Foça İYİ Parti'den çok sert açıklama: Biz Onlar Gibi İhanet Etmedik

FOÇA İYİ PARTİ’DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA: BİZ ONLAR GİBİ İHANET ETMEDİK

Foça İYİ Parti'den çok sert açıklama: Biz Onlar Gibi İhanet Etmedik
09 Ekim 2019 - 13:49

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın “İttifak İzmir’de canımızı sıkıyor” çıkışına, İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı’ndan destek açıklaması geldi. İYİ Partili Yavuz Adar, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ile CHP Ödemiş eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş’in Yerel Hizmetler Şube Müdürlüklerinde görevlendirileceklerine dair basında çıkan haberlere işaret ederek, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı: “Ödemiş ve Foça’da yerel yönetim hizmet birimlerine atamalar oluyormuş. Diğer ilçelerde olduğunu da biliyoruz. Bu iki ilçenin belediye başkanlığını Millet İttifakı’nın bileşeni CHP aldı. Şimdi merak ediyor ve soruyorum, bu atamalarda İYİ Parti’nin fikir ve düşünceleri alınmış mıdır? Yerel yönetimlerde İYİ Parti’den neden kimse yok? Her iki ilçede ismi geçen şahısların CHP’li olduğu söyleniyor. Merak ediyoruz. Şunu da söyleyeyim, İzmir’de ittifak canımızı sıkıyor.”

KİLİT PARTİ HATIRLATMASI

Yavuz Adar’ın” İttifak canımızı sıkıyor” çıkışına destek veren İYİ Parti Teşkilattan Sorumlu Foça İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bike, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde partisi için kullandığı ‘Kilit Parti’ ifadesini hatırlattı.

“MUTASYONA UĞRADILAR”

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde kurulan ‘Millet İttifakı’ sayesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye genelinde büyük bir başarı elde ettiğini, ancak birlikteliğin getirdiği o büyük başarıya rağmen CHP’nin özellikle İzmir’de mutasyona uğradığını öne süren İYİ Partili Ahmet Bike, “CHP’liler kerameti kendilerinden menkul biliyorlar” dedi.

“SİYASİ TERBİYEMİZLE BAĞDAŞMAZ”

CHP Ödemiş eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş’in İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevlendirileceği iddiasıyla ilgili herhangi bir yorum yapmayacağının altını çizen Ahmet Bike, şöyle konuştu: “Ödemiş’i ilgilendiren bir konuya yorum getirmek İYİ Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’mızın tasarrufundadır. Böylesi bir durumda yorum yapmak bizim aldığımız siyasi terbiyeyle bağdaşmaz”

“İLÇE BAŞKANLIĞI KOLTUĞU SIÇRAMA TAHTASI MI?”

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ın Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevlendirileceği yönündeki söylentilere değinen İYİ Partili Bike, sözlerine şöyle devam etti: “Biz isimlere takılmayız. Bizim için önemli olan liyakattir. Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilecek olan kişinin o görev için eğitimi, tecrübesi ve ehliyeti yeterliyse, bizim hiçbir itirazımız olmaz. Ancak CHP İlçe Başkanlığı koltuğunun adeta bir sıçrama tahtası gibi kullanılması düşündürücüdür. Fakat bu konu da CHP’nin kendi içinde değerlendirmesi gereken bir konudur; CHP’nin kendi etik değerleriyle alakalıdır. İttifak ortağı olabiliriz, ama bu konu bizi ilgilendirmez”

“40 YILLIK CHP’LİLER PARTİLERİNE İHANET EDERKEN…”

İYİ Parti’nin özellikle de Foça’da CHP ile kurduğu ittifakın belli bir pazarlık çerçevesinde oluşmadığını söyleyen Ahmet Bike, şunları söyledi: “Ülkemiz genelinde olduğu gibi, Foça’mızda da mahalli seçimler için bir ittifak kurduk. Bunu da birilerine yaranmak, birilerinden nemalanmak ya da kişisel hesaplar üzerinden yapmadık. Biz Foça’daki ittifakı genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatıyla kurduk ve sonuna kadar sadık kaldık. Foça’da bazı 40 yıllık CHP’liler bile partilerine ihanet ederken,  biz liderimiz Meral Akşener’în yüzünü kara çıkarmamak adına ‘Elif’ gibi dik durduk. Yineliyorum; hiç kimseyle geleceğe yönelik bir pazarlığımız ya da ön şartımız olmadı”  

“BEŞ YIL ÇABUK GEÇER!”

Foça Belediyesi’ne mahalli seçimler öncesinde ve sonrasında personel alımlarının olduğunu sözlerine ekleyen İYİ Partili Ahmet Bike, “Foça Belediyesi’ne içlerinde AK Partili ve MHP’lilerden de olmak üzere personel alımı yapıldı. Seçimde birçok CHP’liden daha çok çalışan bir tek İYİ Partili vatandaşımıza dahi iş için herhangi bir davet yapılmadı. Bizim bu konuya da dair hiçbir itirazımız ya da eleştirimiz olmaz. Nitekim kapılarında iş dilenecek değiliz, eğer partimize bir kontenjan açılmış olsaydı, Millet İttifakı’na emek vermekle birlikte çalışmaya en çok ihtiyacı olan arkadaşlarımızı memnuniyetle kendilerine yönlendirebilirdik. Herkes kendine yakışanı yapar. Biz, bize yakışanı yapıyoruz. Son olarak, şunu da unutmamak gerekir ki, 5 yıl çabuk geçer; tıpkı ilk 6 ayın çok çabuk geçtiği gibi” diye konuştu.

ÜMİT MİLLİ / FOÇA 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...