İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde gaza bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimin yapımını kapsayan üçüncü etabın yapım ihalesine 29 Temmuz’da çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde gaza bastı
09 Temmuz 2021 - 13:40

Uzundere’de üçüncü etap için dev ihale

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimin yapımını kapsayan üçüncü etabın yapım ihalesine 29 Temmuz’da çıkıyor. Başkan Tunç Soyer, dönüşümle birlikte yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor merkezleriyle çağdaş bir kentin tüm olanaklarına kavuşacak Uzundere’de çekim merkezi haline gelecek yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını söyledi.

- Proje tamamlandığında toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Bölgede gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu, sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan yer alacak.

Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etap için 29 Temmuz’da anahtar teslim yapım ihalesine çıkıyor. Birinci ve ikinci etapta inşaat yapım işini tamamlayarak 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir, üçüncü etapta bin 422 bağımsız birim yapacak. İlk iki etabın tamamlanmasıyla beraber bölgenin altyapısını da yenilemeye başlayan Büyükşehir, doğalgaz için gerekli olan imalatları bitirdi. Yolları genişleten, elektrik ve içme suyu hatlarını yenileyen Büyükşehir, mahalle ölçeğinde kentsel dokuyu yenilediği için doğalgazın bölgeye gelmesini sağlayarak Uzundere halkının yüzünü güldürdü. Üçüncü etapta yer alan hak sahiplerinin konut kura çekimi 8 Nisan 2021’de yapılmıştı.

Yeni bir yaşam alanı doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda imar adalarında vaziyet planı, kitle yerleşimi yeniden etüt edilerek daha çok yol, yeşil ve peyzaj alanı sağlamak için inşaat alanı arttırılmadan plan revizyonu yapıldı. Bu plan revizyonuyla mevcut “2,5 Emsal” korunarak 8 kat ile 15 kat arasında değişen yapılaşma koşulu getirildi ve böylece yurttaşlar için daha ferah yaşam alanları oluşturuldu.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sadece eski binaları yıkıp yenilerini yapmadıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bölgeyi sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla, altyapısıyla bir bütün halinde dönüştürüyoruz. Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Uzundere’de yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz” dedi.
Uzundere dönüşüm alanında ayrıca bölge çocukları ve kadınları için Masal Evi, kütüphane ve etüt merkezi de yapılacak. Gençler için eğitim ve öğretim hizmetlerine destek olacak fonksiyonlar bir arada sunulacak. Bölge kadınları meslek kurslarına katılırken çocuklarını Masal Evi’ne bırakabilecek.

İki imar adası yükleniciye ait
Üçüncü etap yapım ihalesinde yüklenici firma 7 adada toplamda bin 422 bağımsız birim inşa edecek. İhale kapsamında iki imar adası tamamen yükleniciye ait olup diğer beş imar adasında yüklenici ve hak sahiplerine ait bağımsız birimler ortak hisseyle yapılacak. Etap bütününde Belediye hissesi olarak herhangi bir bağımsız birim alınmayacak. İhale kapsamında paylaşım yüzde 57 yüklenici, yüzde 43 hak sahiplerinin payı olarak belirlendi. Büyükşehir tarafından yaratılan bu koşullar sayesinde ihaleye katılımın arttırılması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"