İzmir'de Yaz Spor Okulları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in spora erişimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında faaliyet gösteren spor okulları 19 Haziran’da kapılarını açıyor.

İzmir'de Yaz Spor Okulları başlıyor!
19 Haziran 2023 - 00:09

İzmirli çocuklar Yaz Spor Okulları’na koşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Haziran’da başlayacak yaz spor okullarıyla 16 ayrı tesiste 30 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in spora erişimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında faaliyet gösteren spor okulları 19 Haziran’da kapılarını açıyor. Okullar 16 ayrı tesiste basketbol, cimnastik, voleybol, futbol, tekvando, judo, tenis, satranç, step-aerobik, pilates, zumba, sağlıklı yaşam, kano, zeka oyunları, temel hareket eğitimi, yüzme, su topu, masa tenisi, dans, güreş, futsal, badminton ve kondisyon branşlarında hizmet verecek. Bu yıl sadece yaz döneminde 30 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.
 

Yüzme bilmeyen kalmasın

Eğitim tesislerine ek olarak Celal Atik Yüzme Havuzu ve İzmir Marina tesisleri de yüzme eğitimlerine açılacak. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla muhtarlıklar ve dayanışma merkezleriyle yürütülen projelerle yüzme bilmeyen çocuklar İzmir Marina’da eğitim alabilecek. Su sporlarını teşvik etmek için ayrıca Konak'ta iki yerde olmak üzere Bornova, Buca, Menemen, Kiraz ve Beydağ’ın “dezavantajlı mahallelerinde” portatif havuzlar kurulacak.
 

Yetişkinler de unutulmadı

Evka-4 Naim Süleymanoğlu, Çiçek Halı Saha’da futbol, Çırpı Çok Amaçlı Spor Salonu’nda badminton, voleybol, futsal, basketbol, Asarlık Çok Amaçlı Spor Salonu’nda badminton, Beydağ Spor Salonu’nda hareket eğitim, futbol ve voleybol, “Her alanda, her yaşta spor” projesi kapsamında üç farklı alanda yetişkinlere step-aerobik, zumba, sağlıklı yaşam, Uzundere Can Çağnay Spor Salonu’nda güreş, Celal Atik Spor Salonu’nda özel öğrencilere basketbol eğitimleri ücretsiz sunulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu