Kauçuk Avrasya Fuarı başladı!

Kauçuk sektörünün heyecanla beklediği etkinlik olan Kauçuk Avrasya Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 17 Nisan'da kapılarını açtı.

Kauçuk Avrasya Fuarı başladı!
18 Nisan 2024 - 10:08
Kauçuk sektörünün heyecanla beklediği etkinlik olan Kauçuk Avrasya Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 17 Nisan'da kapılarını açtı. 20 Nisan’a kadar sürecek etkinlikte 140’ın üzerinde yerli ve yabancı katılımcı firma, yenilikçi ürün ve teknolojilerini ziyaretçilerle buluşturuyor. 
 
Sektöründe Avrasya’daki tek fuar olan Kauçuk Avrasya, ilk günden yurt içi ve yurt dışından yoğun bir ilgi gördü. Fuar, ikinci ve üçüncü günündeki panellerle de ziyaretçilere kauçuk sektöründe küresel mevzuatlara uyum, yerel koşullar ve sürdürülebilirlik konularında bilgi edinme fırsatı sunacak.
 
Kauçuk endüstrisinin önemli oyuncularını buluşturarak yarının sorunlarına çözüm aramayı ve geleceği şekillendirmeyi hedefleyen Kauçuk Avrasya Fuarı, 17 Nisan’da saat 11.30’da gerçekleşen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılış töreninde Kauçuk Derneği Başkanı Özcan Doğu Kaya, kauçuk sektörünün Türkiye ekonomisindeki yerine ve fuarın sektöre katacağı ivmeye değinerek, şunları söyledi, “Kauçuk sektörü gerek kendisi gerek çarpan etkisi dediğimiz etrafındaki diğer sektörleri etkilemesiyle ülkemizin kalkınmasında çok büyük rol oynayan önemli bir sektördür. 2023’te 3.6 milyar dolarlık ihracata ulaşmış durumdayız ve burada tasnif dışı kauçuk ürünlerde ihracat birim fiyatımız kilogramında 6.6 dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye ortalamasının 1 dolar seviyesinde olduğunu düşündüğümüz zaman kauçuk ürünlerinde 6.6 dolar ihracatımızın ne kadar yüksek katma değer olduğunun göstergesidir.”

Dijital ve yeşil dönüşüm konularının sektör ve bütün sanayi için çok büyük fırsatlar barındırdığının altını çizen Kaya “Yapay zeka ile bir çok konu, üretim alanı ve satış kanalları dönüşecektir ve dönüşmektedir. Bunu gözlemliyoruz. Bununla beraber yeşil dönüşüm bizim sektörümüzde de çok önemli bir rol oynamaya başlamıştır.” dedi.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “11.’sini gerçekleştirdiğimiz Kauçuk Fuarı’nda kendi konusunda tek olan ihtisas fuarıdır. Fuar, bir önceki fuara kıyasla büyüme gerçekleştirmiştir. Bu fuarın birden fazla sektöre de ihracat konusunda destek olacağını düşünmekteyiz. Kendi konusunda sektörün en önemli üreticilerinin bulunduğu fuarda, sekiz bin üzeri profesyonel ziyaretçi katılımı gerçekleşecektir. Katılımcı firmalar arasında Asya ülkeleri, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri bulunmaktadır. Fuarımızın ticari olarak gelişime katkı sunmasını temenni ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ticari iş birlikleri için kaçırılmaz bir fırsat
Fuar, kauçuk mamullerinden hammaddelere, makinelerden laboratuvar teknolojilerine kadar sektörün tüm alanlarını kapsıyor. Ziyaretçiler, binlerce çeşit ürünü tek bir çatı altında inceleme ve sektördeki yenilikleri yerinde takip etme fırsatı bulacaklar. Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Kauçuk Derneği iş birliği ile bu yıl 11. kez düzenlenen bu büyük buluşma, Avrasya’daki tek sektör fuarı olarak sektörün nitelikli profesyonellerini ve katılımcılarını bir araya getirerek önemli ticari iş birliklerine olanak tanıması açısından kritik bir öneme sahip.

Ziyaretçiler ayrıca fuar kapsamında fuarın ikinci ve üçüncü günü Kalamış Salonu'nda saat 10.30 ile 12.00 arasında gerçekleşecek olan panellerde kauçuk sektöründeki küresel mevzuatlara uyum, yerel koşullar ve sürdürülebilirlik konularında önemli bilgiler edinebilecekler. ISO iş birliği ile 32. Grup Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayii Meslek Komitesi tarafından düzenlenen panellerden ilki 18 Nisan 2024 Perşembe günü, Haydar Hazer ve Selda Öztürk’ün konuşmacılığında “Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması – KKDİK Mevzuatı ve Sektöre Etkileri” konusunda olacak. 19 Nisan 2024 Cuma günü gerçekleşecek olan “Yeşil Mutabakat – Kauçuk Sektörü için Fırsatlar ve Riskler” konulu panelde ise Gülizar Yavaş, Elif Berrak Taşyürek ve Çağlar Güven değerli bilgiler paylaşacak. 

Fuar sona ermeden ziyaret etmek isteyenler, biletlerini www.kaucukistanbul.com adresinden temin edebilirler. Kauçuk endüstrisinin bu önemli buluşması son gün hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Son gün ise fuar, 17.00’ye kadar açık kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?