Her Şey Dahil'ciler yine Kemer dedi

Pandeminin etkisinin azalması ile normalleşme adımlarının ardından turizm sektöründe hareketlilik başladı ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatile ilgi 2022 için en yüksek seviyeye ulaştı.

Her Şey Dahil'ciler yine Kemer dedi
14 Mayıs 2022 - 12:05

Ramazan Bayramı Tatil Yoğunluğu Haritası Belli Oldu 

“Önce Türkiye’yi Keşfet” mottosu ile 2007 yılından bu yana online turizm sektörüne yön veren ve 20.000’in üzerinde konaklama alternatifi listeleyen Türkiye’nin otel ve villa arama motoru Neredekal com, web sitesine gelen yoğun trafikten yola çıkarak, geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatil istatistiklerini hazırladı. Neredekal com’u bayram tatilini planlamak için ziyaret eden 1,5 milyon tatilseverin tercihlerinden yola çıkarak Türkiye’nin tatil yoğunluğu haritası oluşturuldu.

İşte, bölge bölge Ramazan Bayramı analizi…

Büyük şehirlere yakın olan destinasyonlar kazandı
Büyük şehirlerimize yakın olan tatil rotaları yoğun ilgi gördü. İstanbul Şile gezilecek yerlerle ilgili yayınlanan gezi yazısı önceki döneme göre %209 daha fazla okundu. İstanbul’un Prens Adaları’ndaki otel ve pansiyonlara ilgi bu dönemde %125 arttı.

İzmir’in en sevilen destinasyonları arasında yer alan Çeşme bu bayram da tahtını kimseye kaptırmadı, Çeşme konaklama tesislerine olan ilgi bu dönemde %100 artış gösterdi. Sürpriz ise İzmir’in yükselmekte olan beldesi Seferihisar’dan geldi. Seferihisar geçtiğimiz bayramda İzmir’in en yoğun ilgi gören ikinci destinasyonu oldu.
 

Sakin tatil ve doğaya kaçışın yolları arandı 

İstanbul, Ankara ve İzmir’e yakın olan kamp yerleri ve doğa tatili en çok aratılan seyahat başlıkları arasındaydı. Kamp yeri araştırmalarında %56 artış ile Ankara liste başı olurken, bayram döneminde kamp yerleri ile ilgili araştırmalar %60 artış gösterdi.

Sakinliğiyle dikkat çeken ve deniz tatilinde keyifli bir tatil rotası olan Assos’un da modası asla geçmiyor. Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla antik limanın kapalı olmasından dolayı ziyaretçilerini üzse de, Ramazan Bayramı tatilinde birbirinden güzel plajları ve manzaralarıyla Assos’a olan ilgi %35 arttı.

“Ihlara Vadisi’nde huzuru bulayım, hem dinlenip hem kültür tatili yapayım.” diyenler önceki döneme göre %156 artışla Kapadokya’yı tercih etti.


Her Şey Dahil’ciler yine Kemer dedi

“Yan gelip yatalım, biraz da yılın stresini atalım.” diyenlerin her şey dâhil tatil destinasyonu Antalya’nın Kemer ilçesi oldu. Denizi, doğası, iklimi ve resortları ile dünya çapında en çok tercih edilen turizm destinasyonları arasında 12. sırada yer alan şehrimiz Anyalya , özellikle Kemer’deki tesisleriyle Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistlere de ev sahipliği yaptı.
 

Villa tutkunlarının tercihi ise “Kaş” oldu

Villa dikeyine hızlı bir giriş yapan Neredekal.com villa tatili tercih eden ziyaretçilerin de tatil hayallerini gerçekleştirdi. Pandeminin etkisiyle yükselen villa trendi bu dönemde de %80 artış göstererek ilgi odağı oldu. Taleplerin büyük çoğunluğu sonsuzluk havuzları manzaralı villalarıyla ünlü Kaş bölgesinde toplandı.

Villa destinasyonları içerisinde en popüler 3 bölge sırasıyla; Kaş, Kalkan ve Fethiye oldu.
Son yılların en çok ilgi gören konaklama seçeneklerinden biri olan Bungalovlar ise bu tatilde de tercih edildi. Tatil planı yapmak üzere üzere Neredekal.com’u ziyaret eden 50.000 kullanıcı kendilerine uygun tesisi bungalov listelerinde aradılar.
 

Şampiyonlar değişmese de sürprizler de yaşandı

Bayram tatillerinin en çok ziyaret edilen destinasyonları yine Muğla ve Antalya’nın ilçeleri olurken, Mersin Erdemli’nin seyahat severler tarafından yoğun ilgi görmesi ve ilk on destinasyon arasına girmesi sürprizi de yaşandı.


Bayram haftasının öncesinde ve bayram esnasında en çok aratılan destinasyonlar sırasıyla:

    * 1 - Bodrum, Muğla
    * 2 - Fethiye, Muğla
    * 3 - Çeşme, İzmir
    * 4 - Kumluca, Antalya
    * 5 - Ayvalık, Balıkesir
    * 6 - Datça, Muğla
    * 7 - Marmaris, Muğla
    * 8 - Kapadokya, Nevşehir
    * 9 - Kaş, Antalya
    * 10 - Erdemli, Mersin* 

şeklinde gerçekleşti.
 

Araştırmacı gezginler de yeni rotaları Neredekal com’da keşfetti

Sadece destinasyon, otel ve villa aramak için değil, rota önerilerinden ilham alarak yeni yerler keşfetmek isteyen seyahat severler de Neredekal.com’u tercih etti. 150 bin blog okuru tatillerini Neredekal com’daki blog yazılarından ilham alarak planladılar.
 
Siz de bir sonraki tatilinizi planlamak, konaklayacağınız otele ya da villaya karar vermek ve keşif rehberi yazılarından ilham almak için  Türkiye’nin otel ve villa arama motoru Neredekal com’u ziyaret edebilirsiniz. 
 
Kaynak:  www neredekal com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"