İzmir yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Seferihisar Kocaçay Deresi'nde oluşturulacak kentsel tasarım alanında süren çalışmaları yerinde inceledi.

İzmir yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor
13 Ağustos 2023 - 23:33

Başkan Soyer: 10 yıllık hayalimiz gerçek oluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’ın yaşam kalitesini artıracak ve ilçeye bambaşka bir çehre kazandıracak Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı şantiyesini ziyaret etti. 136 bin metrekarelik alanda yapılacak ve Seferihisar’a yeni bir cazibe merkezi kazandıracak projeyle ilgili konuşan Başkan Soyer, “10 yıldır hayalini kurduğumuz bir çalışmayı burada hayata geçiriyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Seferihisar Kocaçay Deresi'nde oluşturulacak kentsel tasarım alanında süren çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Soyer, İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği alandaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


“Hayatımdaki en önemli işlerden biri”

10 yıl boyunca Seferihisar'da görev yaptığını ve yurttaşların bu projenin hayata geçmesini çok istediğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Burada görev yaptığım süre zarfında çok hizmet ürettik. Birçok adım attık, birçok imalat yaptık. 4 buçuk yıldır da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Bu 10 senenin finali ve o 4 buçuk senenin en güzel ürünü, bu hikaye. Bu şu demek; 10 yıldır hayalini kurduğumuz bir çalışmayı, burada hayata geçiriyoruz. Seferihisarlı bunu hak ediyor” dedi.


“80 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak”

Projeyle, 136 bin metrekarelik alanda kentsel tasarım uygulaması yapılacak. Derenin etrafında karbon tutan bitkilerden oluşmak üzere 80 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. Alana 484 ağaç dikilecek. Proje alanı içerisinde karşılama omurgasındaki ilk bina, 125 metrekarelik danışma binası, ardından 520 metrekarelik kapalı alanı ve 550 metrekarelik açık terası ile restoran binası yeşil ile buluşacak.

Derenin iki yakası birleştirilecek
Çeşitli bitkilerden oluşturulan yeşil çitle çevrelenen dere kenarında ahşap güneşlenme terası, oturma birimleri, ahşap kaplı konsol balkonlar, yürüyüş yolları ile oyun alanları oluşturulacak. 35 metrelik 2 yaya köprüsü ve 40 metrelik bisiklet köprüsü ile derenin iki yakası birleştirilecek. Dere içerisinde adacıklar ve üzerlerinde yeşil bitki örtüsü ile bölgeye farklı bir görünüm kazandırılacak. Projenin, 2024 yılının ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet taşkiran
    8 ay önce
    Peki köprünün diger tarafı ne olacak caddenin yan tarafı şimdiki gibi çöplük ve moloz atım yeri...dimi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...