İYİ Parti Bakırçay Bölge Koordinatörü Sedat Sarı'dan "BERGAMA" Açıklaması

İYİ Parti Bakırçay Bölge Koordinatörü Sedat Sarı, Bakırçay Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Bakırçay Bölge Koordinatörü Sedat Sarı'dan "BERGAMA" Açıklaması
16 Kasım 2023 - 21:57

İYİ PARTİ BAKIRÇAY BÖLGE KOORDİNATÖRÜ SEDAT SARI: “BERGAMA’DA İLÇE BAŞKANIMIZ HENÜZ ATANMADI”

2019 yerel seçimlerinden önce İYİ Parti saflarına katılan ve Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini de yürüten Aliağalı işadamı ve Makine Mühendisi Sedat Sarı, 10 gün önce Seyhan Şar’ın Bergama’dan belediye başkan aday adayı olması ile boşalan Bakırçay Bölge koordinatörlüğüne atandı.

İYİ Parti Bakırçay Bölge Koordinatörü Sedat Sarı, Bakırçay Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Karapehlivan'ı Aliağa’daki ofisinde ağırlayan Sedat Sarı, partisindeki aday adaylığı konusunda resmi sürecin birkaç gün içinde başlayacağını belirterek, “Şu an başvuralar alınıyor, resmi süreç başlayınca başvuru sayımız daha da artacaktır” dedi.   

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de ifade ettiği gibi tüm ülke genelinde kendi adayları ile bağımsız ve müstakil olarak seçimlere katılacaklarını belirten Sarı, “Bizim için genel başkanımızın söylem ve kararları öncelikli ve geçerlidir” açıklamasını yaptı.

Parti olarak tüm partilerin uyguladığı bir metot olan ağırlıklı şekilde merkez yoklama metodunu uygulayacaklarının bilgisini paylaşan Sedat Sarı şunları söyledi: “Biz o kente en uygun en iyi projelere sahip ve vizyonu yüksek adayı seçmek için çalışacağız. Bu konuda oradaki ilçe başkanlarımız bizim önemli bir kılavuzumuz olacaktır. Elbette yerel yönetimler başkanlığımız adaylarımızı belirleyecek olsa da,  o ilçenin yerel dinamiklerini bizlerden daha iyi bilen ilçe başkanlarımızın ve teşkilatlarımızın kararı da çok belirleyici olacaktır."


BERGAMA’DA İLÇE BAŞKANIMIZ HENÜZ ATANMADI.

Bergama ilçesinde çözümlenmeyecek bir sorunun olmadığını sözlerine ekleyen Koordinatör Sedat Sarı, “İlçe başkanımızın atanması parti tüzüğümüzde yazılıdır. Tüzüğümüz ne şekilde atanacağını açıkça belirtmiştir. Birçok yerde partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda ilçe başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimiz belediye başkan aday adayı ve ya meclis üyesi aday adayı olabilmek için istifa ettiler. Bergama’da da öyle oldu ilçe başkanımız aday adaylığı için istifa etti. Eski İlçe başkanımız Nuri Çiftçi ve eski Bakırçay Koordinatörümüz Seyhan Şar değerli bir kardeşimiz olan Veli Barlas Tekin’i il başkanlığımıza önerdiler.  Elbette onların bu tavsiyesi bizim için çok değerli ve önemlidir.  Ama şu an oraya da diğer il ve ilçelerde olduğu gibi yeni bir ilçe başkanı atamak için çalışmalarımız sürüyor. Genel merkezimiz elbirliği ile adaylık için istifa eden il ve ilçe başkanlarımızın yerine yeni il ve ilçe başkanları atamak için çalışmalarını sürdürüyor. Tabii bu bütüncül bir şekilde ülke genelinde yapılması istendiği için zaman alıyor. Ama Nuri Başkandan boşalan ilçe başkanlığımıza en kısa zamanda yeni bir ilçe başkanı atayacağız. Bu konuda orada emeği geçen tüm partililerimizin tavsiyelerine elbette kulak vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

NOT: Sedat Sarı ile yaptığımız röportajın daha geniş ve  yeni gelişmelerinde yer alacağı son halini Gazetemizin Kasım sonunda çıkacak sayısında yayınlayacağız.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu