Gülşah Elikbank'ın "Âşıklar Gece Ölür" romanından ilhamla hazırlanan albüm sonrası ilk söyleşi!

Müzik ve edebiyatı buluşturan novel soundtrack projesine, yazdığı “Âşıklar Gece Ölür” romanıyla ilham olan Gülşah Elikbank’ın, albümün yayınlanmasının ardından...

Gülşah Elikbank'ın "Âşıklar Gece Ölür" romanından ilhamla hazırlanan albüm sonrası ilk söyleşi!
02 Eylül 2022 - 19:45
Müzik ve edebiyatı buluşturan novel soundtrack projesine, yazdığı “Âşıklar Gece Ölür” romanıyla ilham olan Gülşah Elikbank’ın, albümün yayınlanmasının ardından ilk söyleşi ve imza etkinliği, 4 Eylül Pazar günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Pendik Şubesi’nde gerçekleşecek.

Yazar Gülşah Elikbank’ın, bir rock yıldızından ilham alarak yazdığı ve aşkın yaralara dokunan en özel hâlini ele alan “Âşıklar Gece Ölür” romanı; 4 Eylül Pazar günü, saat 14’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Pendik Şubesi tarafından “Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde okurlarının karşısında olacak. Elikbank, “Âşıklar Gece Ölür” romanından esinlenilerek hazırlanan ve yakın zamanda müzikseverlerle buluşan novel soundtrack projesi üzerine ilk kez konuşacak.



“Âşıklar Gece Ölür”, Aklın Kalbe Teslimiyetiyle Başlayan Bir Aşkı Anlatıyor  
Aşkın ve müziğin bir araya geldiği “Âşıklar Gece Ölür” romanı, kurgusu ve yetkin dil kullanımıyla okurları tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken; aşkın bir kez ve usulca gelişi, gidişinin kıyamete dönüşü de ana karakterler Melis ve Hakan üzerinden anlatılıyor. Gülşah Elikbank, aklın kalbe teslim olmasıyla başlayan bir aşkı konu ettiği romanında; henüz çocukken kalpten alınan yaralara, o yaraların yol açtığı yanlış kararlara, gerçekleri göstermek için yokluğuna mahkûm edilenlere ve böylesi bir yanılgıda acı çekenlere, şefkatin değmediği hayatlara uzanıyor. 
 
Albümde Yedi Besteci ve Sekiz Şarkı Yer Alıyor  
Müzisyenlerin dünyasına yer vermesinden dolayı da özel bir kitap olan “Âşıklar Gece Ölür”den hareketle yedi besteci, sekiz şarkılık albümde bir araya geldi. On Air Music etiketiyle yayınlanan “Âşıklar Gece Ölür” albümünde; Efe Dikmen’den “Gönüllü Delilik”, Alişan Özaydın’dan “O Son Gülüşün”, Ufuk Sağın’dan “Aşklar Mezarlığı”, Ferit Tunçer’den “Düşman Oldum Hayata”, Ali Başarır’dan “Lovers Die at Night””, Samet Serhat’tan “Âşıklar Gece Ölür”, Erinç’ten “Aynı Geceden” eserleri yer alıyor.

Gülşah Elikbank’ın Efe Dikmen ile beraber seslendirdikleri “Seni Sana Rağmen Seviyorum” şarkısı, Elikbank’ın yazım çalışmaları devam eden romanından izler taşırken; “Âşıklar Gece Ölür” ve “Seni Sana Rağmen Seviyorum” şarkıları, Gülşah Elikbank’ı şarkı yazarı olarak da müzikseverlerin karşısına çıkarıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...