İzmir'de MODEKO zamanı! Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atacak

Bu yıl 33. kez düzenlenecek MODEKO 2022 Uluslararası Mobilya Fuarı 2 Mart’ta sektörü dünya pazarıyla buluşturacak...

İzmir'de MODEKO zamanı! Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atacak
26 Aralık 2021 - 17:28

İzmir mobilya sektörünün en önemli fuarı MODEKO’yu dört gözle bekliyor. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Güreler “Herkes elini taşın altına koysun. İzmir’i, Türkiye'nin Milano'su yapalım” dedi.

 Uzun yıllar mobilya sektörüne hizmet veren MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, bundan böyle Nobel Expo imzası da taşıyacak. MODEKO’nun gücüne güç katmak için sektörün en deneyimli firmalarından Efor Fuarcılık ile yeni nesil fuarcılık anlayışı sloganı ile yola çıkan Nobel Expo arasında ortaklık anlaşması imzalandı. Fuarın uluslararası arenada çok daha önemli bir konuma gelmesi için hayati önem taşıyan anlaşma uyarınca tüm operasyonları Nobel Expo’ya devredilen ve yenilenen MODEKO, bundan böyle iki şirketin ortak imzasıyla gerçekleşecek. Fuarın yönetim koordinasyonu 20 yılı aşkın süredir mobilya fuarı düzenleyen Nobel Expo kurucu ortaklarından Murat Şaroğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek.
 
33. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı MODEKO, 2-6 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir’de kapılarını açacak. MODEKO 2022'de en yeni modeller görücüye çıkacak. Aynı zamanda  Ofis ve İş Mobilyaları Sanayicileri Derneği (OFİSMOD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Metin Güreler “MODEKO bizim olmazsa olmazımız. Çünkü insanlar mobilyalara dokunmak, rahatlığı hissetmek, kalitesini bizzat deneyimlemek istiyor” dedi. Güreler, pandemi nedeniyle evlerinde daha fazla vakit geçirildiğini ve yaşam alanlarında değişiklik ihtiyacının giderek arttığını belirterek “Türkiye’de satışlarda artış yaşandı, dünyanın dört bir yanından da ihracat talepleri peş peşe geldi” diye konuştu.  
 

Hedef : “6 milyar dolar ihracat”

Türkiye’nin mobilya üretimi ve ihracatı konusunda dünyada 6 sıra birden yükselerek 8. sıraya yerleştiğini hatırlatan Güreler şöyle devam etti: “Dünya mobilya ihracatının yüzde 3'ünü gerçekleştiriyoruz. Pandemi sonucunda dünyada yaşanan hammadde ve navlun fiyatlarındaki artış, dış pazarda ilginin diğer ülkelerden Türkiye’ye kaymasına neden oldu. Çok çalışıyoruz, eğer beklenmedik bir durum ortaya çıkmazsa 2023 yılında hedeflenen 6 milyar dolarlık ihracata ulaşırız. Bunun için nitelikli ve katma değeri yüksek mobilya üretimleri ile ihracatımızı artırmalıyız”
 
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri olarak katma değeri yüksek üretim adına güzel bir adım attıklarına dikkat çeken Güreler “Ezber Bozan Tasarım Yarışması adıyla bir yarışma düzenledik. ‘Geleceğin Home Ofislerini Tasarla’ teması ile rekor düzeyde başvuru aldık. Yarışmada yenilikçi çalışma alanı mobilyalarının tasarlanmasını hedefledik.2022 yılı için ise ‘SMART’ teması ile Geleceğin akıllı mobilyalarını tasarla yarışmasının startını verdik. Yapacağımız çalışmalar ile İzmir’i Türkiye’nin Milano’su haline getireceğiz. Bunu başarabilirsek ihracatı da katlarız” dedi.
 

Fuara davet

Güreler, OFİSMOD Derneği olarak da MODEKO’ya çıkarma yapacaklarını belirterek “Geçtiğimiz yıl 24 firmayla katılmıştık, bu yıl şimdiden 34 katılımcı firmamız var, fuara kadar sayımız 40’ın üzerine çıkar” diye konuştu. Bu fuarın yalnızca mobilya sektörüne değil Türkiye’ye katkı sağlayacağına dikkat çeken Güreler “Sektörün sorunları konuşulacak, iyi tasarımcılarla işinin ehli üreticiler buluşacak, nitelikli ziyaretçi ağırlanacak, önemli iş bağlantılarına imza atılacak. Ayrıca yalnız mobilyacı değil fuar sayesinde, İzmir’deki esnaf, otelci, taksici, lokantacı herkes kazanacak. Herkesi elini taşın altına koymaya bekliyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...