İzmir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

İZMİR (Ege Ajans) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü nedeniyle İzmir’de anma programı düzenlenecek...

İzmir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni
08 Kasım 2018 - 11:05

İzmir Valiliği himayesinde Ege Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan program,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın konuşması ile başlayacak.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan anma  programı kapsamında,Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından hazırlanan  “Sarı Zeybek” Danslı Anlatım ile söz ve müziği Aşık Veysel’e ait  “Atatürk’e Ağıt” müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Ulu Önder Atatürk’ü Anma Programı;  EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) tarafından hazırlanan “Son Sefer” isimli belgesel gösteriminin ardından Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert’in vereceği  “Lider Atatürk” konulu konferans ile sona erecek.

Ayrıca program kapsamında  Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hazırlayacağı   “Atatürk’ün Vefat ve Anıtkabir’e Nakli” isimli fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"