Gençlere Umut Olacak: TEV Aydın İl Temsilciliği Açıldı!

Aydın, 21 Mayıs 2024 - Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye'nin her köşesindeki gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürürken, 13. şubesini Aydın'da açtı.

Gençlere Umut Olacak: TEV Aydın İl Temsilciliği Açıldı!
21 Mayıs 2024 - 13:24

13 şubesiyle Türkiye’nin her bir köşesindeki gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV); Samsun’un ardından 2. İl temsilciliğini Aydın'da açtı.

TEV’in Aydın İl Temsilciliği, 20 Mayıs Pazartesi günü Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tekin, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar, TEV İzmir Şube Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Berkay Eskinazi’nin katıldığı törenle açıldı.
 

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 57 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), yeni il temsilciliğini Aydın’da açtı.

Gençlerin potansiyellerinin ortaya çıkarılması amacıyla ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren Türk Eğitim Vakfı, (TEV) Nisan ayında Samsun’da yeni il temsilciliğini açmıştı. TEV, faaliyet alanını diğer şubelerden farklı olarak bulunduğu il sınırları içerisinde sürdürecek olan Samsun ve Aydın İl Temsilciliği ile bu yeni adımla Türkiye genelindeki şube ve temsilcilik sayısını on beşe yükseltti.  
 

TEV’in Aydın İl Temsilciliğinin açılışı için, Aydın Sanayi Odası (AYSO) ev sahipliğinde ve TEV İzmir Şubesi öncülüğünde 20 Mayıs Pazartesi günü bir tören düzenlendi. 

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tekin, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar, TEV İzmir Şube Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Berkay Eskinazi’nin katıldığı törende, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş tarafından TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’a teşekkür plaketi takdim edildi. 
 

“Türkiye genelinde daha fazla gencimize umut olmayı hedefliyoruz”

 Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, yeni temsilcilikle ilgili şunları söyledi: “Türk Eğitim Vakfı olarak, 57 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada, Samsun’un ardından Aydın’da açılışını gerçekleştirdiğimiz il temsilciliğimizle, Türkiye genelindeki eğitim gönüllülerimizin sayısını artırmayı ve daha fazla gencimize umut olmayı hedefliyoruz. Eğitim, toplumların en değerli varlığı. Dolayısıyla gençlerimizin eğitim yolculuklarında onların yanlarında ve destekçileri olmak bizim için büyük bir onur. Aydın İl Temsilciliğimizin açılışı ile bu onurlu adımı atarken Aydın Sanayi Odası’nın sağladığı destekler ise çok değerli ve anlamlı. Yeni temsilciliğimizin çevresine umut ve ışık olacağına eminiz ve emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Sizlerin desteği olmadan, gençlerimize bu fırsatları sunmamız mümkün olmazdı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda attığımız her adım, ülkemizin aydınlık geleceği için umut verici bir gelişme. Eğitimin gücüne inanan ve bu yolda bizimle yürüyen herkese minnettarız.”
 

“Aydın’ın tarihine ve geleceğine ışık tutacak”

 Açılışta konuşan Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar ise: “Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanı olarak, Aydın İl Temsilciliğimizin açılışını, ülkemizin eğitim yaşamında önemli bir kazanım olarak görüyorum. Aydın'ın tarihine ve geleceğine ışık olmasını istediğimiz TEV Aydın İl Temsilciliği, kentimizde eğitim gören gençler ve eğitime gönül vermiş hayırseverler için bir dönüm noktası olacak. TEV olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama misyonunu yıllardır başarıyla sürdürüyoruz. Bu yeni temsilcilik, eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonunu daha da genişletme ve derinleştirme hedefimizin bir yansıması. Aydın'daki eğitim gönüllülerimizin, destekçilerimizin ve yerel toplumun bu önemli adıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.
 

“Aydın’daki en az 40 meslek liseli gencimize destek olmayı hedefliyoruz”

TEV Aydın İl Temsilciliği Açılış Töreni’ne ev sahipliği yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ise: “Bugün, Aydın Sanayi Odası olarak Türk Eğitim Vakfı’nın değerli yöneticileri ile anlamlı bir protokole imza attık. Odamız çatısı altında Türk Eğitim Vakfı Aydın İl Temsilciliği açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Eğitim, toplumların gelişimi ve geleceği için kritik bir öneme sahip. Ancak eğitim ve sonrasında istihdam edilebilme düşüncesi öğrencilerimiz için maddi zorluklar nedeniyle ulaşılması güç bir hedef haline geliyor. İşte bu noktada, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmesine olanak tanımak istiyoruz. Bu iş birliği ile Aydın’da eğitim gören, başarılı ancak maddi zorluklar yaşayan, en az 40 meslek liseli gencimizin eğitim hayatına destek olmayı hedefliyoruz. Bu değerli adımda bizimle birlikte olan TEV ailesine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. TEV Aydın Temsilciliği’nin bugünden itibaren gerçekleşecek faaliyetlerini gönülden sahiplenen Yürütme Kurulu’nun Değerli Başkanına ve kurulun üyelerine teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.
 
Törende, TEV Yönetim Kurulu üyesi ve mezun bursiyeri Fırat Tekin kısa bir konuşma yaparak TEV mezunu olmanın gururunu paylaşırken, açılış için hayırlı olsun dileklerini iletti. TEV Üstün başarı mezun bursiyeri Avukat Ümmü Kardelen Yıldız Önal da TEV Genel Müdürü Banu Taşkın'ın davetiyle sahneye gelerek TEV'e dair hislerini samimiyetle paylaştı. 
 
Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) tüm temsilcilikleri, faaliyet alanları ve bağış fonları ile ilgili detaylı bilgiye www.tev.org.tr web sayfası üzerinden ulaşılabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hasan Şahin Bergama AK Parti İlçe Başkanlığına Atandı
Hasan Şahin Bergama AK Parti İlçe Başkanlığına Atandı
Tarihe Saygı Ödülleri'nde 20. Yıl Heyecanı: Başvurular Açıldı
Tarihe Saygı Ödülleri'nde 20. Yıl Heyecanı: Başvurular...