İYİ Partili Nezih Özuyar, Bergama Belediye Başkanlığına talip!

İYİ PARTİ BERGAMA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI NEZİH ÖZUYAR: “BERGAMA SEVDALISI, BİR HİZMET ADAMIYIM”

İYİ Partili Nezih Özuyar, Bergama Belediye Başkanlığına talip!
21 Kasım 2023 - 21:59

BERGAMA İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI NEZİH ÖZUYAR: “BERGAMA SEVDALISI, BİR HİZMET ADAMIYIM”

 İYİ Parti'den Bergama Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Nezih Özuyar, “Gerek Bergama gerekse Büyükşehir Belediye meclis üyeliğim boyunca; siyasete ayrımı yapmadan birçok projeye destek ve yardımcı oldum. Bu görev süresince çok deneyim kazandım. Bergama'da neyin eksik olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Projelerimi adaylık sürecim kesinleştiği zaman açıklayacağım. Ben şu an İYİ Parti'den aday adayıyım, aday olunca proje ve yapacaklarımı kamuoyu ile paylaşacağım.  Ben Bergama’nın gerçeklerine vakıfım ve ilçeme neler yapılması gerektiği hususunda donanımlıyım.  Hem bir siyasetçi hem de teknik bir insanım, projelerimi seçildiğim zaman bir bir hayata geçireceğim,  ben bir hizmet adamıyım” diyerek, tüm birikimleri ile Bergama'yı layık olduğu yere taşımak için kollarını sıvadığını ve heyecanla yola koyulduğunu söyledi 

Nezih Özuyar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“1963 yılında Bergama'da doğdum, çocukluğum ve gençliğim Bergama'da geçti. 1981 yılında Kara Harp Okuluna girdim. 1985 yılında istihkâm teğmeni olarak mezun oldum. Aynı zamanda İnşaat Mühendisiyim, 2008 yılında kıdemli Albay rütbesi ile emekli oldum, aynı zamanda emekli olunca 'bir gün siyasete gireceğim' diye Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans çalışması yaptım. Dediğim gibi gençlik ve çocukluk yıllarım Bergama'da geçti ve rahmetli babam İstiklal Meydanında taksicilik yaptı. Annem ise terziydi, ailem hep beni ve ağabeyimi okutmanın gayreti içinde oldular.

Meslek hayatım boyunca yurtdışı gezilerim çok oldu. Bergama’nın birçok değere sahip olmasına rağmen tarihi ve turistik açıdan yeterli bir yerde olmadığını görüp hep üzüldüm. Bergama’ya hep hizmet etmek istediğim için 2019 yılında İYİ Parti'den siyasete atıldım ve hem Bergama hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundum, halen bu görevlerim devam ediyor.

Ben, İYİ Parti'den Bergama Belediye Başkan aday adayı olarak şu iki önemli konuda Bergama halkına söz veriyorum:


BELEDİYE KAYNAKLARINI ÇOK İYİ KULLANACAĞIZ

İlki: Bergama Belediye başkanı seçilirsem Bergama Belediyesinin kaynaklarını iyi kullanacağım. İnsanların bir kısmı yapılan bu işleri beğense de bu işlerin uygun bedel ile ve uygun teknik şartlarda yapılıp yapılmadığı konusunda kafamda soru işaretleri var. Ben yaklaşık 56 ay Bergama ve İzmir’de görev yapan bir meclis üyesi olarak Bergama Belediyesinin ciddi anlamda bir borç yükü altında olduğunu biliyorum. Bunu önümüzdeki günlerde İYİ Parti olarak vereceğimiz soru önergeleri ile belediyenin mali durumunun ne durumda olduğunu tespit edeceğiz.

Bizim iddiamız ve hedefimiz iktidara geldiğimizde Bergama Belediyesi ve Bergama’nın kaynaklarını çok iyi kullanacağız. İkinci olarak söz vereceğim husus;  Bergama belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi ile yasa gereği uyum içinde çalışarak hizmetleri uyum içinde koordineli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Biz bu uyumu Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile seçim zamanında da görüşeceğiz. Seçim bitip meclis çalışmaları başladığı anda hazırlanacak stratejik planlarda Bergama ya yapılacak hizmet ve projeleri hem Bergama hem de İzmir ilinin stratejik planına koyduracağız.

Ben şu an İYİ Parti'den aday adayıyım aday olunca proje ve yapacaklarımı kamuoyu ile paylaşacağım.  Ben Bergama’nın gerçeklerini vakıf ilçeme neler yapılması gerektiği hususunda donanımlıyım. Hem bir siyasetçi hem de teknik bir insanım, projelerimi seçildiğim zaman bir bir hayata geçireceğim. Ben bir hizmet adamıyım.  Bergamalı hemşerilerimin hangi aday nasıl bir birikim ve kabiliyete sahip ve hangi aday nasıl bir performans gösterebilir buna göre seçim yapıp oy kullanmalarını rica edeceğim.


İYİ PARTİDEN HİÇ KOPMADIM

Ben ittifak gereği CHP’den meclis üyesi adayı olduk daha sonra doğal olarak İYİ Parti'nin meclis üyesi olarak devam ettik. Bu konuda bana yöneltilen eleştirileri haksız ve art niyetli buluyorum. Dönemin ilçe başkanından kaynaklanan bir takım sorunlar nedeniyle partimden ayrılmak zorunda kaldım. Ama geçen günlerde bana parti rozetini takan Sayın Genel Başkanı Meral Akşener ve milletvekillerimiz de benim iyi ve sağlam bir İYİ Partili olduğumu belirttiler.  Ben hizmet ve Bergama sevdalısı bir insanım siyasi çalışmalarımı Bergama’nın menfaatine devam ettireceğime yürekten inanıyorum”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu