Hazır giyim sektörü 2022 fuar takvimini belirledi: "2022 yılı fuarları güç birliği ile büyüyecek"

İzmir’den dünyaya açılan fuarlar sektörel işbirliği ve güç birliği modeli ile daha da büyüyecek. Hazır giyim sektörünün temsilcileri bir araya gelerek 2022 Fuar takvimini belirledi.

Hazır giyim sektörü 2022 fuar takvimini belirledi: "2022 yılı fuarları güç birliği ile büyüyecek"
17 Nisan 2022 - 15:23

İzmir’den dünyaya açılan fuarlar sektörel işbirliği ve güç birliği modeli ile daha da büyüyecek. Hazır giyim sektörünün temsilcileri bir araya gelerek 2022 Fuar takvimini belirledi. Toplantıya, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve Başkan Yardımcıları, İZFAŞ ve İZGİ Fuarcılık Yöneticileri katıldı.

 Toplantı sonrası değerlendirme yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul son derece verimli ve hedefe yönelik gerçekleştirdikleri toplantıda sektöre fayda sağlayacak önemli kararlar alındığını söyledi.

Ertuğrul, derneğimizin önemli projelerinden biri olan ve altı yıl boyunca gerçekleştirilen Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri etkinliğinin hedeflendiği gibi fuara dönüşmesinin ve sektöre iki yeni fuar daha kazandırmış olmanın büyük memnuniyeti içinde olduklarını söyledi.   
 

“Sektöre faydalı olacak”

 İZFAŞ tarafından organize edilen, Derneğimizin de destekçileri arasında yer aldığı Fashion Prime İzmir–Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın, sektörümüzün iş hacmini artırmayı amaçladığını dile getiren Ertuğrul, “Bölgemize daha çok katma değer kazandırmak amacıyla tekstil ve konfeksiyon tedarikçileri ile üreticileri bir araya getirmek üzere yola çıktık. 15–17 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen fuar, pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalar sonrasında sektörümüzün büyük ilgisi ile karşılaştı. Bu fuarın sektörün tüm paydaşları tarafından desteklenmesi güç birliğinin önemini bir kez daha vurgulamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan iki fuarın da sektöre faydalı olacağı inancını taşımaktayız” dedi.

Fashion Prime–Tekstil, Hazır giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın dördüncü kez gerçekleştirildiğini ve içerisinden yeni bir fuar daha doğduğunu anımsatan Ertuğrul, Fashion Tech İzmir–Hazır giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makinaları, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı’nın 2021 yılında İZGİ Fuarcılık ve İZFAŞ organizasyonunda ilk kez bir ihtisas fuarı olarak gerçekleştirildiğini ve büyük bir başarıya imza attığını söyledi.


“Paydaşlarla karar verildi”

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ise yaşanan pandemi nedeniyle iptal edilen fuarların hızla takvimlerde yer bulmaya çalışması birçok fuar ve etkinliğin yakınlaşmasına neden olduğunu söyledi. Bu nedenle, fuar tarihlerinin güncellenmesine giderken sektör temsilcileri ve paydaşları ile bir araya gelerek görüş birliğine vardıklarını belirten Alıcı, fuarların tarihlerini güncellediklerini, Fashion Tech Fuarı’nın sektörün bölünmeden katılım sağlayabileceği 12–15 Ekim 2022 tarihinde düzenlenmesine karar verdiklerini vurguladı.


“Fuar büyüyecek”

Fashion Tech İzmir–Hazır giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makinaları, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı Organizatörü İZGİ Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Kemal Hızarcıoğlu ise sektör temsilcileri ile buluşmaların çok faydalı olduğunu, her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirtti. İZFAŞ ve EGSD işbirliğinde fuarımızı büyüterek sektörün en önemli buluşma noktası haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Hızarcıoğlu, tüm sektör temsilcilerini 12-15 Ekim 2022 tarihlerinde İzmir’e davet ettiklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"