İzmir Amerikan Koleji öğrencisi, görme engelli bireyler için geliştirdiği uygulamayla Apple Challenge'ı kazandı

İzmir Amerikan Koleji’nde (ACI) öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi Alp Özpamir, görme engelli bireyler için geliştirdiği uygulamayla Apple WWDC Swift Student Challenge’ı kazandı.

İzmir Amerikan Koleji öğrencisi, görme engelli bireyler için geliştirdiği uygulamayla Apple Challenge'ı kazandı
02 Kasım 2023 - 23:07

Apple WWDC Swift Student Challenge’ı kazandı

İzmir Amerikan Koleji’nde (ACI) öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi Alp Özpamir, görme engelli bireyler için geliştirdiği uygulamayla Apple WWDC Swift Student Challenge’ı kazandı. Özpamir’in geliştirdiği, “6-dot brick” ismini taşıyan uygulamayı, App Store’da Singapur, Amerika ve Almanya gibi pek çok ülkeden görme engelli bireyler indiriyor.
 
SEV çatısı altında faaliyet gösteren okullardan ACI’da öğrenim gören Alp Özpamir, görme engelli bireylere LEGO® parçaları ile Braille alfabesinin öğretilmesine yönelik geliştirdiği “6-dot brick” uygulamasıyla Apple WWDC Swift Student Challenge’ı kazanarak 1 yıl süreliğine geliştirici bursiyeri olmaya hak kazandı. Özpamir, bu başarısıyla Apple Event’e katılarak Apple uzmanlarından birebir mentörlük de aldı. Alp Özpamir’in AppStore’dan ücretsiz indirilen uygulamasının 6-dotbrick.com isimli internet sitesi de bulunuyor.  
 

“Bu uygulamanın gerçek geliştiricileri, uygulamayı test aşamasında kullanan ve geri bildirimleri ile destek olan görme engelli arkadaşlarımdır.”

Alp Özpamir, elde ettiği başarıyla ilgili olarak, “Uygulamayı geliştirme sürecinde bana destek veren okuluma ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na (TÜRGÖK) teşekkür etmek isterim. Rehberlik öğretmenim Müjde Hanım’ın desteği ile TÜRGÖK Yönetim Kurulu ile iletişime geçtim. Yönetim Kurulu’ndan Tülay Yazgan ve benim gibi bir başka ACI’lı Şafak Özpoyraz'ın bu süreçte çok desteği oldu. Onların aracılığı ile görme engelli arkadaşlarımla çalışma grubu oluşturdum. Bu uygulamanın gerçek geliştiricileri, uygulamayı test aşamasında kullanan ve geri bildirimleri ile destek olan görme engelli arkadaşlarımdır.” dedi. 

Oxford Üniversitesi’nin her yıl 1 öğrenciye verdiği ödülü kazanan ilk Türk öğrenci oldu
Başarılı öğrenci, aynı zamanda yaz tatilinde Oxford Üniversitesi’nde 1 ay süreliğine katıldığı mühendislik kampında aldığı ödülle de okulunu ve öğretmenlerini gururlandırdı. Kamp süresince gösterdiği katkılarla her yıl, her alanda sadece bir öğrenciye verilen “Engineering Prize for Outstanding Performance” ödülünü alan Özpamir, bu ödülü alan ilk Türk öğrenci oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu