Happy Moon's, Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci ile Fit Menü Hazırladı!

Happy Moon’s, pandemiyle birlikte değişen tüketici alışkanlıklarından yola çıkarak zincir restorancılıkta farklı bir çalışmaya imza attı ve konuklarının yoğun talebi üzerine ünlülerin beslenme uzmanı, diyetisyen Nilay Keçeci ile birlikte fit bir menü hazırladı.

Happy Moon's, Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci ile Fit Menü Hazırladı!
28 Haziran 2021 - 15:50

Pandemide Yatırımlarına Aralıksız Devam Eden Happy Moon’s, Fit Menü Atağına Kalktı!



Happy Moon’s, pandemiyle birlikte değişen tüketici alışkanlıklarından yola çıkarak zincir restorancılıkta farklı bir çalışmaya imza attı ve konuklarının yoğun talebi üzerine ünlülerin beslenme uzmanı, diyetisyen Nilay Keçeci ile birlikte fit bir menü hazırladı.


Menüde; Keçeci’nin özel tarifleriyle hazırlanan, düşük kalorili olmasının yanı sıra lezzetin ön planda tutulduğu sağlıklı besinler ve farklı vegan tatlar yer alıyor. Fit maş fasulyeli tavuk şiş, ananaslı biftek ve tofulu dürümün de aralarında bulunduğu toplamda 12 ayrı lezzetten oluşan menü ile sağlıklı beslenme sürecinin adeta tek seçeneği olarak görülen salata tariflerine çok sayıda alternatif sunuluyor. 

Fit menünün ülke genelindeki 35 Happy Moon’s şubesinde sunulmaya başlandığını anlatan Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, “Pandemi sürecinin ardından şekillenen yeni dönemde; hijyen kurallarının önemini koruyacağını, sektördeki dijital yatırımların süreceğini ve insanların sağlıklı ürünlere yöneliminin artarak devam edeceğini düşüyoruz. Biz, grup olarak pandeminin ardından şekillenecek yeni döneme zaten hazırdık. Bu anlamda bir ayağımızı biraz daha güçlendirmek istedik onu da işin uzmanı Nilay Keçeci ile hazırladığımız fit menü ile tamamladık” dedi.

Kaliteli restoran anlayışı, zengin menüsü ve erişilebilir fiyat avantajlarıyla “ulaşılabilir lüks” kavramını restoran ve kafe işletmeciliğinde uygulayan Happy Moon’s, sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Pandemi süreci boyunca yatırımlarına aralıksız devam eden grup, bu kez de salgının ardından değişen beslenme alışkanlıklarından yola çıkarak fit bir menü oluşturdu. Happy Moon’s, sağlıklı tarifler ile vegan ve vejetaryen lezzetlerden oluşan menüsünü işin uzmanı, ünlü diyetisyen Nilay Keçeci ile hazırladı. Keçeci ile Happy Moon’s Grup’un Ar-Ge ekibinin çalışmalarının ardından hazırlanan menüde; fit maş fasulyeli tavuk şiş, ananaslı biftek ve tofulu dürümün de aralarında bulunduğu toplam 12 farklı lezzet yer alıyor. Keçeci ile yapılan iş birliği kapsamında hazırlanan menü ile sağlıklı beslenmenin adeta tek seçeneği olarak görülen salata çeşitlerine çok sayıda alternatif sunuluyor. Söz konusu fit menüyü ülke çapındaki tüm Happy Moon’s Cafe şubelerinde sunan grup, bu atılımı ile de Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

“Fit menü yoğun talep görmeye başladı”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu,  pandemi süreci ile birlikte değişen tüketici alışkanlıklarının yeme-içme sektörüne de yansıdığını vurguladı. Aymutlu, “Değişen bu alışkanlıkların büyük bir bölümü kalıcı olacak. Pandemi sürecinin ardından şekillenen yeni dönemde; hijyen kurallarının önemini koruyacağını, sektördeki dijital yatırımların süreceğini ve insanların sağlıklı ürünlere yöneliminin artarak devam edeceğini düşüyoruz. Biz, grup olarak pandeminin ardından şekillenecek yeni döneme zaten hazırdık. Bu anlamda bir ayağımızı biraz daha güçlendirmek istedik onu da işin uzmanı Nilay Keçeci ile hazırladığımız fit menü ile tamamladık. Tüm bunlarla birlikte pandemi döneminde insanların hareketleri kısıtlandı, beslenme alışkanlıkları da olumsuz etkilendi. Hazırladığımız fit menü bu bağlamda yoğun talep görmeye başladı” diye konuştu. 

“Fit menüde işi uzmanına bırakmayı tercih ettik”
Sadece kalori hesabı ile bir diyet menü hazırlamak yerine, her işte olduğu gibi burada da işi uzmanına bırakmayı tercih ettiklerini söyleyen Aymutlu  “Tanınmış, güvenilir beslenme uzmanı Nilay Keçeci ile çalıştık. Nilay Keçeci, pek çok seçenek sunduğu reçeteler doğrultusunda Ar-Ge ekibimizle yoğun bir çalışma sürecine girdi. Bu sürecin ardından hazırlanan fit menü ile misafirlerimize; sosyalleşirken diyetlerinin bozulmadığı, sadece kalorisine değil besin değerlerine de bakılarak menülerin oluşturulduğu hem görüntüsü hem lezzeti özel ürünler ile salatanın dışında seçenekler bulabilecekleri alternatifler sunuyoruz” diye konuştu. Aymutlu, oluşturdukları fit menü ile bağışıklığı güçlendirici, sağlıklı lezzetleri menüye ekleyerek zincir restorancılıkta bir ilki hayata geçirdiklerini ve bu adımlarıyla sektöre örnek olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Menüde; her beslenme tipi dikkate alındı!
Fit menü kapsamında geçen yılın Eylül ayında Nilay Keçeci ile görüşmelere başlayan Happy Moon’s, menünün hazırlanmasına ilişkin çalışmalarını ise Ocak ayında tamamladı. Menünün oluşturulması aşamasında; Keçeci’nin Happy Moon’s Cafe’ye özel hazırladığı tarifler için grubun Ar-Ge şefi ile birlikte ortak bir çalışma yürütüldü. Keçeci’nin tarifleri hazırlanırken özellikle her beslenme tipi dikkate alındı. Bu kapsamda fit menü; vegan, vejetaryen beslenme şeklini tercih edenlerin, diyet yapanların restoran menülerindeki beklentilerinden yola çıkılarak oluşturuldu. Happy Moon’s Grup şefleri de fit menünün restoran mutfaklarına adapte edilmesi noktasında sürekli iletişim halinde oldu.

“Be light, Be happy, Be Fit” 
Fit menüde özellikle dikkat edilen bir diğer konuyu ise ürünlerin besin değerine göre hazırlanması oluşturdu. Söz konusu fit menü; bir kişinin günlük alması gereken makro mikro besin öğeleri ve kalori değerleri hesaplanarak hazırlandı. Happy Moon’s Cafe menülerinde “Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci’den Düşük Kalorili Alternatifler” kategorisi altında sunulan menü, müşterilere de “Be light, Be happy, Be Fit” sloganı ile duyuruldu.

Fit menüye yeni lezzetler eklenecek!
Fit menünün en çok beğenilen lezzetleri arasında ise fit maş fasulyeli tavuk şiş ve fit brokolili tavuk yer alıyor. Menünün en iddialı tariflerini de ananaslı biftek ve tofulu dürüm oluşturuyor. Grup, ilerleyen dönemlerde söz konusu fit lezzetlere yenilerini eklemeyi hedefliyor.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu