Kahve otoriteleri bu etkinlikte buluştu

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Gıda tarafından, ‘‘Beta Yeni Han’da Türk Kahvesi ile Gelenekselden Yeni Nesile Yolculuk’’ temasıyla, birbirinden değerli isimlerin katıldığı, Türk kahvesinin tarihinin, Türk kahvesine ait hikâyeler eşliğinde konuşulduğu keyifli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kahve otoriteleri bu etkinlikte buluştu
06 Aralık 2023 - 23:31

Kütahya Porselen, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Gıda tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yerini aldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Türk Kahvesi Hikayeleri” paneline konuşmacı olarak katılan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Türk kahvesinin nesiller boyu önemini koruyan kültürel mirasımız olduğunun altını çizerek Türk kahvesinin sunumuna dair bilgiler paylaştı.

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Gıda tarafından, ‘‘Beta Yeni Han’da Türk Kahvesi ile Gelenekselden Yeni Nesile Yolculuk’’ temasıyla, birbirinden değerli isimlerin katıldığı, Türk kahvesinin tarihinin, Türk kahvesine ait hikâyeler eşliğinde konuşulduğu keyifli bir etkinlik gerçekleştirildi. 


Kahve Keyfinin En Güzel Yerinde Kütahya Porselen

Kahvenin İstanbul’da ilk kavrulduğu yer olan Beta Yeni Han’da gerçekleştirilen etkinlikte Kütahya Porselen, modern ve fark yaratan tasarımları ile kahve keyfini taçlandıran fincanlarını katılımcılarla buluşturdu.

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak, Türkiye’nin önde gelen ödüllü tasarımcılarından Kunter Şekercioğlu tarafından Kütahya Porselen için tasarlanan “Daima Koleksiyonu” Kütahya Porselen standında sergilendi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Daima, meşale formuyla aydınlığı, umudu ve hiç sönmeyecek Cumhuriyet ışığını; altın kulplarıyla ise Cumhuriyetimizin kuruluşundaki sağlam ve kararlı iradenin gücünü yansıtıyor.
Yaklaşık 45 derecelik eğimde bile kaymayarak tabaklarında sabit kalabilen fincanları ile Pilea, amorf formuyla yeni nesil tasarım anlayışının benzersiz bir örneği olan Crash, sıra dışı tasarımı ile eşsizlik algısını hissettiren Aura fincan takımları, ateşe dayanıklı porselen Porflame cezve takımı ve birbirinden özel diğer kahve fincanı seçenekleri katılımcıların beğenisine sunuldu. 


“Sema Güral Sürmeli: Bugüne kadar 4 binin üzerinde farklı fincan tasarladık”

Bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlik, kahve otoritelerini bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında, moderatörlüğünü kahve danışmanı ve yazar Cenk R.Girginol’un üstlendiği, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Arzum Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi ve Beta Yeni Han İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur’un konuşmacı olarak yer aldığı  “Türk Kahvesi Hikayeleri” paneli düzenledi. Panelde, Türk kahvesinin tarihi, kültürel ve sosyal önemi, kahve ve kahve yanı eşlikçilerinin lezzet sırları, kahve sunumunda fincanın önemi gibi konular ele alındı. 

Sema Güral Sürmeli, paneldeki konuşmasına “Bugün iki özel ve önemli günü bir arada kutluyoruz. 5 Aralık, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının da yıl dönümü. Bu özel etkinlikte kadınların da söz hakkı varsa Cumhuriyet kadınları olarak Atatürk’e de teşekkür etmemiz gerekiyor” sözleriyle başladı. Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli,  “Türk kahvesi, hepimizin ortak noktası. Türk toplum yapımız içerisinde nesiller boyu önemini koruyan, sosyal bütünlüğümüzü güçlendiren bir kimliğe sahip. Tüm bu özellikleri ile kültürel mirasımız olan Türk kahvemizi en güzel şekilde sunmamız son derece önemli. Kütahya Porselen olarak biz 53 yıldır modern ve fark yaratan, şık olduğu kadar işlevsel tasarımlarımız ile kahve keyfinin en güzel yerindeyiz. Türk kahvesi bizim için her zaman çok özel.  Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 4 binin üzerinde fincan tasarımı ve ülkemizin en yüksek kapasiteli üretim tesisleriyle çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyor, yepyeni tasarımlarımızla da kullanıcılarımızın kahve keyfine eşlik etmeye devam ediyoruz” dedi. 

Etkinlik, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın söyleşisi ve workshop’lar ile devam etti. Etkinlik sonunda, tüm katılımcılara Kütahya Porselen’in 2’li kahve fincanı hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...