Manisa BBSK, Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiriyor

15 branşta 5 binin üzerinde sporcuyu bünyesinde barındıran Manisa Büyükşehir Belediyespor, geleceğin yıldız adaylarını yetiştirmeye devam ediyor.

Manisa BBSK, Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiriyor
03 Ekim 2022 - 00:12

Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında yetişen 2007 doğumlu Kübra Çapkın, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) bünyesinde yer alan ülkemizdeki tek Voleybol Spor Lisesi’ne 155 kişinin katıldığı yetenek sınavında ilk 15’e girerek eğitim görmeye hak kazandı.

15 branşta 5 binin üzerinde sporcuyu bünyesinde barındıran Manisa Büyükşehir Belediyespor, geleceğin yıldız adaylarını yetiştirmeye devam ediyor. Yapılan yatırımların son adımında genç bir voleybolcu daha hem eğitim hem de spor kariyeri için Manisa BBSK çatısı altında önemli bir başarıya imza attı.

Kulübün son olarak Genç Voleybol Takımında forma giyen 2007 doğumlu Kübra Çapkın, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) bünyesindeki Voleybol Spor Lisesi’nin yetenek sınavını kazandı. 15 kişilik kontenjan için 155 aday ile birlikte ter döken Çapkın, bundan sonraki eğitim ve spor hayatına Türkiye’de tek olan Voleybol Spor Lisesi’nde devam edecek. Kübra Çapkın aynı zamanda 2’nci ligde yer alan Spor Lisesi’nin profesyonel takımında ve altyapıda da forma giyecek. Kübra Çapkın, Rümeysa Meral’in ardından 2022 yılında 2’nci ligde oynama fırsatı yakalayan 2’nci isim oldu.

Kulüp çatısı altında genç sporcuları yetiştirme noktasında kendilerine verdikleri desteği her zaman yanlarında hissettiklerini belirten voleybol şubesi antrenörleri Caner Doğançay, Selin Etker ve Dudu Dirik de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü’ye ve Voleybol Şube Sorumlusu Metin Memiş’e teşekkür ettiler.


Gurur duyduran veda

Tevfik Lav Spor Tesislerinde kendisine Voleybol Spor Lisesi’ne gitme olanağı sağlayan imza töreninin ardından takım arkadaşları ile antrenörleri Caner Doğançay, Selin Etker ve Dudu Dirik ve Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Metin Memiş'e veda eden Kübra Çapkın, kendisine bu imkanları sağlayan herkese teşekkür etti.


Genç sporcunun ailesinden Başkan Ergün’e teşekkür

Kübra Çapkın’ın ebeveynleri Ebru ve Mehmet Çapkın da, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere kulüp çatısı altındaki başarılı çalışmalar adına teşekkür etti.


“Her geçen gün daha da büyüyoruz”

Voleybol Şube Sorumlusu Metin Memiş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, amatör branşlara da büyük önem veriyor. Bu branşlardan biri de voleybol. Bu sene ikinci oyuncumuzu geleceğe hazırlayarak yeni kulüplerine gönderdik. Her geçen gün daha da büyüyor ve geleceğin Filenin Sultanlarını yetiştirmek için deneyimli kadromuzla üzerine koyarak emin adımlarla ilerliyoruz. Sporcularımıza profesyonel teklifler de gelince işleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırıyoruz. Kübra kızımız da çok zor bir sınavı kazanarak Türkiye Voleybol Spor Lisesi’ne girmeye hak kazandı. Kübra lisenin 2’nci ligde yer alan takımında profesyonel olarak da forma giyecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve Kulüp Başkanımız Sayın Mehmet Güzgülü’ye destekleri için teşekkür ediyoruz”  dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...