Milliyet Sanat'ın şubat sayısı birbirinden özel röportaj, yazı ve haberlerle raflarda!

İSTANBUL RESİM ve HEYKEL MÜZESİ, YANLIŞ ANLADIĞIMIZ AŞK ŞARKILARI, GABRIEL GARCIA MARQUEZ’İN TORUNUYLA RÖPORTAJ, DİLBERAY’IN HİKÂYESİNE HAYAT VEREN BÜŞRA PEKİN’LE AYIN SÖYLEŞİSİ, ZİRVEYE AĞ ATAN TOM HOLLAND, EMEL ÇÖLGEÇEN ve TAYANÇ AYAYDIN’IN YENİ OYUNU “SIR” ve ÇOK DAHA FAZLASI…

Milliyet Sanat'ın şubat sayısı birbirinden özel röportaj, yazı ve haberlerle raflarda!
02 Şubat 2022 - 11:25

MİLLİYET SANAT ŞUBAT SAYISI ÇIKTI!

Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısı, sanatın her alanında birbirinden özel röportaj, yazı ve haberleri okurlarla buluşturuyor! Aşama aşama yeniden açılan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi üzerine Prof. Dr. Handan İnci Elçi’yle röportaj; yanlış anlaşılmış aşk şarkılarının perde arkası; eşyaları satışa sunulan Nobelli yazar Marquez’in torunuyla sohbet; “Dilberay” filminde sanatçıyı canlandıran Büşra Pekin ile Ayın Söyleşisi; en genç Örümcek Adam Tom Holland’ın başarıları; Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın’ın yeni oyunu “Sır”ın ekibiyle röportaj gibi renkli içerikler okurları bekliyor. Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

Milliyet Sanat, Şubat 2022 sayısının kapağını Türkiye’nin sanat hazinesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne ayırıyor. 10 yıl süren inşaatın ardından Tophane’deki yeni binasında aşama aşama açılan müzeyi, bağlı olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi anlatıyor. Plastik sanatlar sayfalarında; “Açık Mekân 3” sergisiyle açılan, Bursa’nın ilk özel sanat mekânı İMALAT-HANE’nin kurucu direktörü Bora Gürarda ve sanat danışmanı Murat Alat; “Ten, Beden, Ben” adlı retrospektif sergiyle SALT Beyoğlu’na konuk olan İpek Duben gibi isimlerle röportajların yanı sıra Bozlu Art Project’in “Hayal Fanusu” sergisi gibi Türkiye’nin güncel sanat yaşamına dair birçok farklı içerik yer alıyor.

Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’ne, şubat ayında gösterime giren “Dilberay” filminde, 2019 yılında kaybettiğimiz sanatçıyı canlandıran Büşra Pekin konuk oluyor. Dilber Ay’ın en çok güçlü duruşundan ve pes etmemesinden etkilendiğini anlatan Pekin, söyleşide müzikle ilişkisini, oyunculuk eğitimlerini, komedideki yolculuğunu da içtenlikle anlatıyor.

Milliyet Sanat Şubat 2022 sayısının sinema sayfaları sanatseverlere, vizyona giren “Death on the Nile/Nil’de Ölüm” vesilesiyle sinema tarihindeki unutulmaz Agatha Christie uyarlamalarını hatırlatıyor. Sayfalarda ayrıca, yıldız isimlerle dolu yeni filmi “Nightmare Alley/Kâbus Sokağı” vesilesiyle usta yönetmen Guillermo del Toro’nun sinemasına genel bir bakış, Altın Aslan ödüllü “L’événement/Kürtaj” filminin incelemesi ve genç yaşına rağmen zengin kariyeriyle dikkat çeken Tom Holland’ın başarıları gibi merak uyandıran içerikler okurları bekliyor.

Tuğrul Tülek ve Özge Fışkın röportajıyla açılan müzik sayfalarında Egemen Limoncuoğlu’nun dünya piyasasından yeni albümleri, Naim Dilmener’in müzik gündemini değerlendirdiği yazıları; Korn’un yeni albümü “Requiem”in değerlendirmesi; eski grubu Sakin’i yeniden canlandıran Onur Özdemir’in röportajı gibi renkli içerikler de yeni sayıda okurlarla buluşuyor. Milliyet Sanat 14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle, çok sevilen ama yanlış anlaşılmış aşk şarkılarının da perde arkasına bakıyor.

Şubat 2022 sayısının sahne sanatları sayfalarında Tuba Ünsal ve Erdem Akakçe, Özen Yula’nın yazıp yönettiği yeni oyunları “Sonbahara Son Güller”i; Evrim Doğan “Bir Istakozu Öldürmenin En İnsancıl Yolu”nu; Ebru Nihan Celkan Nilüfer Kent Tiyatrosu’nda sahnelediği “Nora: Bir Bebek Evi”ni; yönetmen Ahmet Kazanbal ile oyuncular Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın prömiyer yapmaya hazırlanan “Sır” oyununu anlatıyor.

Derginin edebiyat sayfalarında ise ses getirecek röportajlar okurları bekliyor. Shuggie Bain ile 2020 Booker Ödülü’nün sahibi olan Douglas Stuart’ın bu ilk romanını; Nobelli yazar Gabriel Garcia Marquez’in torunu Emilia Garcia Elizondo ise, eşyaları Yüzyıllık Yalnızlık’ı kaleme aldığı evinde “The Wardrobe of Marquez” adlı müzayedeyle Güney Meksikalı yerli çocuklar yararına satışa sunulan yazarı anlatıyor. Mario Levi’nin İstanbul’un farklı semtlerini anlattığı “Gördüklerimiz Göremediklerimiz” serisinin dördüncü kitabı Beyoğlu’nun da ele alındığı sayfalarda ayrıca yazın dünyası “Edebiyat aşka kapıyı kapattı mı?” sorusuna yanıt arıyor.

Şubat 2022 sayısı, rock müzik dinleyicilerinin favori podcast’i “%100 Müzik ile Rock Tarihinden Hikâyeler”i hazırlayan Gülşah Turgut ve Güven Yıldız’ın röportajıyla sona eriyor.

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...