Megapol Group, Megapol İzmir projesinin startını verdi

İzmir'de Yeni Kent Merkezi'nin Konak kısmında kalan alanda 24 katlı Çarşı Kule'yi inşa ederek bölgeye yeni bir değer kazandıran Megapol Group, yine aynı bölge de üç kule ve 330 metre uzunluğundaki bir caddeden oluşan Megapol İzmir projesine başladı.

Megapol Group, Megapol İzmir projesinin startını verdi
09 Mayıs 2018 - 14:29

İKİNCİ ALSANCAK KURULUYOR

İzmir'de Yeni Kent Merkezi'nin Konak kısmında kalan alanda 24 katlı Çarşı Kule'yi inşa ederek bölgeye yeni bir değer kazandıran Megapol Group, yine aynı bölge de üç kule ve 330 metre uzunluğundaki bir caddeden oluşan Megapol İzmir projesine başladı.

Konut, iş, kültür, sanat, spor, eğlence ve alışveriş yaşamının tüm renklerini bir araya getiren; Türkiye'nin çok sesli projesi olan Megapol İzmir, Yeni Kent Merkezi Halkapınar'da yükseliyor. Şehir içi otobüs, metro, İzban, ve tramvay terminallerinin yanı başında yer alan Megapol İzmir, tüm ulaşım alternatiflerinin merkezinde yer alan konumuyla dikkat çekiyor.

65 yıllık Megapol Group güvencesi ve son teknoloji ile donatılan ikisi 25, diğeri 37 katlı üç kule iş hayatının, yaşamın, sosyal aktivitelerin yer aldığı gökdelenler olarak dikkat çekiyor. Megapol İzmir üç kulenin yanı sıra Türkiye'nin en uzun çarşılarından birine ev sahipliği yapacak. Yüksek binaları sevmeyenler için 3-4 katlı cadde binalar ve rezidanslar olacak ve yaşayanlara ve İzmirlilere Avrupa standartlarında alışveriş keyfi, yepyeni bir yaşam konseptiyle birlikte sunulacak.

Megapol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, 'Meslek hayatımda benim en büyük projem' dediği Megapol İzmir'i anlattı.

'Burada 'İkinci Alsancak yükseliyor' diyen Selim Gökdemir, projelerinin yükseldiği Yeni Kent Merkezi'nin önemini ve neden bu bölgeyi seçtiklerini anlattı.

Doğru imar uygulamaları açısından İzmir’in yeni kent merkezinin Türkiye’deki en iyi örneklerden biri olduğunu belirten Selim Gökdemir, yeni projeden önce yeni kent merkezinin avantajlarını şöyle anlattı:

“Bu imar düzenlemesi İzmir'de 4,5 milyon metrekarelik bir alanda herkese aynı hakkı veriyor. Şehrin tam merkezinde plan bütünlüğü şartları yerine geliyor. İkinci bir avantajı ise İzmir limanına lojistik destek veren depoların ve fabrikaların bulunduğu alan olduğu için parseller büyük. 250 metrekarelik parseller yerine, 10 bin metrekarelik parseller var. Bu açıdan yeni kent merkezlerinin önümüzdeki yıllarda önemi giderek artacak. İşte İzmir’in yeni kent merkezinin önemi de burada ortaya çıkıyor. Yeni kent merkezinin bazı sorunları da yok değil. Şehrin merkezinde ama bölge henüz gelişmesini tamamlamamış. Gelişme tamamlanmadığı için de şehrin merkezi birbirleri ile bütünleşmemiş. Bunu dikkate alarak biz Megapol İzmir projesinde her anlamda ‘kendi kendine yeten’ bir proje yaptık.

Ayrıca 4,5 milyon metrekarelik yeni kent merkezinin 1,5 milyon metrekaresi Bayraklıda kalıyor. Biz Megapol olarak Bayraklı'daki ilk ve ikinci yüksek binayı yapan şirketiz. Yüksek binalar anlamında Bayraklı ön plana çıktı ancak Bayraklı o bölge sadece 1.5 milyon metrekare, Konak ise 3 milyon metrekarelik bir alana sahiptir. Şimdi Konak’ta kalan yeni kent merkezinde üç kule birden yapıyoruz. Biz burada ilk Megapol Çarşı Kule'yi yaptık ve bir iki ay içerisinde hizmete açacağız. Yeni Kent Merkezi'nin Konak kısmında kalan Halkapınar ve Yeni Liman arkası Bayraklı'nın önüne geçecek. Çünkü bu alan şehir merkezine daha yakın. Yeni yatırımların burada başlayacağına inanıyoruz. Bu bölge önümüzdeki yıllarda hızla gelişip, büyüyecek.”

 
İZMİR ULAŞIMININ KALBİ

 Grubun bugüne kadarki belki de en büyük projesi için neden Halkapınar bölgesini tercih ettiklerinin gerekçelerini de anlatan Selim Gökdemir,

“İzmir ulaşım stratejisine baktığınızda, Halkapınar metro istasyonu üzerine kuruluyor. Bütün aktarmalar buraya yapılır. Tramvay yapıldı, Fahrettin Altay'dan başlayan hat bizim yanımızda bitiyor. Faaliyete tam olarak geçtiği zaman şehir içi otobüsler kaldırılacak. Alsancak'ta tramvaya binip, burada ineceksiniz. Havalimanına gidecekseniz buradan gideceksiniz. Ankara'ya gitmek isterseniz hızlı trene yine buradan bineceksiniz. Metronun raylı sistemin olmadığı yere yine buradan otobüsle gideceksiniz. Tramvay, raylı sistem, metro, hızlı tren ve otobüslerin buluştuğu merkez. Bizde bilinçli olarak tam bunun yanındayız. Bayraklı'nın ulaşım sorunu var, ama buranın kesinlikle ulaşım sorunu yok” diye konuştu

İZMİR GİBİ ÇOK RENKLİ VE ÇOK SESLİ

Megapol İzmir projesinin ismi gibi tam olarak İzmir’in sosyal kültürünü yansıttığını ifade eden Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, projenin detaylarını şöyle anlattı:

“Bu projenin kalbi alışveriş caddesidir. 330 metre uzunluğunda projenin tam ortasında bir caddemiz var. Cadde üzerinde 49 mağaza bulunuyor. Hedefimiz Avrupa'daki bir alışveriş caddesi kalitesini buraya getirebilmek. Şöyle bir iddia ile yola çıktık; mesela Alsancak'ta Mustafa Bey caddesi var. Karşıyaka'da Bostanlı var. Buralar çok güzel yerler, insanların keyifle gezdiği, kafelere restoranlara gittiği yer. ‘Bundan daha fazlasını yapmamız lazım’ dedik. 867 koltuklu büyük bir tiyatro salonu yaptık. 6 tane sinema salonu ve sergi salonumuz var. Spor merkezleri olacak ve yeni formatları getireceğiz. Hollanda'da kadınlar için cazip yakın dövüş sanatlarını getiriyoruz. Dünya'da küresel ve ulusal markaları kafe ve restoranları getirmek istiyoruz. Yabancıların yanı sıra yerel lezzet markalarına da yer vereceğiz. Caddede tekstilde olacak. Hem çevreye, hem İzmirliye günlük hayatını burada rahatlıkla yaşayabilecekleri, keyif alacakları bir cadde yapacağız. Açık ve net olarak diyebilirim ki buraya ikinci Alsancak kuruluyor.”

ÜÇ KULE ÜÇ AYRI KONSEPT

Megapol İzmir projesinin ilk etapta dikkat çeken 3 kulesi var. Selim Gökdemir, bu üç kulenin her birinin farklı bir konseptle projelendirildiğini belirten Gökdemir, “Premium Kule'de kule sakinlerinin ikram ve hizmet alacakları 24 ve 25'nci katımız var. Farklı büyüklükte suitler, ofis ve konutların hepsi burada yer alıyor. Home Ofis Kulesi hem ev hem iş yeri olacak. Dijitalleşme ile birlikte artık bir çok kişi uzmanlaşıyor. İş yerine gitmiyor, evden çalışıyor. Hem evi hem işi bir arada birleştiren aynı kulede yaşayabilecek ve çalışabileceksiniz. Üçüncü kule ise rezidans kulemiz. Burası oturma amaçlı olacak. Yüksek binada oturmak yerine yere yakın olmayı tercih edenler için de yatay rezidans dediğimiz 3-4 katlı binalar yani cadde evleri var. 2+1, 3+1 evlerimiz var. Çünkü büyük binada değil de sakin yerde oturmak isteyenler var. Üç kulemizde toplamda bine yakın bağımsız bölüm var” bilgisini paylaştı.

PROJE BİTİŞ TARİHİ: 2020

Megapol İzmir’de aslında çalışmalar çoktan başladı. Çalışmaların 4. Ayına girdiği projede bitiş tarihi ne zaman? Gökdemir, böylesi büyük bir proje için sürpriz bir tarih açıkladı. 30 Aralık 2020'de, yani 32 ay sonra inşaatı bitireceklerini açıklayan Selim Gökdemir, “Megapol olarak kaliteye çok dikkat ediyoruz. Yüksek yapıda, İzmir'deki deprem riskini dikkate alarak geniş kesitli binalar yapıyoruz. Kat genişliği bin 500 metrekare. Sadece yüksek yapmak için yüksek yapmıyoruz. Bir kulemizi bitirdik, diğer üç kuleyi de bitirdiğimiz zaman 4 kule bu bölgeyi bir anda değiştirecek ve bölgenin yeni çekim merkezi olacak. Fiyatlar konusunda da iddialıyız. Bu kategorideki en uygun fiyatla çıkıyoruz. Söz verdiğimiz eserimizi zamanında yerine getirmek istiyoruz. İşletme masrafları çok uygun olacak. Çünkü biz yaptığımız binaları kendimiz yönetiyoruz. Projelerimiz yatırımcılara, müşterilere para kazandırıyor. Taban fiyatla başlıyoruz” dedi.

“MESLEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PROJESİ”

Megapol İzmir projesinin Selim Bey için çok ayrı bir anlamı var. Gökdemir, “Benim meslek hayatımdaki en büyük projem” diye tarih ettiği Megapol İzmir’in 200 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olduğunu belirtiyor. Bunu mevcut yapılarla kıyaslayan Gökdemir, “Alsancak'ta ortalama bir bina 2 bin metrekareyi geçmez. Kendi kendine yetebilen tek proje. İzmir'de üzerine başka proje yok. Yapıldığında ortaya çıkacak. Bir çok meslektaşımız güzel bina yapıyor ama binanın dışında hayat bitiyor. Burada çevreyi de yapmış oluyoruz” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...