Generali Grup, KOBİ'lerin sürdürülebilir ve inovatif yapılarını destekliyor

Generali'nin Avrupa'daki KOBİ'lerde sürdürülebilirlik kültürünü güçlendirmeye yönelik en önemli girişimi olan SME EnterPRIZE tüm hızıyla devam ediyor.

Generali Grup, KOBİ'lerin sürdürülebilir ve inovatif yapılarını destekliyor
01 Haziran 2023 - 17:42

Generali, Grup olarak Avrupa’daki KOBİ’lere sürdürülebilirliği, rekabetçiliği ve inovasyonu güçlendirmek amacıyla Avrupa Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Dernekleri Konfederasyonu (European Entrepreneurs CEA-PME) ile iş birliği yapıyor.

Bu bağlamda Generali, yeşil ve kapsayıcı bir Avrupa ekonomisi inşa etmek için KOBİ’lerdeki sürdürülebilirlik kültürünü arttırmaya çalışacak. Bu çalışmalar ile Türkiye’de de Generali Sigorta’nın en büyük paydaşlarından ve iş ortaklarından olan KOBİ’lerin sürdürülebilirliklerinin ve sahip oldukları inovatif yapıların desteklenmesi hedefleniyor.


Avrupa’daki sürdürülebilir KOBİ’leri araştırılıyor

Generali'nin Avrupa'daki KOBİ'lerde sürdürülebilirlik kültürünü güçlendirmeye yönelik en önemli girişimi olan SME EnterPRIZE tüm hızıyla devam ediyor. Generali, diğer girişimcilere de ilham verebilecek ve toplumun çevreyle ilgili ve sosyal zorluklarıyla başa çıkmasına yardımcı olabilecek en iyi uygulamaları bulmak için Avrupa çapında sürdürülebilir KOBİ'leri araştırmaya devam ediyor. SME EnterPRIZE’ın bu yıl yapılan üçüncü baskısında; Avusturya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Portekiz, Slovenya ve İspanya olmak üzere 10 AB ülkesinde faaliyet gösteren KOBİ'lere yer veriliyor. Generali, bu sonbaharda Brüksel'de düzenlenecek özel bir etkinlikte yerel “Sürdürülebilirlik Kahramanları”nı keşfetmek amacıyla, bu ülkelerin her birindeki dağıtım ağı, yerel ortakları ve ilgili tüm AB ülkelerindeki European Entrepreneurs CEA-PME üyesi dernekler ile detaylı bir çalışma gerçekleştirecek. “Sürdürülebilirlik Kahramanları” iş faaliyetlerinde önemli sürdürülebilirlik inisiyatifleri uygulayan ve bu inisiyatifleri diğer girişimciler için ilham verici bir model haline gelebilecek girişimcileri kapsıyor. Bu girişim, evre kategorisi ve Sosyal kategori olmak üzere iki kategoride en iyi uygulamaları vurguluyor.


Yeşil ve kapsayıcı bir ekonomi inşa etme hedefi bulunuyor

Generali Grup, SDA Bocconi – İşletme Okulu ile iş birliği yaparak Avrupa'daki KOBİ'lerin sürdürülebilirlik yolculuklarında karşılaştıkları zorluklar ve fırsatlar konusunda özel bir yayın ve bir araştırma projesi oluşturulmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca Generali, Avrupa'daki KOBİ'lerin sürdürülebilirlik, rekabet gücü ve inovasyon konusunda daha da güçlendirilmesini amaçlayan Ar-Ge proje platformu olan GreenerSME aracılığıyla Avrupa Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Dernekleri Konfederasyonu ile stratejik bir ortaklık kurdu. Şirket, AB'nin daha yeşil ve daha kapsayıcı bir ekonomi inşa etme hedefini karşılamak için Avrupa'daki KOBİ'lerin gerekli olduğuna inanıyor. SME EnterPRIZE geçtiğimiz iki yıl boyunca, “Sürdürülebilirlik Kahramanları” arayışında 13.000'den fazla KOBİ'ye ulaştı ve araştırma projesi kapsamında 2.000'den fazla KOBİ ile görüşme yaptı.

Avrupa’nın sürdürülebilir geleceği işletmelerin başarısında bağlı olacak
Generali Grubu CEO'su Philippe Donnet: “Avrupa'nın önde gelen sigorta şirketi olarak KOBİ'ler işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor ve biz de geleceklerini planlamaları konusunda onlara destek oluyoruz. SME EnterPRIZE, Avrupa gelecekte daha yeşil ve daha kapsayıcı bir ekonomi inşa edecekse, Avrupa'nın gayri safi yurt içi hasılasının yarısından fazlasını ve AB şirketlerinin %99'unu temsil eden bu işletmelerin desteklenmesinin ele alınması gerektiğine olan inancımızdan ortaya çıktı. SME EnterPRIZE ile dağıtım ağlarımız aracılığıyla önceki iki baskıda 13.000'in üzerinde işletmeye ulaştık. bu proje KOBİ'lerin sürdürülebilirlik yolculuklarında bugün nerede bulunduklarını göstermesi açısından çok önemli. Bu çalışma, kurumların politika seçimleri aracılığıyla sürdürülebilirlik geçişini hızlandırmaya nasıl yardımcı olunabileceğini araştırıyor. KOBİ’leri dikkatli bir şekilde dinlememiz ve ilerlemelerini takip etmemiz gerektiğine inanıyoruz; Avrupa'nın sürdürülebilir geleceği bu işletmelerin başarılarına bağlı olacak.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"