MHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan: "Dikili bu kez değişimden yana"

MHP Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Dikili halkının bu dönem değişimden yana irade ortaya koyacağını söyledi.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan: "Dikili bu kez değişimden yana"
18 Ekim 2023 - 21:23
10 yıldır Dikili’de MHP ilçe başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Mehmet Arslan, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için iddialı konuştu. Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan, "Biz bildiğiniz gibi 2019 yerel seçimlerine MHP adayı ile Cumhur İttifakı olarak katıldık. Burada teşkilatların kaynaşması, belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde sıkıntılar yaşadık. Çünkü çok kısa bir zaman seçime kalmıştı. Seçimlere 20 gün kala adayımızın adaylığı düştü. Buna rağmen yüzde 40 oy aldık. Beş yıldır geçen sürede bu sıkıntılar iki parti arasında giderildi. Teşkilat, parti üyeleri ve seçmen tabanları birbirini tanıdı ve kaynaştı. Biz de AK Parti ilçe başkanımız Tahsin Şekerci kardeşimle uyumlu bir şekilde çalıştık. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Dikili'de mutlaka kazanacağız!
Seçim hazırlıkları ve stratejisine ilişkin olarak Bakırçay Bölge gazetesinin sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet Arslan, "31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler yapılacak demokrasilerde sandık hesap sorma yeridir. Vatandaş verdiği oyun hesabını sorar. Seçilenlerde aldığı oyun hesabını verir. Dikili'miz de bu seçimlere en hazır teşkilat MHP Dikili ilçe teşkilatıdır. MHP'de ben yok, biz varız. Bu yerel seçimleri Dikili'de mutlaka kazanacağız. Cumhur İttifakı olarak bunu başaracağız. Çünkü biz ilçemizin sorunlarını neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Dersimize çok iyi çalışıyoruz. Hem alt yapı hem üst yapı ile ilgili projelerimiz hazır zamanı gelince açıklayacağız" açıklamasında bulundu.

MHP Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan'ın açıklamalarından satır başları şöyle

2010 yılında ilçe başkan yardımcısı olarak aldığım görevi 4 dönemdir ilçe başkanı olarak devam ettiriyorum. Bu görev sürem içerisinde Dikilili hemşerilerimden vatandaşlarımdan hiç kopmadım. Gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden her an onlar ile beraber oldum.
Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile mahalli idareler seçimlerinin hazırlık sürecini “2024’e doğru diyar diyar Anadolu” diyerek başlatmış bulunuyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi yerel yönetimlerde istikrar ve hizmet için uyumlu yönetimlerle umutlu geleceğe ulaşmaktır. Hedefimiz ayırmadan ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrarı sağlamaktır. Yeni yüzyıl lider Türkiye Üretken Belediyedir.  
 
TEŞKİLATLAR KAYNAŞTI
Biz bildiğiniz gibi 2019 yerel seçimlerine MHP adayı ile Cumhur İttifakı olarak katıldık. Burada teşkilatların kaynaşması belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde sıkıntılar yaşadık. Adayımız değişti buna rağmen yüzde 40 oy aldık. Beş yıldır geçen sürede bu sıkıntılar iki parti arasında giderildi. Teşkilat,  parti üyeleri ve seçmen tabanları birbirini tanıdı ve kaynaştı. Biz de AK Parti ilçe başkanımız Tahsin Şekerci kardeşimle uyumlu bir şekilde çalıştık. Bu seçimde hem meclis üyelerini hem çıkacak aday adaylarını iki parti istişare ederek birlikte kararlaştıracağız. Biz meclis üyelerine çok önem veriyoruz. Bu seçimde Dikili’yi gerçekten iyi yönetecek bir başkan adayı ve meclis üyeleri belirleyeceğiz. Vatandaş bu ekibin Dikili’nin sorunlarını çözeceğine inanacak.

DİKİLİ, BEŞ YIL DAHA KAYBETMEMELİ
Dikili’nin artık bir beş yıl daha kaybetmeye lüksü yok. Burada elbette Muhalefette bir şeyler yapabilir. Onların da elinde Büyükşehir belediyesi vardı. Ama maalesef seçime kadar park ve yol yaptılar ama önemli olan Dikili’nin alt yapısı yani toprağın altı oraya yatırım yapmak lazım ve acilen olması lazım. Sorunları iyice tespit edip projeler üretilmeli ve hayata hemen geçirilmeli. 50 tane yarım yamalak iş yapacağına 5 tane adamakıllı iş yapılmalı. Biz bu sorunları bilen ve projeleri olan bir aday çıkaracağız. Bu isim başkan seçilirse gelecek beş yılda seçim kazanmayı değil. Dikili’yi nasıl geliştirip büyütürümün çabası içinde olmalı

TURİZMİ MUTLAKA GELİŞTİRECEĞİZ
Dikili’de turizmle ilgili sorunuza gelince İlçemizde turizm yok denecek kadar az. Zengin turist hiç gelmiyor oysa Dikili Antalya gibi bir turizm merkezi kolaylıkla olabilir. İlçede otel yok daha önceki başkanlar otel yapılacak yer ayırmamış hep yazlık konut yapılmış. Eğlence yeri hiç yok. Dikili de turizm nasıl gelişir. En önce imar yönünden ilçenin önünü açacaksın imarı rant için değil gerçek manada şehircilik için yapacaksın. Sonra jeotermal kaynakları turizm de de kullanacaksın ama Dikili de jeotermal iflas etmiş durumda sadece bir mahallede var ve şirket 2006 yılından beri tek bir üye kaydı yapmadı ve iflas etmiş durumda. Buradaki sıcak su kaynağı ile denizi buluşturup turizmi 12 aya çıkaracaksın ilçenin tanıtımı ve zengin turistin gelmesi için yat limanı şart mutlaka bu yapılmalı bugün Göcek’te 3 bin tekne bağlı Ayvalık yat limanında yer yok bunları yaparsak Dikili turizmde adam akılı gelişir.
Adil Kırgöz döneminde eskiye göre biraz bir kıpırdanma var ama yetersiz hala gençlerimiz için bir halı saha yok Aliağa da 22 tane var gençlerimizin spor ile buluşması çok önemli.
Belediyecilik sokakta değil proje üreterek olmalı ve iyi ve ehil bir meclis ile başkan desteklenmeli. Biz burada elimizi maalesef çok genişletemiyoruz Mayıs seçimlerinde Kemal Bey Dikili de 26 bin Sayın Cumhurbaşkanımız 8 bin oy aldı. Biz burayı bu kez kazanmak istiyoruz. Kazanırsak Bergama, Kınık ve Aliağa ile bir bütün olup birçok şeyi yaptırabiliriz. Hastanemiz üç yıl gecikme ile yapıldı. Mayıs ayında açılacak keşke 10 yıl önce yapılmış olsaydı. Sağlık hizmeti çok önemli ve vatandaş asla unutmuyor. Her şeyin başı sağlık
Yerel seçimlerde partiye değil başkan adayı ve liyakatle bu işi yapacak meclis kadrolarına oy vermeliyiz. Ayrıca burada 2 ya da 3 ay oturan yazlıkçılara adayı bilmeden tanımdan partiye oy veriyor bu bizi çok etkiliyor. Biz bu insanlara ulaşamıyoruz. Burada en az 6 oy oturanlar bence oy vermeli.
 
EĞİTİME DE ÖNEM VERECEĞİZ
İlçemizde okul eksikliğimiz var. Çocuklarımız okumak için Bergama, Aliağa ve Ayvalık’a gidiyor. Belediye olarak bu konularda ciddi çalışmalar yapacağız. İlçemize iki tane Meslek Yüksek Okulunu mutlaka kazandıracağız. Bunların bir tanesi Çandarlı mahallemizde olabilir. Çandarlı için ayrı bir çalışmamız var. Belediyenin bütün birimleri orada da olacak. Hizmet konusundaki sıkıntıları iyi biliyoruz. Maalesef vatandaşlarımızın istekleri de küçülmüş!  sanayi sitemize gidiyoruz. Tuvalet istiyorlar. Esnafıma gidiyorum düğün salonu istiyorlar. Hamam istiyorlar. Bunlar yapılamayacak yatırımlar değil. İlk yapacağımız hizmet sanayimize tuvalet olacak. Hamam ve halı sahalar olacak. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Burada sosyal belediyeciliği konuşmalıyız. Her yönüyle gelişmiş bir Dikili’yi konuşmalıyız. Tarımı çiftçilerimizin sorunları var bunları konuşmalıyız. Gençlerimiz işsiz özel sektöre destek vererek bu sorunu çözmeliyiz. İstihdamı bu yolla artırmalıyız. Yeni iş sahaları yaratmalıyız.  Sosyal belediyeciliği geliştirmeliyiz. Sayın Adil Kırgöz döneminde ilçemize bir şeyler yapıldı. Takdirle karşılıyoruz.  Ama yeterli değil çok eksiğimiz daha var.
Bizim belediyecilik anlayışımız farklı olacak. Biz turizmi, eğiti, tarımı, esnafı ve kültür değerleri ile sosyal belediyeciliği ile gelişmiş bir Dikili yaratacağız. Bölgesinde yatırımlarıyla, hizmetleriyle yatırımcı ve iş insanlarının tercih edeceği bir Dikili yaratacağız.
 
BEN DEĞİL DİKİLİ VE DAVAM ÖNEMLİ
Benim adaylık ile ilgili sorunuza gelirsek ilçe başkanları elbette potansiyel adaydır. Ben şimdi adayım dersem doğru olmaz diğer aday adaylarının önünü keserim ben 2019 yılında da söyledim kim benden bir oy fazla alacaksa onu aday yaparız ve elini kaldırmaktan asla gocunmam. Benim için Dikili ve davam önemlidir. Aday olacak arkadaşlarımıza da bazılarına bir uyarım olacak siyaset ben değil bizle olur. Teşkilatı hiçe sayarak aday olunmaz ve seçimde kazanılmaz öyle düşüncesi olanlar bağımsız aday olur ve oyunu görür.
Sandık vatandaşın oyu ile hesap sorma yeridir biz 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri mutlaka alacağız. Cumhur İttifakı olarak bunu başaracağız. Biz ilçemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve çok olumlu projelerimiz hem alt yapı hem üst yapı ile ilgili olarak mevcut.
Doğalgazı her mahalleye vereceğiz doğalgaz otopark, otogar ve diğer alt yapı yatırımlarını hızla yapacağız. Dikili ye mutlaka bir arıtma tesisi kazandıracağız. Yoksa 3 yıl sonra burada denize giremeyiz. Turizm ve termal turizm alanında çok isabetli adımlar atacağız. Ayrıca burada TDİOS Bölgesi ve Çandarlı limanı ile Dikili 5 – 10 yıl içinde 100 bine yakın göç alacak bunun altyapı ve imar çalışmalarını belediye olarak yapacağız. Kuzey Ege ülkenin ve İzmir’in en önemli ticaret merkezi konumuna gelecek. Güzel Dikilimiz de özel tekne sahibi olan amatör denizcilerin kanayan yarasına merhem olamaya çalışıyoruz. Biz ilçemizde Türkiye de bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Dikili ye özel teknelerin faydalanacağı küçük tekne yanaşma yeri adında bir liman yaptırıyoruz. Bu tesisin projesi onaylandı. ÇED Raporu alındı. İmar sürecinin sonuna geldik. İmarı sadece bir buçuk yılımızı aldı. Şu an bakanlıktan onayda. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın onayına çıkacak. Allah’ın izniyle gelecek yılın ilk yarsında inşaatı başlayacak. Artık Dikili de tekneler parçalanmayacak. Amatör denizcilerin teknelerini bağlayacağı güvenli bir limana kavuşacaklar.
 
Hastane dışında diğer bir yatırımız 1968 yılında sondajı çakılan ve bir türlü bitirilemeyen Geyikli Barajımızı bu yıl ülkemizde ilk yapılacak baraj konumuna getirdik,  bu konuda Eski Başbakanımız Binali Bey’e çok teşekkür ederim. Bergama ‘da 5. Kınık’ta ise 2. Baraj yapıldı.  Dikili de de tarım var ama hala barajımız yok,  Madra Barajından su alıyoruz. Kuraklık çok ciddi tehlike ve bu barajımız tamamlandığında ilçemizin tarım konusunda 50 yıllık sulama derdi kalmayacak. Yüce Allah’ın izni aziz Dikilili hemşerilerimizin iradesi ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde hizmetten yoksun kalan Dikilimizi Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılına yakışır ve Dikilili hemşerilerimize layık hizmet belediyeciliği ile buluşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimi, vatandaşlarımı ve kardeşlerimi saygı ve muhabbet ile selamlıyorum sağlıcakla kalın"

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu