Menemenliler yardım için seferber oldu

Menemen Belediyesi arama kurtarma ekipleri hareket etti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Menemenliler yardım için seferber oldu.

Menemenliler yardım için seferber oldu
06 Şubat 2023 - 16:04

PEHLİVAN: CANIMIZLA, KANIMIZLA, DUALARIMIZ VE TÜM İMKANLARIMIZLA AFET BÖLGESİNDEYİZ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Menemenliler yardım için seferber oldu. Menemen Belediyesi’nde gerçekleştirilen Kriz Koordinasyon toplantısının ardından Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR), AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere yola çıktı.

Menemen Belediyesi ve Menemen Kaymakamlığı da deprem bölgesine sevk edilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Ayrıca Menemen Belediyesi ve Menemen Kızılay Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Devletimizin tüm imkanları ile afet bölgesinde. Bizler de canımızla, kanımızla dualarımızla ve tüm imkanlarımızla afetzedelerimizin yanındayız. Destek veren herkesten Allah razı olsun. Gün birlik olma zamanı. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem çevre illerde de yıkıma yol açtı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında erken saatte kriz masası oluşturuldu. İlk kriz koordinasyon toplantısının ardından Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki çalışmalara dahil olmak üzere yola çıktı. MAKUR ekibi, bölgede önce arama kurtarma faaliyetlerine katılacak, ardından da acil yardım malzemelerinin mağdur vatandaşlarımıza sevkini koordine edecek.


GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını açıkladı. Devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu belirten Pehlivan, “23 kişilik Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz AFAD’ın talimat ve talepleri doğrultusunda deprem bölgesine giderek kurtarma çalışmalarına destek verecek. Menemen Kaymakamlığımız ile birlikte deprem bölgesinde soğuk hava şartları göz önüne alınarak acil ihtiyaçlar için gıda, kıyafet ve temizlik malzemeleri için de yardım kampanyası başlattık. Kampanyaya destek olmak isteyen hemşehrilerimiz, Halil Alkaya Pazar Yeri 2. Katta ve Egekent 2 Spor Salonu’nda oluşturulan merkezlerimize günün her saati yardımlarını iletebilir” diye konuştu. 


KAN DESTEĞİ DE ŞART

Pehlivan, kan ihtiyacına da dikkat çekerek şöyle devam etti; “Afet bölgelerinde yaralı vatandaşlarımız için kan ihtiyacı da bulunmaktadır. Vatandaşlarımızı saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında Atilla İlhan Kan Alma Birimi’nde kan desteğinde bulunmaya çağırıyoruz. Tam da bugün birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Menemen Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla, elimizden ne geliyorsa orada olacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır diliyorum. Tüm dualarımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız için. Geçmiş olsun Türkiye'm.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...