KFC Türkiye - MEB iş birliğiyle Çıtır Tavuk Pişirme Uzmanları Yetiştirecek!  

İŞ Gıda çatısı altında hizmet veren KFC Türkiye, Çıtır Tavuk Pişirme Uzmanları yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı.

KFC Türkiye - MEB iş birliğiyle Çıtır Tavuk Pişirme Uzmanları Yetiştirecek!  
30 Mart 2021 - 16:47
İŞ Gıda çatısı altında hizmet veren KFC Türkiye, Çıtır Tavuk Pişirme Uzmanları yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’deki tavuk severlerin adresi olan KFC Türkiye, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlere çıtır tavukların marinasyonundan pişirme sürecine kadar bu konudaki tecrübesini aktaracak. 

KFC Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Çıtır Tavuk Pişirme Uzmanı yetiştirecek öğretmenlere eğitimler verecek. Eğitimlerde; taze tavukların hazırlanışı, marinasyon ve kızartma süreci gibi teknik bilgiler aktarılacak. Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde yiyecek içecek alanında eğitim veren öğretmenleri kapsayan projede KFC Türkiye, restoranlarının bulunduğu illerdeki toplam 220’den fazla okula ulaşmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile sektörde bir ilk olan projeye imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirten KFC Türkiye Genel Müdürü Feliks Boynuinceoğlu; “KFC Türkiye olarak taze çıtır tavuklarımızın özel hazırlık sürecini yeni nesillere aktarmak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile projemizin tohumunu ektik. Bu projede geleceğin ustalarını yetiştiren, alanında değerli öğretmenlerimizle bir araya gelerek, uzmanlığımız olan taze çıtır tavuk konusundaki deneyimimizi aktarmanın heyecanını yaşıyoruz. Tavuğun marinasyonundan sofraya ulaşana kadar olan süreçte uyguladığımız teknik detaylar ve püf noktalarından oluşan bu eğitimlerin, ileride sınıflardan restoran mutfağımıza kadar uzanan bir yolculuk olmasını amaçlıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"