İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 22. Kez İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor

İzmir'de aralıksız olarak devam eden en uzun soluklu sinema festivali olan İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 22. Kez İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor...

İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 22. Kez İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor
20 Kasım 2021 - 20:36

KISA FİLMİN UZUN SOLUĞU

İzmir'de aralıksız olarak devam eden en uzun soluklu sinema festivali olan İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 22. Kez İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Migros'un katkıları ile gerçekleşen festival 22 Kasım – 28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Bir kent klasiği haline gelen ve binlerce İzmirli'nin sonbahar ritüeli olan İzmir Kısa Film Festivali programı bu yıl da dopdolu. Festivalin programında yer alan birçok ödüllü film Türkiye gösterimlerini ilk defa İzmir’de yapacak. Ayrıca online ve fiziksel olarak gerçekleştirilecek olan söyleşiler ile seyirciler yönetmenlerle buluşturulacak.


Festival tarihi 22 Kasım – 28 Kasım

120 ülkeden 4500 filmin başvuruda bulunduğu İzmir Kısa Film Festivali zengin programı ile İzmirli sinemaseverlere sinema dolu bir hafta geçirtrmeyi hedefliyor. Festivalde bu yıl eğitimlerin ve proje yarışmalarının yer alacağı İzmir Film Lab ismi ile yeni bir bölüm de yer alıyor. Birçok sinema eğitiminin yapılacağı Film Lab içinde bir de 10.000 TL ödüllü bir proje yarışması da yer alıyor.


İzmir Kısa Film Festivali'ne Avrupa'dan Destek

İzmir Kısa Film Festivali'ni gerçekleştiren İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği, Covid 19 küresel salgın nedeni ile festivalin dijital yönünün ön plana çıkması ve güçlendirilmesi için başvuruda bulunduğu, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Kültür ve Eğitim Organizasyonları , Goethe ve diğer ortaklar tarafından desteklenen ''Hilfsfond 2021'' fonundan yararlanmaya hak kazandı (www.goethe.de/relieffund). Dünya genelinde 500'den fazla başvuru arasından seçilen festival dijitalleştirme projesi ile sağlanan ekipmanlar festivalin dijital yönünü sürdürmek ve Covid-19 salgınının etkilerini azaltmak için kullanılacak.
 

Festival Jürisi Belli Oldu

Ulusal kurmaca kısa filmler için oluşturulan jüride Antalya Film Festivali Forum bölümü ortak direktörü yapımcı Müge Özen, görüntü yönetmeni Tayfun Çetindağ ve sanat yönetmenliğinin yanı sıra yakın dönemde vizyona giren Av filminin başrol oyuncusu  Billur Melis Koç yer alıyor.  Jüri başkanı ise başarılı yönetmen Ceylan Özgün Özçelik. Deneysel, belgesel ve animasyon kategorisinde yarışacak olan filmleri ise Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island belgeseli ile ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde eden yönetmen Serdar Kökçeoğlu, geçmiş yıllarda İzmir Kısa Film Festivali’nde animasyon filmleri ile finalist olarak yer alan animasyon sanatçısı Gökalp Gönen ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Bölüm başkanı akademisyen Prof. Dr.  Cenk Demirkıran jüri olarak yer alıyor. 

Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi, Karaca Sineması, Konak Sineması, Withco Coworking ve festivalin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek gösterimlerle, bu yıl da 400 kadar kısa film sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimleri dışında, başarılı oyuncularla söyleşiler, duayen sinemacılarla paneller ve yetkin isimlerle atölyeler içeren festival, geniş programıyla da kısa film konusundaki farkındalık çıtasını biraz daha yükseltiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"