Eskişehir'in tohumları İzmir'de de vatandaşlarla buluştu

Eskişehir’de kent merkezi ve kırsalda tohum dağıtımlarını sürdüren ve online başvuru yoluyla tüm Türkiye’ye yerel tohum gönderen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ...

Eskişehir'in tohumları İzmir'de de vatandaşlarla buluştu
01 Mart 2022 - 14:38
Eskişehir’de kent merkezi ve kırsalda tohum dağıtımlarını sürdüren ve online başvuru yoluyla tüm Türkiye’ye yerel tohum gönderen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Can Yücel Tohum Merkezi'nde geleneksel olarak düzenlenen tohum takas etkinliğine katıldı. Tohum takas etkinliğinde İzmirlilere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce tohumu dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Can Yücel Tohum Merkezi'nde geleneksel tohum takas etkinliği düzenledi. Can Yücel Tohum Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe belediyeler, tohum çalışmaları yapan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de tohum takas şenliğinde yerini aldı. Vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin standına yoğun ilgi gösterdi. İzmirliler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Yılmaz Büyükerşen’e yerel tohumları kendileriyle paylaştığı için teşekkür ettiler. Şenlikte, vatandaşların da kendi ürettiği yerel tohum çeşitleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çoğaltılmak üzere teslim alındı.

Tohum Takas Şenliğinde açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Atalık tohumları yasaklayanlar, yabancı tohumların yurdumuzu ele geçirmesine izin verenler yerli ve milli olamaz. Bizim mücadelemiz üreticimizin doğduğu yerde doyabilmesi için. Bu bereketli toprakların çoraklaşmaması için. Yoksulluğa son vermek için. Atalarımızdan bize emanet edilen bu eşsiz vatanı yaşatmak için. Tohum köktür, gelenektir, gelecektir” dedi.

Tunç Soyer, alanda yaptığı ziyaretlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi standını da ziyaret ederek, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen bizim ağabeyimizdir. O bizim önderimiz. Onun gösterdiği yolda, projelerimizle ilerlemeye devam ediyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin yerel tohumlarını İzmir’de görmekten büyük mutluk duydum. Şehrimize hoş geldiniz” diyerek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e selamlarını iletti.

Türkiye'nin her bölgesinden yüz binlerce yerel tohumun, bir araya toplandığı etkinlikte, gelecek nesillere yerel tohum bilincinin aktarılması için atölyeler ve söyleşiler de gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"