Mobilya sektöründe düğün heyecanı! 600 bin çift evlenecek

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Mobilya sektörü için özel bir zaman dilimine yaklaşmış bulunuyoruz. Bu dönemde yurtiçi pazarda talebin artacağını ve piyasanın hareketleneceğini öngörüyoruz”

Mobilya sektöründe düğün heyecanı! 600 bin çift evlenecek
23 Mayıs 2023 - 22:04

Mobilya Sektörü Hareketlenecek! 

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) düğün ve yaz sezonunun gelmesiyle birlikte mobilya sektörünün durumunu değerlendirdi. Konuya dair açıklamalarda bulunan MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Mobilya sektörü için özel bir zaman dilimine yaklaşmış bulunuyoruz. Bu dönemde yurtiçi pazarda talebin artacağını ve piyasanın hareketleneceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Düğün ve yaz döneminin mobilya sektörü için verimli geçtiğine değinen MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Düğün sektörü dediğimizde yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazardan bahsediyoruz. Elbette bu sektörün içerisinde mobilya da büyük bir paya sahip. Bu yıl 600 bin çiftin evlenmesinin öngörüldüğü düşünülecek olursa sektörün büyüklüğü kendini kolayca gösterecektir. Bunun yanında dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta ise; yaz ve bahçe mobilyaları sektörünün de hareketleneceği bir döneme girmiş olduğumuz. Havaların ısınmasıyla birlikte başlayacak olan deniz, kum, güneş sezonu yazlıklarda farklı arayışlara ve mobilya alışverişlerine kapı aralayacak” dedi.


Mobilyanın Altın Sezonu: Düğün ve Yaz

Türkiye ekonomisinin gücü olan mobilya sektörünü zirveye taşımak, dünya çapında bir marka haline getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Mustafa Balcı, “Mobilya sektörünün önemli ve değerli oyuncularını şemsiyesi altında bulunduran MOSDER, 15 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. 2023 yılının yaz ve düğün sezonunun gelmesiyle birlikte tüm üyelerimizin satışlarında bir artış görülmesini ve yurtiçi pazarın hareketlenmesini bekliyoruz. Bu dönemde koltuk takımlarından, tv ünitelerine, yatak odası takımlarından, bahçe setlerine kadar pek çok mobilya türüne talebin artacağını ve arzın da buna göre şekilleneceğini biliyoruz” sözlerini kullanarak bu sezonun hem tüketiciler hem de üreticiler için verimli geçmesi dileklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"