Erken rezervasyon için geri sayım başladı!

Erken rezervasyon dönemi tarihinin öne çekilerek Aralık ayına alınması turizmde hareketliliği artırdı. Yerli turistin daha uygun fiyata tatil yapmasını hedefleyen girişimin etkisiyle tatil aramalarındaki ivme de yükseldi.

Erken rezervasyon için geri sayım başladı!
03 Kasım 2023 - 22:26

Erken rezervasyon dönemi tarihinin öne çekilerek Aralık ayına alınması turizmde hareketliliği artırdı. Yerli turistin daha uygun fiyata tatil yapmasını hedefleyen girişimin etkisiyle tatil aramalarındaki ivme de yükseldi.

Türkiye’nin tatil ve villa arama platformu Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya’nın erken rezervasyon dönemini Aralık ayına çekmesiyle birlikte, tatilseverler tatillerini ne kadar erken planlarlarsa o kadar avantajlı fiyatlarla otel rezervasyonu yapabilecekler. Erken Rezervasyon döneminin başlamasıyla, özellikle ultra her şey dahil ve her şey dahil otel konseptinin ön plana çıktığı Kemer, Belek, Bodrum ve Fethiye’de bulunan otellerde %50’ye varan indirimlerle konaklama imkanları doğacak. Ayrıca Antalya ve Muğla’nın yanı sıra tatilseverlere erken rezervasyon döneminde uygun konaklama alternatifleri sunan Kıbrıs destinasyonun da bu sene yüksek talep alacak bölgeler arasında olduğunu öngörüyoruz” dedi.


Ekim Ayında Oda Fiyatları %90 Artış Gösterdi   

2023 Ekim ayında oda fiyatları 1.287 TL’den, 2.444 TL’ye yükselerek 2022 Ekim ayına kıyasla bir yılda %90 artış gösterdi. En çok oda fiyatı artışı ise %305 ile Ankara otellerinde yaşandı. Ardından %147 artış ile İzmir ve %102 ile Çanakkale en çok artış yaşanan iller oldu. Bu fiyat artışlarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da kültürel turizm kapsamında etkisi görüldü. Özellikle Ankara, İzmir ve Çanakkale illerinin kutlama ve ziyaret noktasındaki önemli destinasyonlar olması ve talep artışlarının da oda fiyatları üzerinde etkisi gözle görülür şekilde hissedildi.


Aileler 13 Kasım Ara Tatili İçin Tatil Aramalarına Başladı

13 Kasım-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek birinci dönem okul ara tatili aileleri harekete geçirdi. Özellikle yazdan kalma son günleri yaşadığımız bugünlerde, ailelerin ara dönemini tatil yaparak değerlendirme eğiliminde olduğu gözlemlendi. Tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte "otel" aramaları üst seviyelere yükseldi. Aramalarda ise tema olarak her şey dahil oteller; bölge olarak ise Antalya ve Muğla gibi yazlık tatil bölgelerinin öne çıktığı gözlendi.

Kış Döneminin Göz Bebeği Bungalovlara Talep Çok 
2022 sonbaharında da tatilseverlerin ailece ya da dostlarıyla birlikte gitmeyi en çok tercih ettiği bungalovlar, 2023 Ekim ayında tatil aramalarında en çok aranan konaklama tipi oldu. Ardından pansiyon ve her şey dahil oteller Ekim ayında en çok arama yapılan temalar oldu. Sonbahar ve kış döneminde tatilcilerin göz bebeği olan bungalovlar, sundukları alternatif bütçeler ve farklı konaklama tipleriyle herkese hitap etmeye devam ediyor. Özellikle Sapanca bölgesinde her sene daha da artan ve gelişen bungalov turizmi İstanbul’a olan yakınlığıyla da seyahatseverlere hafta sonu tatil kaçamağı imkânı sunuyor.

Ekim Ayında En Çok Nevşehir Bölgesi Arandı 
2023 Ekim ayında tatilseverler en çok Nevşehir-Kapadokya bölgesi için arama yaptı. Ardından sırasıyla Fethiye, Bodrum, Sapanca ve Kaş için aramalar yapıldı. Yaz dönemi sonrası tatilseverler ara vermeden Ekim ayında da tatil aramalarını yapmaya devam etti. Erken rezervasyon döneminin öne çekilmesiyle birlikte biten yaz sezonu ardından turizmde yeniden bir canlanma bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"