EÜ Havacılık Topluluğundan anlamlı hedef: "Görme engelli bireylere uçuş deneyimi yaşatmak istiyoruz"

Ege Üniversitesinde (EÜ) öğrencilerin sanattan spora, tarihten teknolojiye birçok alanda kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla kurulan öğrenci toplulukları çalışmalarını sürdürüyor.

EÜ Havacılık Topluluğundan anlamlı hedef: "Görme engelli bireylere uçuş deneyimi yaşatmak istiyoruz"
25 Ocak 2022 - 10:28
Ege Üniversitesinde (EÜ) öğrencilerin sanattan spora, tarihten teknolojiye birçok alanda kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla kurulan öğrenci toplulukları çalışmalarını sürdürüyor. EÜ bünyesindeki öğrenci topluluklarından biri olan Havacılık Topluluğu da üyelerine kişisel gelişimin yanı sıra; hem teorik, hem de uygulamalı eğitim imkânları sunuyor. Bu amaçla faaliyetlerini yürüten EÜ Havacılık Topluluğu Başkanı Esad Fatih Sancak, görme engelli bireyler başta olmak üzere engelli bireylerin uçuş deneyimi yaşamalarına yönelik proje çalışmaları yürtüklerini ifade ederek topluluk çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

EÜ Havacılık Topluluğunun amacının teorik ve uygulamalı eğitimleri öğrencilerle buluşturmak olduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Sancak, “Geçmişte serbest dalış yapan insanlar tarafından kurulan Havacılık Topluluğunda, öğrencilere başlangıç düzeyinde paraşütle atlama eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Topluluğa katılmak isteyen öğrenciler önce teorik, sonra pratik sınava tabi tutuluyor. Eğitime geçiş aşamasında eğitmenlere büyük iş düşüyor. Çünkü komuta zincirinin önemli olduğu bir topluluktan bahsediyoruz. Bir insana uçarken komut vermek, eğitmene ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Dolayısıyla eğitim esnasında çok dikkatli hareket etmek gerekiyor. Son etkinliklerimiz genel olarak uçuş ve yer çalışması olarak yapılmaktaydı. Ancak pandemi süreci bizi mecburi bir değişikliğe götürdü. Artık yer çalışmalarımızı simülasyon olarak gerçekleştiriyoruz.  Daha sonra eğitiminde acil durumlarda yapılması gerekenler gibi konularda dersler veriyoruz” diye konuştu.

“Faal bir Havacılık Topluluğu için sponsor arayışı içerisine girdik”
Aktif bir Havacılık Topluluğu için çalıştıklarını vurgulayan Sancak, “Pandemiden bir iki ay önce engelli vatandaşlara uçuş deneyimi yaşatma projesi gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Gerekli organizasyonu yaptık, faaliyet planlarını oluşturduk. En uygun engelli grubunun görme engelliler olduğuna karar verip, faaliyet raporunu sunduk. Hem manevi değeri yüksek, hem de okulumuz açısından önem arz eden bir proje olacağını düşündük. Görüşmeler devam ederken, pandemi süreci araya girdi. Ancak proje için görüşmelerimiz hala sürüyor. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi istiyoruz. Öte yandan pandemi öncesinde topluluğumuza katılan öğrencilerle yakın zamanda Manisa’da uçuş yapmayı planlıyoruz. Şimdi de aktif bir Havacılık Topluluğu için sponsor arayışı içerisindeyiz. Rektörlük ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Sponsor bulmayı başarabilirsek, topluluğumuz gelecek sene daha aktif bir hale gelecek” dedi.

Gamze Akgün – Halil Çoban – Halis Erinç Keleş / İZMİR (Ege Ajans)  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"