Hazırlıklar tamam! EGEKAF'ta dolu dolu program gençleri bekliyor

Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Bölgesi’ndeki 20 üniversitenin katılımıyla, 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EGEKAF 2022 için hazırlıklarını tamamladı.

 Hazırlıklar tamam! EGEKAF'ta dolu dolu program gençleri bekliyor
17 Mart 2022 - 18:45

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF), 21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 11.00’de, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  paydaş üniversitelerin rektörleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla açılacak. Ege Bölgesinin üniversite gençliğini “Yetenek Her Yerde” sloganıyla iş dünyası ile öğrencileri bir araya getirecek olan fuar kapsamında 33 mülakat atölyesi, 29 seminer, 19 panel, 13 sosyal etkinlik, 8 söyleşi, 9 sergi ve öğrenci odaklı pek çok eğitim, workshop çalışmaları, sempozyum, konser ve  gösteri hazırlandı.

Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Bölgesi’ndeki 20 üniversitenin katılımıyla, 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EGEKAF 2022 için hazırlıklarını tamamladı. Alanında dünyanın en büyük kariyer fuarı olmaya aday olan EGEKAF kapsamında iş dünyası ve öğrenciler buluşacak. Öğrenci odaklı pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda dolu dolu bir program katılımcıları bekliyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, iki gün sürecek farklı içerikli yoğun  bir fuar programıyla EGEKAF’a hazır olduklarını söyledi. Gençlerin doğru  kariyer planlaması yapmaları için her türlü desteği alacakları bir konsepte planlanan fuara tüm gençlerin katılımının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Rektör Budak, iş dünyasının gelecek projeksiyonlarını şekillendirmesi açısından da fuarın büyük önem taşıdığını söyledi.

“Dolu dolu bir program konsepti”

Fuarda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in konuşmalarının ardından Ege Bölgesi Üniversitelerinde 2020-2021 yılları arasında ödül alan öğrencilere madalya takdimi gerçekleştirilecek.

Fuarın açılış törenin ardından EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Turkuaz Salonu’nda saat 13.30’da “Üniversite Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” konusunda sunum yapacak.  Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç konferans verecek ardından Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdaradeli,  “Turkovac” aşısının hazırlanma sürecini paylaşacak.

Konferansların devamında Siemens IT Ar-Ge Direktörü Erdem Alptekin “Siemes’te İnovasyon”, Ataman Özbay “Islak Mendilin Mucidi: Bir Girişimcilik Hikayesi”, Yaşar Holding CEO’su Dr. Mehmet Aktaş ve Arkas Holdng CEO’su Önder Türkkanı  “CEO’ların Kariyer Yolculuğu”, Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Hava Trafik Kontrolörü Çetin Kuş, “Hava Trafik Kontrolörlüğü”, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Ali Özel , “Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma”, Sağlık Bakanlığı Daire Bakanı Dr. Mehmet Koca, “Sağlık Bakanlığı Personel ve İstihdam Şekilleri ve Kariyer İmkanları” , Dr. Öğr. Üyesi Özkan Doğanay “Oxford’dan Ege’ye Başarılı Bir Kariyer Yolculuğu”, Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi Müdürü Uzman Turgut Onarır “Etkili ve Güzel Konuşma”, Sermaye Piyasa Kurulu Başuzmanı Murat Haholu “Finansal Okuryazarlık”, TÜİK Eğitim Daire Başkanlığı Organizasyonel Gelişim Grup Başkanı Gönül Kalender “TÜİK’in Faaliyet Alanları ve Kariyer İmkanları”, Türk Kızılay İzmir İlk Yardım Merkezi Mesül Müdürü ve İlk Yardım Eğitmeni Arzu Kara “İlk Yardım Hayat Kurtarır” konularında konuşmalar gerçekleştirecek. Ayrıca Mülakat Simülasyonu, Çalgı Yapımı gibi alanlarda da atölyeler düzenlenecek.  Fuarın ilk gününün son saatlerinde “The Rocktors” grubu konser verecek.

“Alanında uzman isimler farklı konularda sunumlar yapacak”

Fuarın ikinci gününde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konferans verecek. Devamında Dr. Öğr. Üyesi Özgü Hafızoğlu moderatörlüğünde Mario Sikora “Bilişsel Nitelikler ve Kariyer Stratejileri”, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç “Kaynaştırma Öğrencilerinin Mesleki Yönelimlerini Belirleme”, Dr. Arş. Gör. Mehtap Sarıkaya “İşletmelerde Yönetimsel Sürdürülebilirlik ve Yeni Kariyer Aksları”, Prof. Dr. Oğuz Karadeniz “İş Dünyası Üniversite Mezunu Gençlerden Hangi Yetkinlik ve Becerileri Bekliyor?”, Dr. Öğr. Gör. Hicran Utkun Dinçer Aydın “Nöro Girişimcilik”, Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Özgür Sönmez “Sağlık Turizmi” konularında sunumlar yapacak.

Program kapsamında, Doç. Dr. Arife Karadağ-Tuğba Yiğit “EGESEM Tanıtımı-Europass CV Yazım Atölyesi”, Prof. Dr. Müjde Ker Dinçer “Temel İletişim Atölyesi”, Uzman Şendağ Albayrak “Etkili Mülakat Teknikleri Eğitim Atölyesi”, Mesleki Yeterlilik Kurumu M. Hüdazen Yaşin “EUROPASS Avrupa Standartlarında CV Niyet Mektubu Hazırlama ve EUROPASS Araçlarıyla Avrupa Fırsatlarına Erişim”, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İlknur Bademci-Arş. Gör. Esra Yarar “Drapaj Tekniği Kullanarak Farklı Yüzey Yorumlamaları”, Sosyal Girişimci Şef Ebru Baybara Demir-İzmir Aşçılar Derneği Başkanı ve DEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Turgay Bucak, Şef Alavya Hüseyin Pancar, Şef Alaçatı Avrasya Mustafa Dumanlıdağ, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yeşim Yüksel, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Öğrencisi Tuğçe Demirel, Onlie konuşmacı ve Nar Gourmet Şef Agnes Toth, İş İnsanı ve Konuşmacı ve Yazar Özel Aytun Türkoğlu-Etkin Kampüs Kurucusu Güney Sevindik-Girişimci Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez “Öğrenci 2.0/Üniversite Kağıttaki CV mi? Hayattaki CV mi? Öğrenciden CEO mu olur?” konularında gençlerle bir araya gelecek.

“İş dünyasının yetkin isimleri öğrencileri bir araya gelecek”

Yine aynı gün, EBİLTEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır-İnci Holgind’den Mehmet Tunçkanat, Chief Technology Officer Teknoloji Direktörü ve Kutlusan Kafes Ekipman ve Hayvancılık Anonim Şirketinden Cenk Acımaz, Askon Demir Çelik Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Murat Özdemir “Girişimcilik Paneli ve Yenilikçi ve Girişimcilik Bölümü”, Tasarımcı ve Eğitmen, Yazar Emrah Kozan “Tasarım Odaklı Düşünce”, Ege Teknopark Koordinatörü Anıl Baybura moderatörlüğünde, Nane Anova Ar-Ge Özel Projeler Takım Lideri Sinan Nuri, Dynel Elektromekanik Kurucusu İlker Başaran, Univenn Start-Up Kurucusu Dr. Murat Ödemiş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. A. Behiç Tekin “TEKNOPARK Paneli”, Sanat Yönetmeni ve Eğitmen Yazar Özge Mardi “Günümüzde Dijital Sanat ve Tasarım, NFT Nedir?”, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uzmanı Muammer Çakar “Kamuda Kariyer Olanakları”, 1 Milyon İstihdam Proje Yöneticisi Emre Alıç “1 Milyon İstihdam Projesiyle Bilgi Teknolojileri Alanında Kariyer Sahibi Olun”, KOSGEB KOBİ Uzman Yardımcısı Gözde Gülen Tuncer “KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon ve Girişimcilik Destekleri” gibi farklı konularda oturumlar yapılacak.

Fuar sonunda Fuaye alanında “Türk Yıldızları” sunum ve söyleşisi düzenlenecek. Daha sonra EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı “Dünya Müzikleri Orkestrası” konser verecek. Etkinliklerin sonunda EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından kapanış konuşması gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"