gastronomi hikayesine imza atıyor.
 
NESİL 1970 menüsünde, ‘Ayvalık Lor Pate’, ‘Arap Saçlı Kuzu Eti, ‘Ahtapot Tandır’, ‘Yoğurtlu Pideli Köfte’ gibi nesilden nesile taşınan geleneksel lezzetler menüdeki yerini korurken, Didem Şenol danışmanlığında eklenen ‘Çiğ Bademli Deniz Börülceli Karides’, ‘Patlıcanlı Kuzu Ragu Soslu Ev Yapımı Makarna’, ‘Taze Domates Marineli Çiğ Levrek’ yanı sıra Didem Şefin hazırladığı menülerin olmazsa olmazı ‘Pofuduk Mücver’ ve ‘Üzümlü Fesleğenli Ayran Aşı’ gibi lezzetler Ayvalık mutfağına eşsiz bir tat katıyor. 
 
Şef Didem Şenol, dokunuşunu kattığı NESİL 1970 menüsü için “Ben her zaman doğanın sunduğu bereketli malzemelerle yemek yapmayı çok seviyorum. Zeytinyağı da zaten benim her zaman mutfağımın olmazsa olmazı. Ayvalık’ta bir mutfakta çalışmak fikri bu nedenle beni çok heyecanlandırdı. Narenciye kabukları, taze otlar, yemişler, bal, arı poleni ve zeytin; Ayvalık’ta kısa bir yürüyüşte bile doğada karşınıza çıkıyor. Bu ürün çeşitliliğini tabaklarımızın bir parçası yapmamak olmazdı! Zaten tüm misafirlerimiz de tabaklarındaki Ege’yi kesinlikle hissedecek.” diyor.  
 
Doğaya olan tutkunun benzersiz lezzetlere dönüştüğü, yerel, doğal ve kültürel mirasların zenginliğinden beslenen NESİL 1970 ve Şef Didem Şenol’un danışmanlığını üstlendiği heyecan verici hikâyenin ortağı olmak için bu yaz D-Resort Ayvalık’ta buluşalım.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...