İzmir BBSK'nin yeni başkanı Hüseyin Egeli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün yeni başkanı Hüseyin Egeli oldu. Egeli görevi Ersan Odaman’dan aldı.

İzmir BBSK'nin yeni başkanı Hüseyin Egeli oldu
04 Ekim 2023 - 21:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor kulübünde bayrak değişimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli görevi Ersan Odaman’dan devraldı. Türkiye’nin sporcu sayısı ve aktif branş açısından en büyük spor kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün yeni başkanı Hüseyin Egeli oldu. Egeli görevi Ersan Odaman’dan aldı.

Yeni görevine ilişkin konuşan Başkan Egeli, “Türkiye’nin en büyük spor okulu organizasyonlarından birine sahibiz. Devraldığımız bayrağı daha da yukarıya taşımamız gerekiyor. Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in İzmir’i su ve plaj sporlarında Avrupa’nın merkezi yapma misyonu doğrultusunda yürüyoruz. Uluslararası şampiyonalar ve özel turnuvalar ile İzmir’in yurt dışındaki ismini daha da güçlendireceğiz” dedi.


Spor kenti İzmir

Su topu kadın takımımın Len Challenger Cup'ta yer alacağını belirten Egeli, “Çok hızlı bir şekilde Avrupa'da gücünü hissettiren bir kulüp olmak istiyoruz” diye konuştu. Başta bedensel engelliler olmak üzere İzmir kulüplerine verilen desteğin devam edeceğini de ifade eden Egeli, “İzmir’i spor kenti yapma hedefine doğru ilerliyoruz. Maraton İzmir, bugün en önemli adımlarından birini oluşturuyor. Türkiye’nin en hızlı parkuru olan Maraton İzmir’i daha da büyütmek, Avrupa ve dünyanın sayılı maratonları arasına aldırmayı hedefliyoruz. 9 Eylül Yarı Maratonu da özellikle son dönemde çok ciddi bir ivme kazandı” dedi.


Hüseyin Egeli kimdir?

1958 yılında İzmir'de doğdu. 1976’da Bornova Anadolu Lisesi’nden, 1982’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden "Yüksek Mimar" olarak mezun oldu. Spora yüzme ile başladı. Su topunda milli mayoyu giydi, Su Topu Federasyonu üyeliği yaptı. 2006’da ABD San Francisco'da, 2008’de Avusturalya’da, 2010’da ise İsveç’te Dünya 3’üncüsü olan Su Topu Master Milli Takımı’nda oynadı. 2011 yine master kategorisinde Hamburg’da Avrupa 3’üncüsü oldu. 16 yıl boyunca dört ayrı Türkiye Su Topu Federasyonu Başkanlığı'nda asbaşkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2005 yılında İzmir’de düzenlenen UNIVERSIADE’da su topu branş başkanlığını üstlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu