Fetiblue'dan Blues ve Rock şarkılar: 'Kuş Ekmeği' yayında!

Türkiye Blues ve Rock sahnelerinin en yetenekli gitarist ve vokalistlerinden Feti Çağlayan, nam-ı diğer Fetiblue’nun ilk solo albümü “Kuş Ekmeği”, Lin Records etiketiyle yayınlandı. Sözü ve müziği Fetiblue’ya ait 10 şarkıdan oluşan “Kuş Ekmeği”, Cem Tuncer, Süleyman Bağcıoğlu, Çağlayan Yıldız, Efecan Tuncer, Ercüment Orkut, Engin Recepoğulları, Bulut Gülen, Barış Doğukan Yazıcı, Fatma Baba ve Ediz Hafızoğlu gibi Türkiye Blues, Rock ve Caz dünyasından usta isimleri aynı stüdyoda buluşturdu.

Fetiblue'dan Blues ve Rock şarkılar: 'Kuş Ekmeği' yayında!
24 Aralık 2018 - 14:43

Türkiye Blues ve Rock sahnelerinin en yetenekli gitaristleri ve vokalistleri arasında gösterilen Feti Çağlayan’ın ilk solo albümü “Kuş Ekmeği”, Lin Records etiketiyle yayınlandı. Söz ve bestesi Fetiblue’ya ait 10 şarkıdan oluşan Blues ve Rock türündeki albüm, sanatçının resmi müzik kanallarından dinlenebilir ve indirilebilir.

Kendiliğinden gelen albüm

Geçtiğimiz yıl “Resurrection” adlı single’ı ile solo kariyerine merhaba diyen Feti Çağlayan, ilk albümü de olan “Kuş Ekmeği”nin, uzun yılların birikimiyle ortaya çıktığını ve planlanmış değil, “sabah uyanıp da birden okulu asmaya karar vermek gibi, o an’da” yaratıldığını söylüyor ve “Anılarını ve arkadaşlarını hatırladığın anlarda, yaşanan her şeyin yerini bulduğunu düşünürsün ya, ‘Kuş Ekmeği’ de işte öyle an’lardan birinde, kendiliğinden çıktı” diyor.

Düzenlemeleri Feti Çağlayan ve Cem Tuncer’e ait olan albümde, Türkiye caz müziğinin usta isimleri bir araya geliyor. Gitarda Cem Tuncer ve Süleyman Bağcıoğlu, bas gitarda Çağlayan Yıldız ve Efecan Tuncer, klavyede Ercüment Orkut, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, trombonda Bulut Gülen, trompette Barış Doğukan Yazıcı, vokallerde Fatma Baba ve davulda ise Ediz Hafızoğlu’nu dinleyeceğimiz albümün kaydı Erim Arkman ve Ahmet Uçak tarafından yapılırken, miks ve mastering’i ise Erim Arkman tarafından ENC Studios’da tamamlandı. 21 Aralık 2018 tarihinde Lin Records etiketiyle dijital müzik kanallarında yayınlandı.

Nam-ı diğer Fetiblue

1975 yılında Kırşehir'de dünyaya gelen dünyaya gelen Feti Çağlayan, nam-ı diğer Fetiblue, müzik kariyerine Ankara’da lise yıllarında klasik gitar eğitimi alarak başladı. Ankara Üniversitesi’nin Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde okurken kurduğu Blues ve Rock grubu Big Black Mountain’ın lead vokallerini ve lead gitarını üstlendi. 1998 yılında İstanbul’a yerleşen Fetiblue, Akademi İstanbul’un Müzik Bölümü’nde aldığı eğitim sırasında Önder Focan, Bülent Ortaçgil gibi usta isimlerle gitar ensemble çalışma fırsatı bulurken, aynı zamanda Türkiye’nin sayılı Blues ve Rock müzisyenlerinden Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı ile canlı performanslar verdi. 2000 yılında A.B.D.’ye yerleşen ve müzik birikimini burada Greg Miller Band'in gitarist/geri vokalistliğini yaparak çeşitlendiren Fetiblue, 2012 yılında kurduğu Fetiblue Band ile Türkiye’de çok sayıda konser verdi. 2017’de “Resurrection” adlı ilk single’ını çıkardı. İlk albümü “Kuş Ekmeği”, 21 Aralık 2018 tarihinde Lin Records etiketiyle dijital müzik kanallarında yayınlandı.

Fetiblue Spotify

Fetiblue iTunes

Fetiblue / Kuş Ekmeği

21 Aralık 2018, Lin Records

Blues, Rock

 

1. Aslan Sütü
2. Rock Air (Sen Yoksun)
3. N’olacaksa Olsun
4. Away
5. Yüksel Bebesi
6. Sonsuz Kale
7. Chapulling Blues
8. Uyurken
9. Rock Air (You Don't Exist)
10. Sonsuz Kale (Akustik)
 

Söz ve Müzik: Feti Çağlayan
Düzenlemeler: Feti Çağlayan, Cem Tuncer

Gitar, vokal: Feti Çağlayan

Gitar: Cem Tuncer (4,5,6,7,10)

Gitar: Süleyman Bağcıoğlu (6,7)

Bas gitar: Çağlayan Yıldız

Bas gitar: Efecan Tuncer (1)

Klavye: Ercüment Orkut

Tenor saksafon: Engin Recepoğulları (1,4,5,7)

Trombon: Bulut Gülen (1,2,4,5,7,9)

Trompet: Barış Doğukan Yazıcı (1,4,5,7)

Vokal: Fatma Baba (1,4,6)

Davul: Ediz Hafızoğlu

Kayıt: Ahmet Uçak ,Erim Arkman

Mix & Mastering: Erim Arkman, ENC Studios

Kapak tasarımı: Yiğit Gürevin


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı