Haliç Üniversitesi öğrencileri, moda dünyasını "Fashion Runway" defilesinde buluşturacak

Haliç Üniversitesi’nin, genç tasarımcılarla moda dünyasının önemli isimlerini bir araya getireceği “Fashion Runway” defilesi, 22 Haziran’da üniversitenin 5. Levent’teki kampüsünde gerçekleştirilecek...

Haliç Üniversitesi öğrencileri, moda dünyasını "Fashion Runway" defilesinde buluşturacak
18 Haziran 2022 - 19:02
Haliç Üniversitesi’nin, genç tasarımcılarla moda dünyasının önemli isimlerini bir araya getireceği “Fashion Runway” defilesi, 22 Haziran’da üniversitenin 5. Levent’teki kampüsünde gerçekleştirilecek.
 
Haliç Üniversitesi, öğrenci merkezli çalışmalarına bir yenisini eklerken, 22 Haziran Çarşamba saat 20:00’de 5. Levent Kampüsü’nde düzenlenecek “Fashion Runway” defilesinde, genç tasarımcılarla moda sektörünün paydaşları bir araya gelecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Fashion Runway”in, geleneksel olarak düzenlenerek Haliç Üniversitesi’nin imza etkinliklerinden biri haline getirilmesi amaçlanıyor.
 
Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü tarafından düzenlenen “Fashion Runway”; denim koleksiyonu, kokteyl ve parti konseptli koleksiyon ile avangart ve sanatsal koleksiyon olmak üzere üç konsept altında moda severlerle buluşacak. Defilede 64 parça tasarımın podyumda sergilenmesi planlanırken hem giyilebilir hem de avangart seçki olarak geniş yelpazede bir koleksiyon podyuma çıkacak.
 
“Fashion Runway” defile seçkisi, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünün tüm eserleri arasından yetkin bir jüri tarafından titizlikle seçilirken; özel yapım kumaşların el işçiliğiyle oluşturulduğu kreasyonlarda, özgün ve yaratıcı bir stil moda severlerin beğenisine sunulacak.
 
“Sokağın özgür ruhunun sergilenmesi” mottosuyla hazırlanan “Fashion Runway” etkinliğinde, Haliç Üniversitesi’nin yeni kampüsünün geniş olanaklarından yararlanılacak ve defile, sokak modası konsepti kapsamında kampüs içindeki caddede gerçekleştirilecek. “Fashion Runway”, bu yönüyle bir üniversitede sokak modası konseptiyle düzenlenen ilk defile olacak.
 
“Fashion Runway” defilesini Paris Fashion Week ve Milano Fashion Week gibi moda dünyasının önemli merkezlerinde defileler hazırlamış olan koreograf Ferhan Aral hazırlayacak.
 
Eroğlu Holding ve Filteks markasının da destek verdiği “Fashion Runway”, Haliç Üniversitesi çatısı altında akademi ve modaya yeni bir pencere açacak. Defileye iş, cemiyet ve basın dünyasından isimlerin yanı sıra sektörün önde gelen hazır giyim markalarından temsilciler de katılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"