Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali'nin tarihleri belli oldu

Denizle yaşayan kent Narlıdere, yelken sporcularını ağırlayacak. 9-10-11 Eylül’de ‘Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali’ gerçekleştirilecek.

Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali'nin tarihleri belli oldu
27 Ağustos 2022 - 21:01

YELKEN SPORUNUN KALBİ NARLIDERE’DE ATACAK

Denizle yaşayan kent Narlıdere, yelken sporcularını ağırlayacak. 9-10-11 Eylül’de ‘Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali’ gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları düzenlenecek. Yaklaşık 250 sporcunun katılım göstermesi beklenen festivalde yarışlar nefes kesecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren Narlıdere Belediyesi, spora destek vermeyi sürdürüyor. Çocuk ve gençlerin yelken sporuna özendirilmesi için organize edilen Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali, 9-10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları yapılacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun düzenlediği yarışın ev sahipliğini ise Narlıdere Belediyesi ve İzmir Türk Koleji (İTK) Yelken Kulübü yapacak.


3 SINIF YARIŞACAK

Narlıdere’de bulunan İTK Yelken Kulübü’nden denize açılacak yaklaşık 250 sporcu, 3 ayrı sınıfta yarışacak. 3 gün boyunca Optimist, ILCA 4 ve ILCA 6 sınıflarında gerçekleştirilecek yarışlar 9 Eylül günü saat 13.00’da, 10-11 Eylül’de ise saat 11.00’da başlayacak.  Vatandaşlar, Altıevler Mahallesi Muhtarlığı’nın yan tarafından oluşturulan alandan yarışları takip edebilecek. Ödül töreni ise 11 Eylül 17.30’da yine Altıevler Mahallesi Muhtarlığı’nın yan tarafında kurulan sahnede yapılacak.


‘NARLIDERE DENİZ KENTİ’

Deniz Festivali’nin bu yıl 3.’sünün düzenlendiğini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kentimizin bir yanı deniz bir yanı orman. Bundan en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Gençlerimizin sporla büyümesini ve gelişmesini istiyoruz. Bu kapsamda bu tür organizasyonlara destek veriyoruz ve ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 250’ye yakın genç sporcuyu ağırlayacağız. İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’de başlayacak olan yarışlar, büyük heyecana sahne olacak. Sabırsızlıkla yarışları bekliyoruz. Tüm İzmirliler’i yarışları takip etmeleri için Narlıdere’ye bekliyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...