Halk Konut projesinde 3'üncü etap imzaları da atıldı

İZBETON, Ege Şehir ve Baybel kentsel yapı işbirliği ve kooperatifleşme yöntemi ile depremzedelerin evlerine daha uygun maliyetlerle kavuşmasının önünü açan Halk Konut projesinde üçüncü etap imzaları da düzenlenen törenle atıldı.

Halk Konut projesinde 3'üncü etap imzaları da atıldı
16 Eylül 2022 - 12:46

HEDEF: 2 BİN KONUT!

İzmir depreminde hasar alan ve yıkılan binaların yeniden yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi'nin üçüncü etap imzaları atıldı. Bu kapsamda Kılıç Apartmanı sakinleri de Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi güvencesiyle yeni evlerine kavuşacak. Yasal süreçleri devam eden mülk sahipleriyle birlikte önümüzdeki süreçte toplam 2 bin konut inşa edilecek. Törende konuşan Başkan Serdar Sandal, “Açıklanan sosyal konut projesinin şartları ve kredi imkanlarından depremzedelerimiz de faydalansın. Ayda 2-3 bin lira vererek deprem mağdurları da bu meseleyi çözsün” dedi.

İZBETON, Ege Şehir ve Baybel kentsel yapı işbirliği ve kooperatifleşme yöntemi ile depremzedelerin evlerine daha uygun maliyetlerle kavuşmasının önünü açan Halk Konut projesinde üçüncü etap imzaları da düzenlenen törenle atıldı. Bu kapsamda 30 Ekim İzmir depreminde ağır hasar alan ve sonrasında yıkılan Dilber ile Çiçek Hanım Apartmanlarının ardından Kılıç Apartmanı sakinlerinin kurduğu Halk Konut 3 Yapı Kooperatifi temsilcileriyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri EGEŞEHİR AŞ ve İZBETON AŞ ile Bayraklı Belediyesi şirketi BAYBEL AŞ'nin oluşturduğu ortak girişim yetkilileri arasında sözleşme imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Türkiye'de ilk kez uygulanan proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi tarafından depremzedelere yeni evlerinin inşasında belediye güvencesi ve teknik destek sağlanıyor.


AMAÇ DERTLERE DERMAN OLMAKSA, ÇÖZÜM ORTADA…

İmza töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Çok zorlu bir süreç atlattık. 1 söylediysek 5 yaptık. Bu konuda herkesin elini vicdanına koyması gerekiyor. Eğer samimiyetten söz ediyorsak; depremzedelerimizin ihtiyaçları oranında, faizsiz ve uygun vadeli krediyi yetkililer bir an önce açıklamalı. Yeni bir formül bulmaya da gerek yok; açıklanan sosyal konut projesinin şartları ve kredi olanaklarından depremzedelerimiz de faydalansın, sorunları çözülsün ve ayda 2-3 bin lira ödeyerek evlerine kavuşsunlar. Binaların risk durumları ile ilgili de az, orta veya ağır hasarlı olup olmadıklarına bakılmaksızın tüm deprem mağdurlarımız bu imkanlardan faydalanmalı. Vatandaşın derdine derman olacaksak, çözüm ortada. Biz ilk günden bu yana olduğu gibi depremzedelerimizin sesi olmaya ve her zaman yanlarında olarak elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kılıç Apartmanı sakinlerimizi kutluyorum. Umuyorum, böyle imzalarla sürecin sonunda 2 bin konutla Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi tamamlarız” dedi.


BU DAYANIŞMA İZMİR’E YAYILSIN

İZBETON Genel Müdürü Helal Savaş Kaya, “Bu projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm apartman sakinlerimizin kooperatifleşmesi bir dayanışma örneği olarak tarihe geçecek. İzmir’in tamamına yayılmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


BAYRAKLI’YI BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Bugün mutlu ve gururluyuz. Bu depremin içinden çıkmak zorundaydık. ‘Ya bir yol açacağız ya da bir yol yapacağız’ diye düşündük ve kapılarını çaldığımız herkes yanımızda oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a her zaman yanımızda oldukları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Temellerimizi de önümüzdeki haftalarda atacağız ve bu sayılar çok daha artacak. Bayraklı’yı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

KOOPERATİFLERDEN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR
Halk Konut 3 Kooperatifi Başkanı Selçuk Akay, “Depremin üzerinden 2 yıl geçti. Bütün ümitlerimiz tükenmişken bizim için sadece elini değil, vücudunu taşın altına koyan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bize çıkış yolunu sağlayan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu. İZDEDA Kooperatif Başkan Yardımcısı Aytekin Keskin de, “Halk Konut Projesi, kooperatif modelinin öncüsü oldu. 30 Eylül’de imzalanacak yeni kooperatiflerle bin ve süreçleri devam eden kooperatiflerle birlikte toplamda 2 bin bağımsız konut yapım aşamasına gelecek. Bu model sadece bina yapımını ön görmüyor. Mimari tasarım, komşuluk ilişkisi, kültürel ve sosyal yaşam ile çevresel alanların planlanmasını da kapsıyor. Sürecin her alanında bize her zaman destek olan İzmir Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi Başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz” dedi.

KİMLER KATILDI?
Konuşmaların ardından imzalar atıldı, hatıra fotoğrafları çekildi. Törene; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Leman Tunus, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, Baybel Yönetim Kurulu Başkanı Berk Ulusal,  İZDEDA Koop Başkanı Haydar Özkan ve depremzedeler katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"